Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις stock picking στο Χρηματιστήριο

Πέριξ των 725 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τους αγοραστές να μετριάζουν τις κινήσεις τους στο ταμπλό. Μεικτά πρόσημα για τράπεζες, ξεχωρίζει ανοδικά η Εθνική. Βοήθειες από Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ.

Κινήσεις stock picking στο Χρηματιστήριο

Συντηρείται η ήπια ανοδική φορά στο ΧΑ, με τους long να διευκολύνονται και από το «γύρισμα» της Φρανκφούρτης αλλά και των futures στη Wall Street. Επάνοδος των αγοραστών στο γερμανικό χρηματιστήριο, με αφορμή τις νέες εξαγγελίες Τραμπ (δίνει 6μηνη αναβολή στο ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων), αλλά και τα νεότερα από την Thyssen Group (δημοσιεύματα για χρηματοδότηση από φινλανδικό όμιλο). Από τις 12.030 στις 12.205 ο DAX, στο 0,23% τα futures του S&P 500 από τις 2.863 μονάδες.

Τούτων δοθέντων, στο ΧΑ οι traders μπορούν να συντηρούν σε θετικό έδαφος τον δείκτη, από το αρχικό ανοδικό gap του -από τις 724,35 έως τις 733,58 μονάδες (στις 13:30-14:00')-, για να ενεργοποιηθούν στη συνέχεια σταδιακές πωλήσεις με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 15:15 να διολισθαίνει προς τις τιμές της αρχής, στις 727 μονάδες.

Εμφανές και χθες αλλά και σήμερα αυτό που αναφέραμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, πως μερίδα (κυρίως) traders αναζητεί τις υψηλότερες δυνατές τιμές για να μειώσει μικρό μέρος βραχυπρόθεσμων θέσεών της. Κάτι που παρατηρείται πρωτίστως στον τραπεζικό κλάδο -όπου το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών/τζίρου και οι υψηλότερες αποδόσεις όπως και η ευρύτερη μεταβλητότητα-, με ό,τι αυτό να σημαίνει όταν επιταχύνεται η κυκλοφοριακή ταχύτητα σε μία μετοχή, σε έναν κλάδο. Και ο τραπεζικός έχει αποκτήσει αυτά τα χαρακτηριστικά, που διευκολύνουν το trading/intraday.

To 51% της αξίας συναλλαγών στις τράπεζες, δηλαδή περί τα 18 με 18,5 εκατ., από τα οποία περισσότερα από 9,6 εκατ. στη μετοχή της Εθνικής.

Με αγοραστές η μετοχή της ΕΤΕ στα 2,101 ευρώ, με πωλητές η Alpha Bank στο 1,213, όπως η Eurobank στο 0,713, ενώ με αγοραστές στο 1,437 ευρώ η Πειραιώς.

Στα blue chips έχει αλλάξει κατά τι η εικόνα της πρώτης ώρας, καθώς στα υψηλά ημέρας ενεργοποιήθηκαν εντολές πώλησης εκτός από τις τραπεζικές και σε ορισμένα «βαριά χαρτιά» του δείκτη.

Στην περιοχή των 1.896 ο FTSE25, με άνοδο 1,23%, στις 601, με 1,21% ο ΔΤΡ σε μία μάλλον... by the book κίνηση εντός πλαισίων, που πιθανότατα θα συντηρηθούν μέχρι την τελευταία συνεδρίαση πριν την αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. Εχουμε θέσει τις 705 και τις 750 μονάδες ως κάτω και άνω όρια μίας πιθανής διακύμανσης σε μία αγορά που... περιμένει και τους βραχυπρόθεσμους να επιδίδονται κυρίως σε stock picking κινήσεις.

Πράγματι η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 44/47, αντί της προηγούμενης 43/23. Μεγαλύτερη απόδοση για President, Σελόντα, ΕΛΤΡΑΚ, Κεπενού, Quest, με αυξημένες συναλλαγές και τζίρο 165 χιλιάδες ευρώ, λίγο πριν τις 15:30.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v