Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανώμαλη προσγείωση για τον Γενικό Δείκτη

Στις 862 μονάδες επέστρεψε η αγορά με τις συναλλαγές να περιορίζονται στα 54 εκατ. ευρώ. Σε Motor Oil, Ελλάκτωρ και Jumbo οι μεγαλύτερες πιέσεις. Κάμψη 2,1% για τον τραπεζικό κλάδο.

ΧΑ: Ανώμαλη προσγείωση για τον Γενικό Δείκτη

Καθαρά αρνητική η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να ακολουθούν τον “κόκκινο” βηματισμό των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών και μάλιστα με διαθέσεις υπεραπόδοσης, στον απόηχο της κατάρρευσης του παλαιότερου Ταξιδιωτικού Οργανισμού στην Ευρώπη Thomas Cook, που άρχισε τη λειτουργία του το 1841 και ο οποίος κατέρρευσε σήμερα Δευτέρα, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ταξιδιώτες, ανά τον Κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλός του Peter Fankhauser ανακοίνωσε την πτώχευση της Εταιρείας, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πακέτο διάσωσης από τους Δανειστές, μετά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου.

Η σημερινή διόρθωση συνοδεύτηκε από αναμενόμενη υποχώρηση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων), μετά το rebalancing της Παρασκευής, αν και οι αρχικές συναλλαγές έδειχναν καλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς το πρώτο ημίωρο συμπληρώθηκε με τζίρο 7,2 εκατ., από τα οποία τα 2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ) και η πρώτη ώρα με τζίρο 10,3 εκατ., από τα οποία τα 2 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χαμηλά ημέρας, δεν υπήρχε τίτλος του FTSE25, που να διασώζεται με θετικό πρόσημο, ενώ οι πτωτικές μετοχές ήταν υπερτριπλάσιες των ανοδικών.

Ουδέτερα τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να διαμορφώνεται στο 1,34%.

Ξεκινώντας και τη σημερινή αναφορά από τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, και τα δύο πρόσημα άλλαξε η μετοχή της Εθνικής (-1,92%), μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν Alpha Bank (-2,39%), Eurobank (-2,52%) και Πειραιώς (-0,80%), ενώ η τελική εικόνα δίνει σαφές προβάδισμα στους εν δυνάμει πωλητές, έστω και αν αποφεύχθηκε το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, που βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 792,66 μονάδες (-3,62%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 797,95 (-2,98%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 805,03 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,12%.

Να σημειωθεί ότι επιβεβαιωμένη απώλεια της πρώτης στήριξης στις 800 μονάδες, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις υποχώρησης προς τις 787 – 782 μονάδες. Το ημερήσιο “stop long” στις 754 και η επόμενη αντίσταση στις 847 μονάδες.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, μεταβολές στις “short” θέσεις περιλαμβάνονται στα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα, η Oceanwood Capital μείωσε την καθαρή αρνητικής της θέση στην Εθνική Τράπεζα στο 1,85%, από 2,01%.

Από εκεί και πέρα και ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό FTSE25, η τελική εικόνα δεν είναι πολύ καλύτερη από αυτή στο Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλώ, καθώς με θετικό πρόσημο διασώθηκαν μόνο οι ΔΕΗ (+0,14%) και Σαράντης (+0,99%) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αεροπορίας Αιγαίου και ΟΛΠ.

Τέσσερις πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες πέντε, αθροίζει η μετοχή του ΟΠΑΠ (-1,54%), που σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας, ενώ συμπλήρωσε 35 συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 10,00 ευρώ.

Το ημερήσιο “stop long” στα 9,53 ευρώ και η πρώτη σημαντική αντίσταση στην ζώνη 9,95 – 10,20 ευρώ.

Καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 9,53 ευρώ, δεν αποκλείεται να δώσει κίνηση προς τα 9,16 ευρώ.

Πλαγιοκαθοδική κίνηση από τα 31,5 ευρώ (κλείσιμο 5/9) έχει ξεκινήσει η μετοχή της ΕΕΕ (-1,14%), που σήμερα κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο. Θεωρητικά, είναι ισχυρότατη η στήριξη στα 28,96 ευρώ, με την αμέσως επόμενη να εντοπίζεται στα 28,52 ευρώ. Η πρώτη αντίσταση στα 31,00 ευρώ και η αμέσως επόμενη στα 31,64 ευρώ (ημερήσιο “stop short”).

