Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επανέρχονται οι αγοραστές στις τράπεζες

Στις 720 μονάδες ενισχύεται ο Γενικός Δείκτης, με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές και εμφανή τη διάθεση των επενδυτών να μην ακυρωθεί η θετική τάση. Ξεχωρίζουν ανοδικά Πειραιώς, Alpha και Viohalco. «Δυνατός» ο ΟΤΕ.

ΧΑ: Επανέρχονται οι αγοραστές στις τράπεζες

Επιφυλακτικές κινήσεις και μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της Fed. Οριακά χαμηλότερα από τις 2.826 μονάδες παραπέμπουν τα futures του S&P 500 στη Wall Street. Στη Φρανκφούρτη, μετά τη χθεσινή ανησυχητική... βουτιά ο DAX «δυσκολεύεται» χαμηλότερα των 11.580 μονάδων. Στο Λονδίνο, εν αναμονή και των ανακοινώσεων της BoE το μεσημέρι, με τον FTSE100 να αντιδρά προς τις 7.322 μονάδες.

Στο ΧΑ, προσεκτικές οι κινήσεις πωλητών και αγοραστών με εμφανή τη διάθεση αμφοτέρων να μην ακυρωθεί η τάση, που σε μηνιαία μέτρηση παραμένει θετική. Κύριο θέμα συζήτησης η χθεσινή ενέργεια της κυβέρνησης και κατά πόσον αυτή θα μπορούσε να σημαίνει το ένα ή το άλλο και να πυροδοτήσει εξελίξεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Πάντως με γνώμονα τις πρώτες κινήσεις πωλητών και αγοραστών δίνεται η αίσθηση πως βασικό σενάριο παραμένει αυτό της «ομαλής συμφωνίας» δανειστών-κυβέρνησης.

Τουλάχιστον σε αυτό παραπέμπουν οι κινήσεις των traders κατ' αρχάς στον τραπεζικό κλάδο, που παραμένει ο... αισθητήρας όσων διαδραματίζονται κυρίως στο παρασκήνιο. Από τις 562,84 μονάδες, και μάλιστα με μικρό ανοδικό χάσμα, το ξεκίνημα για τον ΔΤΡ που νωρίτερα επανερχόταν στο εύρος των 570-575 μονάδων. Το 27% της αξίας συναλλαγών πραγματοποιείται στις μετοχές του κλάδου, ενδεικτικό της συνεχιζόμενης εστίασης κυρίως όσων traders και funds ενεργούν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Με θετικό πρόσημο και οι τέσσερις τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να βγάζει την ισχυρότερη αντίδραση προς το 1,34 ευρώ και την Εθνική στο 1,663, τη Eurobank στο 0,6615 και στο 1,273 ευρώ τη μετοχή της Πειραιώς.

Ικανοποιητική η εικόνα για τον δείκτη, από τη στιγμή που απέδωσε η... άμυνα που επιλέχθηκε για τα πρώτα 5-10' της συνεδρίασης, με τον ΟΤΕ δυνατό στο παιχνίδι. Σε συνέχεια των τελευταίων συνεδριάσεων, με αυξημένες συναλλαγές αρχικά από τα 10,70 ευρώ και σταδιακά όλο και υψηλότερα μέχρι τα 11,28 ευρώ νωρίτερα. Θυμίζω πως για τον ΟΤΕ η υψηλή τιμή (52 εβδομάδων) είναι στα 12,05 από τα τέλη του περυσινού Απριλίου (30/4). Από τα 29,92 με καθοδικό χάσμα η μετοχή της Coca Cola, που σταδιακά επανήλθε προς τα 30,26 ευρώ, σήμερα με... μειονέκτημα έναντι του Λονδίνου στο ιδιότυπο... arbitrage μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων.

Στην περιοχή των 1.870 ο FTSE25, με αρκετούς να ενεργούν με γνώμονα και την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών 2018. Σειρά στον ΤΙΤΑΝα με συναλλαγές στα 19,52-19,60 ευρώ, συνέχεια μετά τη Motor Oil (στα 20,95-21,20 ) αλλά και του Fourlis (5,17-5,20 ευρώ).

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων και η ΕλβάλΧαλκόρ αλλά και ευρύτερα για τον όμιλο. Περισσότερα τεχνικά για ΕλβάλΧαλκόρ και Viohalco σε αναρτήσεις μας στον Εκηβόλο (σήμερα και τη Δευτέρα αντίστοιχα).

Συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές και σε μετοχές των Μυτιληναίου, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ κ.α.

Στα 6,9 εκατ. ο τζίρος μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, με 46 μετοχές ανοδικά και 35 να υποχωρούν.

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία ξεχωρίζουν Μουζάκης, Ιντρακόμ, Intralot κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v