Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

Στις 715 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τον ΟΠΑΠ να ξεχωρίζει καταγράφοντας άνοδο άνω του 2%. Ηπια κέρδη για τις μετοχές των τραπεζών. Πιέσεις για Μυτιληναίο, Aegean. Κινητικότητα στον κλάδο της Υγείας.

Επιλεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

Οι εξελίξεις των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας δίνουν κίνητρο στους long να επιχειρήσουν λίγο υψηλότερα.

Οι πληροφορίες για πρόοδο, με αφορμή και δημοσίευμα του Reuters, ωθούν τον DAX υψηλότερα προς τις 11.470 μονάδες. Τα νεότερα για το Brexit ενισχύουν τον FTSE100 προς τις 7.250 μονάδες.

Στο ΧΑ, με το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ελαφρώς θετικό, οι short διατήρησαν το μικρό προβάδισμα που είχαν για μόλις 10' στην αρχή της συνεδρίασης, δοκιμάζοντας την ευρύτερη περιοχή των 710 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Με περιορισμένες συναλλαγές το αρχικό πτωτικό 10λεπτο, με προσεκτικές κινήσεις στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε συγκεκριμένα blue chips. Στα 800 χιλ. ευρώ ο τζίρος μέχρι τις 10:40, με τους αγοραστές να ενεργοποιούνται σταδιακά και μέχρι τις 11:05 ο τζίρος να φτάνει τα 3,4 εκατ. ευρώ. Το 21% πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, ενώ συγκριτικά αυξημένος σημειώνεται στις μετοχές του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ και του Μυτιληναίου.

Ετσι μετά τα πρώτα 45', ο ΔΤΡ ενισχυόταν προς τις 545 μονάδες, με ζητούμενο ένα «κλείσιμο» σήμερα έστω και οριακά στις 550 μονάδες, ο FTSE25 στις 1.865 μονάδες.

Στο επίκεντρο των κινήσεων των traders μετοχές εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα -ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος-, εισηγμένων όπου τρέχουν εξελίξεις -ΙΑΣΩ, Ιατρικό- ή και επιμέρους θέματα.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ, που ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα, συναλλαγές γίνονται στα 9-9,055 ευρώ, στον Μυτιληναίο -που ανακοίνωσε νωρίτερα- στα 8,83-8,93 ευρώ.

Σε κινήσεις trading η προσοχή έχει στραφεί στον κλάδο της υγείας, όπου με επίκεντρο τις εξελίξεις στο ΙΑΣΩ, ενισχύονται όχι μόνο της συγκεκριμένης μετοχής αλλά... αντανακλαστικά και του Ιατρικού.

Η αγορά προεξοφλεί το deal ΙΑΣΩ - OAKTREE και για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση εντείνονται βραχυπρόθεσμες αγορές από την πλευρά όσων θεωρούν ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο ότι το τελικό τίμημα που θα συμφωνηθεί θα είναι υψηλότερο του 1,50 ευρώ. Σχεδόν... αντανακλαστικά, με την αποτίμηση του ΙΑΣΩ να ανεβαίνει σταδιακά στα 170 εκατ., εύλογα ορισμένοι «παίζουν» την αντίστοιχη χρηματιστηριακή αξία του Ιατρικού πλέον στα 146 εκατ. Παιχνίδι αποτιμήσεων που επιχειρείται -με ρίσκο βέβαια- με γνώμονα και το τελικό συνολικό τίμημα που κατέβαλε το CVC Capital για το ΥΓΕΙΑ.

Στις 26/38 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με άνοδο εκτός από το Ιατρικό για Attica Bank, ΕΛΤΟΝ, MIG, Flexopack, Cenergy, Ικτίνο κ.α.

Στα 4,3 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 11:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v