Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ο τραπεζικός δείκτης φρέναρε τον Γενικό Δείκτη

Οριακή άνοδος για τον ΓΔ με την προσοχή να στρέφεται στις εξελίξεις αναφορικά με το νέο πλαίσιο προστασίας α’ κατοικίας. Πτώση για Πειραιώς και Εθνική, άνοδος για Eurobank. Κέρδη για Μυτιληναίο, Φουρλή και Grivalia.

ΧΑ: Ο τραπεζικός δείκτης φρέναρε τον Γενικό Δείκτη

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας εμφανίζεται η Κυβέρνηση και μάλιστα διαμηνύει ότι θα προχωρήσει πριν το κρίσιμο EwG της Δευτέρας. Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές, θα καταθέσει την Παρασκευή τη ρύθμιση, στη βάση της συμφωνίας Κυβέρνησης - Τραπεζών. Μέχρι τότε θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους Εποπτικούς Θεσμούς του Τραπεζικού Συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Η παραπάνω είδηση, ενέτεινε τις ήπιες πιέσεις στο εμφανώς “κουρασμένο” Τραπεζικό ταμπλώ και το τελικό πρόσημο της σημερινής συνεδρίασης, βρέθηκε να εξαρτάται από τις διαθέσεις των μη Τραπεζικών blue chips, που ανέλαβαν ρόλο αντίβαρου στις ελεγχόμενες Τραπεζικές πιέσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές, “τα σενάρια περί μονομερούς ενέργειας βέβαια φαντάζουν μη ρεαλιστικά, δεδομένης της πρόσφατης ιστορίας, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από την ήπια τιμολόγησης της είδησης στις τιμές των Τραπεζικών τίτλων”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου, σύμφωνα με το οποίο, “ξέραμε ότι αργά, ή γρήγορα το νομοσχέδιο για το διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη θα κατατίθετο στη Βουλή’, διαμηνύει ανώτατος Αξιωματούχος της Κομισιόν σε συνομιλία του με το ‘Euro2day.gr’ στις Βρυξέλλες. Υπενθυμίζεται ότι η Χώρα δεν είναι σε καθεστώς μνημονίου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις σε μια ενέργεια που θεωρείται ‘μονομερής’, αλλά θα εμπίπτει στους κανόνες του Ευρωπαϊκού εξαμήνου”.

Με την μεταβλητότητα έκδηλη και τις εναλλαγές προσήμων σε πρώτο ρόλο διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α., εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος στις Ευρωπαϊκές Αγορές (περιμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της Fed), ενώ μικρή αύξηση παρουσίασε η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου (στο 3,782%).

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η επιμονή του τζίρου στα γνωστά χαμηλότερα επίπεδα, αλλά και το γεγονός ότι οι πτωτικές μετοχές “οδήγησαν την κούρσα” από αρχής μέχρι τις τελικές δημοπρασίες, καθώς αποσύρθηκαν προς χαμηλότερα επίπεδα οι λίγοι αγοραστές για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

“Η ανομβρία της εσωτερικής επικαιρότητας, καθώς σήμερα δεν αναμένονται νέες εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, στρέφει τα βλέμματα όλων προς τις Διεθνείς Αγορές. Στις ΗΠΑ, o Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης δεν θα μεταβάλλει, πιθανότατα, τα παρεμβατικά επιτόκια, οι εκφράσεις του όμως για την Αμερικανική Οικονομία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις Αγορές, ενώ στη Βρετανία το ενδεχόμενο ενός άτακτου ‘Brexit’ είναι πιο ορατό από ποτέ, απειλώντας με αναταράξεις τις Αγορές”, ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση, αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών, περιμένουμε η Αγορά να σταθεροποιηθεί και να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών” επεσήμαινε η Beta Sec.

