Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κίνηση προς τις 880 μονάδες με υποτονικό τζίρο

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται προς το φινάλε ο Γενικός Δείκτης. Στη μετοχή της ΔΕΗ εξακολουθεί να εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών. Κινητικότητα και στη Lamda. Μεγάλοι τζίροι για MIG και Intralot, μεικτή η εικόνα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

ΧΑ: Κίνηση προς τις 880 μονάδες με υποτονικό τζίρο

Συντηρείται η ανοδική αντίδραση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Με... κράτει οι κινήσεις των traders στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται, μετά τις 14:30, πάνω από τις 870 μονάδες. 

Συναλλαγές και τζίρος περιορισμένα, αρκετά χαμηλότερα του μέσου όρου της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου, μεγέθη ενδεικτικά της στάσης (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων παικτών. Διασφάλιση κεκτημένων και σταδιακή διερεύνηση κρίσιμων τεχνικά περιοχών λίγο υψηλότερα, με στόχο τις 895 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. 

Από νωρίς, τις πρώτες κιόλας εντολές, η προσοχή των βραχυπρόθεσμων έχει εστιασθεί σε συγκεκριμένες μετοχές και δη αυτές που για τον έναν ή τον άλλο λόγο θα βρεθούν στο επίκεντρο, από την επομένη κιόλας των εκλογών, όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες. 

 Με τον ΓΔ στην περιοχή των 871 μονάδων, τον ΔΤΡ στις 807 και τον FTSE25 στις 2.228 μονάδες, η συνεδρίαση εξελίσσεται σε θετικό έδαφος μετά τις 13:00 και ισχυροποίηση της long τάσης και για τους τρεις δείκτες. 

Στη μετοχή της ΔΕΗ εστιάζεται το ενδιαφέρον και οι συναλλαγές αρκετών ριψοκίνδυνων παικτών και funds, σε μία προσπάθεια προεξόφλησης των εξελίξεων μετά την κάλπη της Κυριακής. Το γεγονός ότι η ΝΔ έχει... στοχοθετήσει δύο projects, αυτό της διάσωσης της ΔΕΗ και της εκκίνησης των έργων στο Ελληνικό, οι συγκεκριμένες δύο μετοχές (ΔΕΗ, Lamda) συγκεντρώνουν σημαντικό τζίρο. Στα 2 εκατ. η αξία των συναλλαγών στη μετοχή της Επιχείρησης, πάνω από τις 850 χιλιάδες ευρώ στον τίτλο της Lamda Development. Ενδεικτικό το ότι για τις δύο μετοχές σημειώνεται απόδοση 3,52% σε εβδομαδιαίο και 12,06% αντίστοιχα. 

Μεικτές τάσεις για τον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ να υποχωρεί σε αρνητικό πρόσημο στο διάστημα 12:43-13:24, να κυμαίνεται στο εύρος των 798,64 έως 815,77 μονάδων. Νωρίτερα ανεβάσαμε ανάρτηση/μέτρηση για τον κλαδικό δείκτη και τη σημασία των 807 μονάδων, στην περίπτωση που επιτευχθεί σε «κλείσιμο». 

Σε Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών, ακολουθεί η ΔΕΗ και έπονται ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Lamda Development, ΤΙΤΑΝ, MIG, Jumbo κ.α. 

Από τα μη τραπεζικά, πέραν της ΔΕΗ που αντιδρά 5,82% στα 2 ευρώ, ξεχωρίζουν με άνοδο: Lamda Development (4,11%), EXAE (1,63%), Fourlis (2,52%), TITAN (1,28%). 

Λίγο μετά τις 14:30, η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 67/40, καλή αναλογία μετά την αντίδραση/window dressing της Παρασκευής.

Για ακόμη μία, πολλοστή φορά, συνεδρίαση, τη μεγαλύτερη απόδοση καταγράφουν μετοχές των χαμηλότερων κατηγοριών. 

MIG και Intralot με 7,98% και 7,57% αντίστοιχα και μεγάλους τζίρους ξεχωρίζουν, ενώ ακολουθούν Moda Bagno, IntraKat, Quality (με μεγάλο τζίρο), Attica Bank κ.α. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v