Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά πάνω από τις 770 μονάδες το Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται η υπεραπόδοση στο ΧΑ, με τη μετοχή της Eurobank σε ρόλο ατμομηχανής. Εισροές 128 εκατ. στη μετοχή της τράπεζας βλέπει η Wood. Σημαντική άνοδος και για την Grivalia, ξεπερνά τα 31,7 εκατ. ο όγκος των συναλλαγών.

Σταθερά πάνω από τις 770 μονάδες το Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οριακά τα futures στη Wall Street, συνεχίζεται η υπεραπόδοση για το ΧΑ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 12.022 μονάδες (0,19%), στη Νέα Υόρκη τα futures του S&P 500 στις 2.912 μονάδες, θυμίζοντας πως λόγω της αργίας της προσεχούς Παρασκευής (των καθολικών) «λήγει»η απλή σειρά μηνός Απριλίου στα Παράγωγα.

Στο ΧΑ, traders και δευτερευόντως επενδυτές συνεχίσουν με το «ριψοκίνδυνο ελληνικό στοίχημα», με νέες κινήσεις από τους long κυρίως στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε blue chips -τίτλους σηματωρούς και αρκετές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας να αξιοποιούν την ευκαιρία.

Στις τραπεζικές το 55% του τζίρου, με τη Eurobank να υπεραποδίδει, με αυξημένες συναλλαγές/τζίρο.

Ενδεικτικό το γεγονός πως στις 15:20, σε σύνολο τζίρου 45,5 εκατ., τα 11,8 εκατ. είχαν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Eurobank. Η είσοδος της μετοχής στον δείκτη MSCI Mid Cap είναι η αφορμή για να ενεργοποιηθούν από νωρίς οι traders, οδηγώντας τη Eurobank έως το 0,7385 ευρώ. Η Wood «βλέπει» εισροές 128 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα σήμερα η Eurobank να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Δεδομένου ότι είχε μείνει... πίσω σε σχέση με τις άλλες 3 συστημικές, η σημερινή εικόνα θεωρείται φυσιολογική.

Στην περιοχή των 1.986 μονάδων ο FTSE25, με την Coca Cola να δίνει στο στίγμα από τις πρώτες κιόλας εντολές.

Με ανοδικό χάσμα «άνοιξε» η μετοχή, από τα 30,26, για να αναρριχηθεί νωρίτερα έως τα 30,88 ευρώ, θυμίζοντας το υψηλό των 31,90 ευρώ (από τη συνεδρίαση της 18ης Ιουλίου 2018). Στα 11,45 δισ. η αποτίμηση του ομίλου.

Με τις... πλάτες της Coca Cola για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση επιβεβαιώνεται το ανοδικό momentum (από νωρίς έχουμε... ανεβάσει μέτρηση του δείκτη, του Ηλία Ζαχαράκη), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα. Και λόγω Eurobank υπεραποδίδει η μετοχή της Grivalia, με 4,57% στα 11,40 ευρώ, με συναλλαγές περισσότερες των 700 χιλιάδων ευρώ.

Η ισχυροποίηση της αντίδρασης σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη άνοδο της Coca Cola είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν περισσότερο οι long σε μία ομάδα μετοχών του δείκτη. Από τα 12,31 η μετοχή του ΟΤΕ «γύρισε» ανοδικά και λίγο μετά τις 11:45 πέρασε σε θετικό έδαφος.

Ακολούθησαν εντολές από long και σε τίτλους των Aegean, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, Motor Oil, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ, Fourlis.

Από τις αναφερόμενες μετοχές, μεγαλύτερη απόδοση έχει ο ΟΛΠ καθώς με 3,70% στα 19,64 ευρώ.  Κινητικότητα και στις μετοχές του FT Mid Cap, με τον όμιλο Intralot στο επίκεντρο. Στις 64/49 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v