“Καθαρά πτωτική συνεδρίαση, η χθεσινή, με έντονες πιέσεις στις Τράπεζες και ελαφρότερες στον υπόλοιπο 25αρη. Σχετικά χαμηλός ο όγκος συναλλαγών και κλείσιμο στα χαμηλά της ημέρας. Ο ΓΔ, με στήριξη στις 713 και αντιστάσεις στις 743 – 764. Ο FTSE25, με στήριξη στις 1854 και αντίσταση στις 1902. Ο ΔΤΡ, με στήριξη στις 520 μονάδες και αντιστάσεις στις 603 - 618. Συμπερασματικά: Ο ΓΔ μετά από πέντε θετικές συνεδριάσεις, έκανε την αναμενόμενη διόρθωση. Απόλυτα δικαιολογημένη η Τραπεζική υποχώρηση που επηρέασε και το υπόλοιπο ταμπλώ. Η πτώση, αν και έντονη, βρίσκεται εντός ορίων και δεν αλλάζει την εικόνα. Η υπεραισιοδοξία της προηγούμενης εβδομάδας δείχνει να περιπλέκεται και φρενάρει την άνοδο. Ο Δείκτης έχει περιθώρια διόρθωσης μέχρι 705 - 695 χωρίς να επηρεαστεί η τάση. Ζητούμενο είναι η ειδησιογραφία να μπορεί να υποστηρίξει μια περαιτέρω άνοδο και να μην έχουμε διαδοχικές, αρνητικές εκπλήξεις στα ανοιχτά θέματα”, σημείωνε η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας, ως είθισται, από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι Alpha Bank (0%), Εθνική (-2,08%) και Eurobank (+2,81%), άλλαξαν και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όμως η μετοχή της Πειραιώς (-4,94%) κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος συμπλήρωσε τρεις πτωτικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες τέσσερις, ενώ η καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 1,32 ευρώ, γύρισε την μετοχή σε ημερήσιο “short”, με “stop” στα 1,49 ευρώ. Αν συνεχίσουν οι πωλητές να δείχνουν περισσότερο δραστήριοι, η επόμενη στήριξη στα 1,13 ευρώ.

Έντονα νευρικός ο Τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 572,03 (+1,77%) και 548,07 μονάδων (-2,49%). Στις 17.00 είχε αναδυθεί στις 560,53 (-0,27%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 561,25 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,14%

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δείκτης φρέναρε οριακά ψηλότερα από την σημαντική στήριξη των 547 μονάδων και αυτό το επίπεδο χρήζει προσοχής και για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις. Πρώτη αντίσταση στις 604 μονάδες.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, που σήμερα παρουσίασε σαφώς καλύτερη εικόνα, αξίζει να σημειωθεί ότι με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι ΑΔΜΗΕ (-0,34%), Αεροπορία Αιγαίου (-0,51%), ΕΕΕ (-1,33%), Ελλάκτωρ (-0,88%), Ελ. Πετρέλαια (-0,60%), ΟΤΕ (-0,27%) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των ΕΧΑΕ και Jumbo.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή του ΟΤΕ (-0,27%), που συμπλήρωσε και δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Στα 10,56 ευρώ το ημερήσιο “stop long”, στα 11,25 ευρώ η πρώτη αντίσταση.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στην Τέρνα Ενεργειακή (+1,10%), μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Η πρώτη σημαντική αντίσταση στα 6,78 ευρώ, στα 6,30 ευρώ το ημερήσιο σήμα εξόδου.

Χρειάστηκαν 10 συνεδριάσεις, προκειμένου ο τίτλος της Μυτιληναίος (+2,70%) να επιστρέψει υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 9,00 ευρώ. Θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 9,37 ευρώ για να δώσει ημερήσιο σήμα επιβίβασης, ενώ στα 8,63 ευρώ εντοπίζεται η σημαντική στήριξη.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, η σημερινή εικόνα της Αγοράς έδειξε ισορροπία και προσπάθεια να απορροφηθεί η ελεγχόμενη προσφορά, όμως όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει κίνηση σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, χωρίς είδηση – καταλύτη και σημαντική αύξηση των συναλλαγών, τέτοια που να επιτρέψει την αύξηση του αριθμού των ημερήσιων πρωταγωνιστών.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, υπενθυμίζεται ότι από σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα 1.638.344 δικαιώματα της Βαρβαρέσος, συμμετοχής στην πρόσφατη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, διαπραγματεύσιμα από 20/03/2019 έως και 29/03/2019, ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης και τιμή εκκίνησης δικαιώματος €0,1020. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 20/03/2019 έως και 03/04/2019.

Από εκεί και πέρα, έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Μουζάκη (+7,01%), που ακόμα δεν έχει φθάσει σε κεφαλαιοποίηση ούτε το μισό της καθαρής θέσης εξαμήνου, “ντουμπλάρισαν” τις ανοδικές συνεδριάσεις Mermeren (+7,27%), Παπουτσάνης (+1,98%), ΚΛΜ (+0,87%) και Lavipharm (+6,67%), ενώ τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις αθροίζει ο τίτλος του Ιατρικού (-0,65%).

