Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στον... τζίρο κολλάει η αντίδραση

Ανοδική κίνηση για τους βασικούς δείκτες με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει υποτονικός. Σε ΔΕΗ και Moody’s στρέφεται το βλέμμα των επενδυτών. Ηπιες κινήσεις και για τα ελληνικά ομόλογα.

ΧΑ: Στον... τζίρο κολλάει η αντίδραση

Ανοδος για τους βασικούς δείκτες αλλά και συναλλακτική άπνοια χαρακτηρίζουν το πρώτο μέρος της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα το ΧΑ ακολουθεί τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Με κέρδη 0,66% ο DAX βρίσκεται στις 11,729 μονάδες, κέρδη 1% καταγράφει ο γαλλικός CAC, ενώ στην Ιταλία, παρά την πολιτική κρίση μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, ο FTSE MIB κερδίζει 1,46% ανερχόμενος στις 20,784 μονάδες.

Με μόλις 19 εκατ. συναλλαγές στο χρηματιστήριο έως τις 14:00 τα περιθώρια κινήσεων είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένα. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην αυριανή Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ (στα 2,6 ευρώ η μετοχή με οριακή άνοδο) αλλά και την Moody’s η οποία το βράδυ της Παρασκευής θα τοποθετηθεί έναντι της ελληνικής οικονομίας. Στασιμότητα καταγράφεται και στα ελληνικά ομόλογα παρότι στην υπόλοιπη Ευρώπη οι αποδόσεις κινούνται ανοδικά.

Θετικό πρόσημο για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να κερδίζει 0,6%.

Από τα blue chips ξεχωρίζει η Lamda Development, η οποία με άνοδο 3,3% ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να προχωρήσει η έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που απαιτούνται για το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ, όπως γράφει το Euro2day.gr κινητικότητα υπάρχει και αναφορικά με τον διαγωνισμό για το καζίνο.

Πτωτικά κινείται η Aegean, στα 7,92 ευρώ με πτώση άνω του 2%, ενώ μικρή πτώση καταγράφεται και στον ΟΤΕ. Ανοδικά κινείται η Ελλάκτωρ, ενώ διορθώνει η Τέρνα Ενεργειακή μετά τη χθεσινή άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v