Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με ελαφρύ προβάδισμα κινούνται οι πωλητές

Με εμφανώς χαμηλότερες συναλλαγές και μικρές μεταβολές στους βασικούς δείκτες, η σημερινή συνεδρίαση. Ηπιες ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, μετά τα κέρδη των τελευταίων ημερών. Αντιδρά η μετοχή της Coca Cola.

ΧΑ: Με ελαφρύ προβάδισμα κινούνται οι πωλητές

Με μικρές απώλειες τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Από Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο μέχρι Αθήνα, οι πωλητές έχουν ελαφρύ προβάδισμα, τουλάχιστον έτσι όπως καταγράφεται για τον DAX στις 12.911 μονάδες, τον FTSE100 στις 7.294 μον., την ώρα που και στο ΧΑ βασικοί δείκτες και μετοχές-σηματωροί κλίνουν χαμηλότερα.

Σε αναμονή της FED και του Brexit οι αγορές, με τα futures στη Wall Street να παραπέμπουν σε πτωτικό ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τα αποτελέσματα της Apple στο επίκεντρο traders και επενδυτών.

Στο ΧΑ, από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται να είναι στις προτεραιότητες των επενδυτών η δοκιμασία και άμεση υπέρβαση της αντίστασης των 880 μονάδων, σήμερα-αύριο, για «κλείσιμο» μηνός Οκτωβρίου επιλέγεται η τακτική του stock picking, τάση που διαμορφώνεται τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο.

Συναλλαγές και τζίρος σε μάλλον μέτρια επίπεδα, αν και χθες -όπως άλλωστε στις τελευταίες συνεδριάσεις- σχεδόν το 50% της αξίας συναλλαγών πραγματοποιήθηκε από τις 16:30 και μετά, με κορύφωση προς το τελευταίο 5λεπτο, οπότε άλλαξαν χέρια αρκετά πακέτα κυρίως στη μετοχή της Eurobank.

Στις 871 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τον τραπεζικό κλάδο να γράφει απώλειες της τάξεως του 0,46% προς τις 863 και με τον FTSE25 οριακά χαμηλότερα προς τις 2.158 μονάδες.

Εύλογη η μερική κατοχύρωση τραπεζικών θέσεων, από τη στιγμή που οι μετοχές των συστημικών υπεραποδίδει κατ' αρχάς σε διάστημα εβδομάδας έναντι της αγοράς, της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Το 45% του τζίρου σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, με τη δεύτερη να διαφοροποιείται σε σχέση με τις άλλες τρεις που υποχωρούν.

Υπερισχύουν οι πωλητές στα blue chips, με τη μεν Coca Cola να βγάζει αντίδραση προς τα 27,30 αλλά με τον ΟΤΕ χαμηλότερα στα 13,51 ευρώ.

Με αγοραστές σε Cenergy, Aegean, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή.

Στις 36 έναντι 40 και με 109 χωρίς μεταβολή. Μεγαλύτερη αντίδραση, με αυξημένες συναλλαγές για την Τεχνική Ολυμπιακή, στα 2,42 ευρώ. Ακολουθούν ΑVAX, Entersoft, MIG, Quest, Πλαίσιο κ.ά.

Στα 8,7 εκατ. η αξία των συναλλαγών, 10' πριν τις 12:00.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v