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών.

Θετική ένδειξη, όσο ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα των 690 μονάδων και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, υψηλότερα των 1863 μονάδων (οριακά ψηλότερα ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο εν λόγω δείκτης).

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνηση να καταθέσει την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, ταρακούνησε τα ‘θεμέλια’ της Τραπεζικής ανόδου, έπειτα από το πρόσφατο ισχυρό ανοδικό ράλι. Τα σενάρια περί μονομερούς ενέργειας βέβαια φαντάζουν μη ρεαλιστικά, δεδομένης της πρόσφατης ιστορίας, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από την ήπια αποτίμηση της είδησης στις τιμές των Τραπεζικών τίτλων”, επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης.

Αξία αναφοράς είναι η τεχνική εικόνα των Διεθνών Χρηματιστηριακών Αγορών, οι οποίες μετά από αρκετούς μήνες και έπειτα από ένα πολύ ισχυρό ανοδικό ράλι, έχουν εισέλθει σε υπεραγορασμένες ζώνες τιμών. Αν και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη προς το παρόν, καθώς η δυναμική τους παραμένει ισχυρή, δεν θα αποκλείαμε μία διόρθωση η οποία θα επηρέαζε το καλό διεθνές κλίμα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ελληνικής Αγοράς.

Το Χ.Α. την περασμένη εβδομάδα έκανε την υπέρβαση, ξεπερνώντας τις 714 μονάδες, κάτι που όμως φαίνεται να ήταν προσωρινό. Η κόπωση που παρουσίαζε ο Τραπεζικός δείκτης έχει αρχίσει να εμφανίζεται και στα διαγράμματα του Γενικού, δυσκολεύοντας περισσότερο το έργο των αγοραστών. Τα σημεία στηρίξεων εντοπίζονται στις 702 και την κύρια στήριξη που παραμένει στις 685 μονάδες.

Ο στόχος του Τραπεζικού δείκτη στις 600 μονάδες, την περασμένη εβδομάδα, επετεύχθη με απόλυτη ακρίβεια, φτάνοντας μέχρι τις 603,74 μονάδες. Παρόλα αυτά, η κόπωση των τελευταίων 2 εβδομάδων όχι μόνο παραμένει, αλλά γίνεται όλο και περισσότερο εμφανής.

Οι αρνητικές αποκλίσεις στους ταλαντωτές είναι έντονες, με την πιθανότητα διόρθωσης στους Τραπεζικούς τίτλους να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Σε πρώτη φάση θα στοχεύαμε 10% χαμηλότερα στα επίπεδα των 511 μονάδων του κλαδικού δείκτη, ενώ δεν θα αποκλείαμε μία διόρθωση μεγαλύτερης έντασης, στις 485 μονάδες, όπου και αποτελούν το ισχυρότερο οχυρό του δείκτη.

“Αν και το αγοραστικό σήμα συνεχίζει να διατηρείται ανέπαφο στην Αγορά, οι διαγραμματικές ενδείξεις προβληματίζουν και αφήνουν αιχμές για μία επικείμενη διόρθωση, κυρίως με την συμβολή των Τραπεζικών τίτλων” τονίζει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Επιφυλακτικό το κλίμα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, μικρές μεταβολές για Ευρώ και Χρυσό.

Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία τον τελευταίο μήνα, αν και παρέμεινε κοντά στο χαμηλό διετίας του Ιανουαρίου. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 1,9% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Στο 2,6% παρέμεινε η ετήσια αύξηση των τιμών παραγωγού στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, όση ήταν και τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Ωστόσο, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

“Καθυστέρηση του ‘Brexit’ μέχρι τις 30 Ιουνίου, ζητά η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ”, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ενημερώνει επίσης ότι η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συντεταγμένο τρόπο.

“H δυνητική καθυστέρηση του ‘Brexit’ μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ήταν νομικά και πολιτικά δύσκολη”, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στο αίτημα της Βρετανίδας Πρωθυπουργού για τρίμηνη παράταση της διορίας εξόδου, σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν που έχει το Reuters.

Όπως σημειώνει, “οι βασικές επιλογές για τους Ηγέτες της ΕΕ είναι η καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τις 23 Μαΐου, ή αλλιώς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2019”.

“Το Βρετανικό Κοινοβούλιο θα διεξάγει την Τετάρτη έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει την πρόταση της Τερέζα Μέι να συζητηθεί τρίμηνη παράταση του ‘Brexit”, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέκροου.

