Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πλεονέκτημα παίρνουν οι πωλητές

Ηπιες συναλλαγές χαρακτηρίζουν το πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να αλλάζει πρόσημα και εν τέλει να επιλέγει το... κόκκινο. Πιέσεις για τη μετοχή της ΔΕΗ και ανοδική προσπάθεια από Πειραιώς και Εθνική.

ΧΑ: Πλεονέκτημα παίρνουν οι πωλητές

Μεικτές, ήπιες τάσεις στα κύρια ευρω-χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη κυρίως στη διήμερη συνεδρίαση της Fed και τις όποιες αποφάσεις Πάουελ για τα αμερικανικά επιτόκια.

Στα καθ' ημάς, ανάλογο συγκρατημένο κλίμα, με περιορισμένες συναλλαγές, με το 68% (!) να πραγματοποιείται -στα πρώτα 30'- στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Με τράπεζες επιχειρήθηκε αρχικά νέα προσπάθεια για προσέγγιση και ενδεχομένως υπέρβαση των 900 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη, με τους traders να ποντάρουν στη Fitch και την προοπτική αναβάθμισης του outlook των συστημικών τραπεζών, την ώρα που συνεχίζεται η μόχλευση στη «νέα Attica Bank».

Σταδιακά επικράτησαν οι πωλητές με τον ΓΔ στη ζώνη των 888 μονάδων, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο και μόνο επιμέρους κινήσεις σε μετοχές των δεικτών να συντηρούν το υποτονικό ενδιαφέρον στο υπόλοιπο της αγοράς.

Μεγαλύτερη η αξία συναλλαγών σε Alpha Bank και Εθνική, με τις δύο μετοχές να συνεχίζουν υψηλότερα. Στα 2,614 η μετοχή της Εθνικής, στο 1,723 της Alpha Bank, με την πρώτη να συνεπικουρείται από τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά στην εκχώρηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 900 εκατ.

Σε εβδομαδιαίο, η μετοχή της ΕΤΕ με 12,10% καταγράφει την ισχυρότερη απόδοση, με ξεκάθαρα long τάση. Την Alpha Bank ακολουθούν Πειραιώς και Eurobank, ενώ η μη συστημική Attica Bank συνεχίζει πάνω από το 0,490 ευρώ.

Στην περιοχή των 2.217 μονάδων ο FTSE25, καθώς όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα σχόλιά μας, σε αρκετά blue chips υπερισχύουν οι πωλητές, με τους short να μειώνουν θέσεις, θεωρώντας πως αυτά είναι -πλέον- σε εύλογη τιμή.

Πίεση στη ΔΕΗ και περιορισμένης έκτασης οι κινήσεις των βραχυπρόθεσμων σε μετοχές του δείκτη, με ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή κ.α. να έχουν θετικό πρόσημο.

Λίγο χαμηλότερα ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, στα 12,40 και 10,08 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς πράξη η Coca Cola (στις 11:03), με υπερίσχυση των πωλητών σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, Motor Oil.

Στις 34/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 117 αμετάβλητες. Μεγαλύτερη άνοδος για Αλουμύλ, Κέκροψ, Attica Bank, Quest, Intracom, Δρομέας κ.α.

Στα άξια αναφοράς η αντίδραση της Κέκροψ με αυξημένες συναλλαγές 125.827 ευρώ, λίγο πριν τις 11:10.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v