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις σε Autohellas (-0,89%) και Intralot (-0,41%), επιστροφή αγοραστών σε Κυριακούλη (+10,38%), Πλ. Θράκης (+2,93%) και Παπουτσάνη (+1,61%), ενώ έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Sato (-18,92%) πάντα με επιθετικούς πωλητές.

Πέντε οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Forthnet (+0,86%, σήμερα με αυξημένη προσφορά), τέσσερις οι ανοδικές για Ικτίνο (+2,12%) και τρεις για Άβακα (+2,08%, είχαν προηγηθεί πέντε συνεχόμενες πτωτικές) και Ευρ. Πίστη (+0,64%).

Αντέδρασε μετά από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών η Unibios (+0,29%), επτά ανοδικές και δύο αμετάβλητες συνεδριάσεις στις τελευταίες εννέα, για τον Βαράγκη (+19,25%, σήμερα χωρίς “πειστικό “bid”) τρεις οι συνεδριάσεις υποχώρησης για την Μοτοδυναμική και λόγω μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων (-4,58%), ενώ ο Τζιρακιάν (+17,33%) που συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, σήμερα αύξησε αισθητά τις συναλλαγές. Ο τίτλος σε υψηλά 80 μηνών.

Η σημερινή διόρθωση δεν άλλαξε τα υφιστάμενα τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών του Χ.Α., όμως ενίσχυσε την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω, προκειμένου ο Γενικός Δείκτης να υπερκεράσει την ζώνη 878 – 886 και ο FTSE25 τις 2172 – 2177 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Μία ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητας και αστάθειας σήμερα, λόγω αρνητικών ειδήσεων από την Ευρώπη (πτώχευση Thomas Cook) οι οποίες επηρέασαν και το Χ.Α. Παραμένουμε σε στενό εύρος διακύμανσης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην τέταρτη αξιολόγηση της Χώρας”, αναφέρει η Beta Sec.

“Ο ΓΔ παραμένει κάτω από την αντίσταση των 877 μονάδων, έχοντας σχηματίσει διπλή βραχυπρόθεσμη κορυφή. Η συνέχεια, είναι σημαντική, μια που η Αγορά έχει φτάσει σε κομβικό σημείο. Αντιστάσεις, για τον ΓΔ 877 - 882 και στηρίξεις 860 - 850. Οι Τράπεζες, που έδωσαν βοήθεια μέσα στη βδομάδα, πλησιάσαν στην ισχυρή αντίσταση των 831 μονάδων, για να ακολουθήσει διόρθωση”, επισημαίνει η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

“Η εβδομάδα ξεκίνησε με την δυσάρεστη είδηση της κατάρρευσης της Thomas Cook, σίγουρα δημιουργώντας προβλήματα και στο Ελληνικό Επιχειρείν του Τουρισμού. Η Αγορά δείχνει διάθεση προσέγγισης της περιοχής των 900 μονάδων τις επόμενες ημέρες, με βασική προϋπόθεση την διατήρηση ενός σταθεροποιητικού κλίματος στο εξωτερικό. Αύριο μετά την συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα Α΄ εξαμήνου και η ΔΕΗ. Σήμερα, δημοσιεύθηκαν τα μεγέθη Markit PMI Μεταποίησης και Υπηρεσιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ η Ιαπωνία είναι κλειστή. Μεσοπρόθεσμα το στοίχημα του ΓΔ είναι η περαιτέρω αυτονόμησή του έναντι των διεθνών δεικτών, ενώ κρίσιμη για ένα θετικό αποτέλεσμα, εκτιμούμε ότι θα είναι η συνεισφορά του Τραπεζικού κλάδου”, σημειώνει η Leon Depolas Sec.

“H Αγορά την εβδομάδα που πέρασε έδωσε σημαντικά κέρδη πλησιάζοντας και πάλι τα πρόσφατα υψηλά της. Ο Τραπεζικός κλάδος έκανε την διαφορά, μιας και όπως όλα δείχνουν είναι και ο πιο ωφελημένος από τις εξελίξεις”, αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε έξοδο στις Αγορές με 10ετες και αποπληρωμή του IMF με σημαντικό κέρδος στο κόστος δανεισμού. Το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσουν και αναβαθμίσεις για την Ελληνική Οικονομία, ενώ βλέπουμε σημαντικές εκδόσεις Εταιρικών ομολόγων, με το ξεκίνημα να το κάνει ο ΟΤΕ και την ζήτηση να είναι σημαντική και μάλιστα σε πολύ χαμηλό επιτόκιο. Θα ακολουθήσουν τα ΕΛΠΕ και πιθανότατα όσες εκδόσεις είχαν δοκιμάσει έξοδο το 2014.