Η Fitch μείωσε τις προβλέψεις για την Παγκόσμια ανάπτυξη το 2019 στο 2,8%, από 3,1% προηγουμένως, λέγοντας πως η πιο αδύναμη ζήτηση θα οδηγήσει χαμηλότερα την Παγκόσμια Βιομηχανική Παραγωγή και το Εμπόριο. Όσον αφορά την οικονομία της Ευρωζώνης, εκτιμά πως η ΕΚΤ θα αρχίσει εκ νέου τις αγορές στοιχείων ενεργητικού αργότερα το 2019.

O Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, δήλωσε πως “δεν έχει συμπεριλάβει στα δημοσιονομικά σχέδια κάποια πρόβλεψη για το ενδεχόμενο κόστος μιας συγχώνευσης Deutsche Bank και Commerzbank. η Κυβέρνηση θα ενημερώνεται για την πορεία των συνομιλιών των δύο Τραπεζών, αλλά η όποια απόφαση θα ληφθεί από τις ίδιες τις Τράπεζες”.

Επιστροφή στο ΧΑ

“Το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώνεται”, τονίζει η NBG Securities στην έκθεσή της με την οποία παρουσιάζει τα “top picks” για το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Σημειώνει ότι “η Οικονομία αναπτύσσεται επί επτά συνεχή τρίμηνα, με το ΑΕΠ το 2018 να διευρύνεται κατά 1,9%”.

Τα “top picks” της NBG Sec. περιλαμβάνουν τέσσερις μετοχές: OTE με τιμή - στόχο τα 14 ευρώ, ΕΛΠΕ με τιμή - στόχο τα 9,9 ευρώ, Μυτιληναίος με τιμή - στόχο τα 10 ευρώ, Jumbo με τιμή - στόχο 16,9 ευρώ.

Σε ότι αφορά την πολιτική κατάσταση διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο.

Με συστάσεις “neutral” ξεκίνησε την κάλυψη των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς η Mediobanca Securities.

Ο Ιταλικός Οίκος θέτει τιμή - στόχο στα 1,45 ευρώ για την Alpha, στα 1,65 ευρώ για την Εθνική και στα 1,30 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 710 (-0,62%) και 718,5 μονάδων (+0,57%), στις 17.00 βρέθηκε στις 714,66 (+0,03%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 715,47 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,14%.

Ο τζίρος στα 42,2 εκατ., από τα οποία τα 4,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ), ενώ ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΜΥΤΙΛ, απέσπασαν το 67% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΛΑΜΔΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ και με το θετικό οι ΠΕΙΡ και ΟΤΕ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν ΟΤΕ και Fourlis.

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, αλλά όχι ικανοποιητική η τελική εικόνα με 55 ανοδικές μετοχές, έναντι 50 πτωτικών, ενώ 13 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση μικρής ανόδου και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ σταθερές έμειναν οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη και σχετική αύξηση του όγκου σημειώθηκε στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (35.328 συμβόλαια).

Στα 5.641 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.724 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.141, 1.037 για τον Απρίλιο, 104 για τον Μάιο και 0 για τον Ιούνιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.869) κινήθηκε μεταξύ 1.856 και 1.875 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (55.665 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (3.561), Alpha Bank (9.228), Πειραιώς (9.573), ΔΕΗ (703), Εθνική (8.173), Ελλάκτωρα (337), ΟΤΕ (331), ΑΔΜΗΕ (579), Μυτιληναίο (547), Viohalco (161), MIG (1.164), Intralot (100), ΟΠΑΠ (179), Lamda Development (155), Τέρνα Ενεργειακή (135).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 64.855, Alpha Bank 36.947, Εθνική 34.122, MIG 62.808, ΔΕΗ 17.127, Πειραιώς 21.790, Ελλάκτωρα 10.950.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

             Position Holder                                 Name of Issuer                 NSP          Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,81%

2018-01-18

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,83%

2018-01-16

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,62%

2019-03-08

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,31%

2019-03-12

Oceanwood Capital Management LTD

ALPHA BANK SA

0,81%

2019-03-18

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 40.214.359 τεμ., (από 40.208.359 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.516.442 τεμ. (25.512.942), ΔΕΗ 6.461.016 τεμ. (6.461.016), Eurobank 93.932.711 τεμ. (93.184.431), Εθνική 12.348.846 τεμ. (12.139.056), ΟΠΑΠ 1.405.572 τεμ. (1.357.639), Folli Follie Group 1.330.961 τεμ. (1.330.961).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v