Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Το θετικό σερί και τα νέα στοιχήματα

Ανοδικό το ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη. Στο κλείσιμο μήνα, η νέα αναμέτρηση με τις 900 μονάδες. Στις τράπεζες το κλειδί της τάσης, τα βλέμματα σε EWG και εταιρικά αποτελέσματα. Ζητούμενο η αύξηση των συναλλαγών.

ΧΑ: Το θετικό σερί και τα νέα στοιχήματα

Σε EuroWorking Group και οικονομικά αποτελέσματα εστιάζεται το ενδιαφέρον αυτής της εβδομάδας. Τελευταία για τον Νοέμβριο, με τους ενεργούς παίκτες να ποντάρουν σε ένα στοίχημα που αφορά σε θετικό σερί που έχει να σημειωθεί από το 2000.

Στο σχόλιό μας της Κυριακής αναλύαμε αυτό το ενδεχόμενο, που εάν και εφόσον επιτευχθεί σε κλείσιμο Παρασκευής, θα πιστοποιεί και τεχνικά την αλλαγή σελίδας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σήμερα, στο EWG θα γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για το Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης, με τους δανειστές να έχουν εγκρίνει, επί της ουσίας, την τέταρτη αξιολόγηση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επιστροφή των κερδών που είχαν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα.

Από τις 891 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη ξεκινά η εβδομάδα, με τον Δείκτη Τραπεζών στις 900 μονάδες και με τον FTSE 25 στις 2.230 μονάδες. Κλάδος-κλειδί παραμένει ο τραπεζικός, με την αγορά να αποτιμά τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εκθέσεις τουλάχιστον δύο ξένων οίκων.

Στα 3,115 ευρώ η Εθνική Τράπεζα, η μόνη από τις συστημικές με τιμή υψηλότερη της αντίστοιχης της αμκ του 2015. Στο 1,89 ευρώ η Alpha Bank.

Ικανοποιητική εικόνα στα blue chips τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρχικά με την Coca Cola HBC και την προηγούμενη με τον ΟΤΕ να συνδράμουν στην προσπάθεια των αγοραστών για άνοδο προς τις 900 μονάδες.

Στα 13,88 ευρώ ο ΟΤΕ, «βλέπει» τα 14 ευρώ και άνω, στα 28,91 ευρώ η Coca Cola HBC και στα 3,122 ευρώ η ΔΕΗ.

Παράλληλα, traders και επενδυτές κινούνται με γνώμονα είτε τις επιχειρηματικές εξελίξεις είτε με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις του Μυτιληναίου στα 9,81 ευρώ και της Motor Oil στα 21,64 ευρώ.

Τεχνικά ζητούμενη για σήμερα είναι η επιβεβαίωση των στηρίξεων/χαμηλών της Παρασκευής και η συνέχιση της προετοιμασίας, με αύξηση των συναλλαγών, για την υπέρβαση των 900 μονάδων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v