Το roadshow του Λονδίνου είχε θετικό αντίκτυπο, κάτι που πιθανότατα θα φανεί στις επόμενες συνεδριάσεις. Η ΛΑΜΔΑ αποφάσισε σημαντική ΑΜΚ για το ξεκίνημα του έργου, ενώ ο πήχης εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ για τα ΕΛΠΕ κατέβηκε σημαντικά, με σκοπό ένα IPΟ μέσα στον επόμενο μήνα.

Ακόμα μία σημαντική συνάντηση είχε η Κυβέρνηση την Παρασκευή με Ξένους Επενδυτές, που ψάχνουν επενδύσεις στην Χώρα, με το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο μετά από χρόνια.

Η Forthnet περνάει στα χέρια του Μαρινάκη ενώ όλα δείχνουν πως ξεκαθαρίζει το τοπίο για την Singular. H Entersoft είναι η πρώτη “μεταγραφή” από την ΕΝΑ στην Κύρια Αγορά, ενώ είναι και το πρώτο σημαντικό IPO μετά από πολλά χρόνια, μιας και θέλει να σηκώσει από την Αγορά 3 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι είναι στις επιλογές μας από τέλος του προηγούμενου χρόνου με απόδοση 123%.

Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι και περιμένουμε το τέλος της συσσώρευσης πριν την επόμενη κίνηση.

Ο Τραπεζικός είναι το ‘κλειδί’, μιας και η διαδρομή μέχρι τις 950 μονάδες, δεν αλλάζει την ‘μεγάλη εικόνα”, σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Οι Αγορές στην Ιαπωνία παρέμειναν κλειστές, λόγω Εθνικής αργίας.

Απώλειες στην Ευρώπη, με ήπια υποχώρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Οριακή υποχώρηση για Πετρέλαιο και Ευρώ.

Κέρδη για τον Χρυσό, σημαντικά μεγαλύτερα για το Ασήμι, έχασε τα $10000 το Bitcoin.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέστησε σήμερα την προσοχή, κατά της πιθανότητας να υπάρξει μία ουσιαστική εξέλιξη για το “Brexit”, στις συνομιλίες που θα έχει στο περιθώριο της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

H επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία 6,5 χρόνια, τον Σεπτέμβριο. Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit που αντιπροσωπεύει τους τομείς της Μεταποίησης και των Υπηρεσιών, υποχώρησε στις 49,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 51,7 τον Αύγουστο. Οι Αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει στις 51,4 μονάδες.

Φρένο πάτησε η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη αυτόν τον μήνα. Σύμφωνα με την IHS Markit, ο σύνθετος ΡΜΙ έκανε βουτιά στις 50,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 51,9 τον Αύγουστο. Η υποκατηγορία που αφορά τις Υπηρεσίες υποχώρησε στις 52 μονάδες, από 53,5 τον περασμένο μήνα και ο δείκτης της Μεταποίησης διολίσθησε στις 45,6 μονάδες, από 47. Δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε 53,3 για τις Υπηρεσίες και 47,3 για τη Μεταποίηση.

“Η Οικονομία της Ευρωζώνης δεν δείχνει κάποια πειστικά σημάδια ανάκαμψης. Η επίμονη κάμψη στη Μεταποίηση απειλεί να μολύνει και τους υπόλοιπους τομείς της Οικονομίας”, προειδοποίησε ο Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Η Wall Street βρίσκεται κοντά σε νέα επίπεδα ρεκόρ, αλλά οι Επενδυτές μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με μια περίοδο ισχυρών αναταράξεων, καθώς η μεταβλητότητα στην Αγορά μετοχών είναι κατά μέσο όρο 25% υψηλότερη τον Οκτώβριο, από το 1928 και έπειτα, με την Τεχνολογία και τον τομέα της Υγείας να είναι οι πιο ευμετάβλητες Ομάδες”, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, σύμφωνα με τα Ελ. Πετρέλαια “η εξ ολοκλήρου Θυγατρική Εταιρεία της HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου πρόταση εξαγοράς που απευθύνει προς τους Κατόχους ομολογιών, εγγυημένων από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., με τοκομερίδιο 4,875% και λήξη τον Οκτώβριο 2021, συνολικού ποσού εκδόσεως ευρώ 449.530.000. Η πρόταση αφορά την εξαγορά των υφισταμένων ομολογιών από την Εταιρεία έναντι μετρητών. Η πρόταση εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από την Εταιρεία στους Κατόχους των υφισταμένων ομολογιών, σε μετρητά, ποσού 1.092,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφισταμένων ομολογιών, πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγουμένη μέρα της ημερομηνίας καταβολής, η οποία θα ορισθεί περί την 3η Οκτωβρίου 2019 και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της πρότασης εξαγοράς που παρατίθενται αναλυτικά στο πληροφοριακό δελτίο της 23ης Σεπτεμβρίου, που θα είναι διαθέσιμο για τους επιλέξιμους κατόχους υφισταμένων ομολογιών”.

Τα “top picks” της από την Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά και τις τιμές - στόχους τους, περιγράφει η Eurobank Equities σε έκθεσή της για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι πλέον το Χ.Α. βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς οι τιμές των μετοχών των μη Χρηματοοικονομικών Εταιρειών έχουν μικρό περιθώριο περαιτέρω ανόδου, καθώς διαπραγματεύονται κοντά στους ιστορικούς μέσους όρους αποτίμησης.

Η ίδια προτείνει μετοχές με υψηλό μέρισμα, όπως ο ΟΠΑΠ, ισχυρές ταμειακές ροές όπως η Jumbo, ενώ από τις Τράπεζες, ξεχωρίζει την Alpha Bank, καθώς έχει ισχυρές προοπτικές επιδιόρθωσης του ισολογισμού της.

Δίνει σύσταση “buy” και για τις τρεις μετοχές, με στόχο τα 11,8 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, στα 2,2 ευρώ για την Alpha και στα 19,4 ευρώ για τη Jumbo.

Από τις μετοχές που καλύπτει, ξεχωρίζουν για τα περιθώρια ανόδου που εμφανίζουν οι μετοχές των Μυτιληναίος (“buy” με στόχο τα 14,4 ευρώ), Motor Oil (“buy” με στόχο τα 27,3 ευρώ) και Aegean (“buy” με στόχο τα 9,8 ευρώ).

Νέα υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή της Fourlis στα 8 ευρώ, από 6,2 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “Buy”.

Από εκεί και πέρα, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, υποχωρώντας μέχρι τις 860,98 μονάδες (-1,73%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 862,83 (-1,52%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 862,59 μονάδες, με απώλειες 1,55%.

Ο τζίρος υποχώρησε στα 53,8 εκατ., από τα οποία τα 4,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ), ενώ ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΛΦΑ, ΟΤΕ, ΠΕΙΡ και ΜΟΗ απασχόλησαν το 68% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, CENER, TITC, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΟΛΠ και Σαράντης και στο χαμηλό οι ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Viohalco, Jumbo, TITC.

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, αλλά κακή η τελική εικόνα με 37 ανοδικές μετοχές, έναντι 73 πτωτικών, ενώ 16 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες μεγαλύτερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

----ΧΠΑ

Με πτωτικές διαθέσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας και στην Αγορά Παραγώγων, με αισθητή υποχώρηση των συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (23.978 συμβόλαια).

Στα 15.823 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 15.185 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Οκτώβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.574, 1.321 για τον Οκτώβριο, 252 για τον Νοέμβριο και 1 για τον Δεκέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.136) κινήθηκε μεταξύ 2.134,75 και 2.166 μονάδων.

Μικρός ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (7.000 Ιντρακόμ, 42.000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.917), Alpha Bank (5.536), Πειραιώς (3.054), ΔΕΗ (1.037), Εθνική (7.996), MIG (1.473), Μυτιληναίο (118), Ελλάκτωρα (646), ΟΤΕ (167), ΟΠΑΠ (170), ΓΕΚ (205), Ελ. Πετρέλαια (113), Lamda Development (143).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 38.680, Alpha Bank 53.359, Εθνική 37.971, MIG 72.496, ΔΕΗ 16.496, Ελλάκτωρα 11.174, Πειραιώς 20.716, Μυτιληναίο 10.901.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

   Position Holder                                       Name of Issuer                   NSP      Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,01%

2019-08-07

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,99%

2019-07-09

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,85%

2019-09-18

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,59%

2019-09-13

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 56.248.600 τεμ., (από 56.438.600 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.901.219 τεμ. (25.981.219), ΔΕΗ 6.919.518 τεμ. (6.931.838), Eurobank 66.318.694 τεμ. (67.140.997), Εθνική 24.916.757 τεμ. (25.171.683), ΟΠΑΠ 1.279.607 τεμ. (1.279.607), Folli Follie Group 1.312.068 τεμ. (1.312.068).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v