Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πλεονέκτημα οι πωλητές με το βλέμμα στους MSCI

Καθοδική είναι η τάση στην εγχώρια αγορά ενώ το βλέμμα στρέφεται στο τέλος της συνεδρίασης. ΟΠΑΠ και Lamda Development έχουν σημαντικό όγκο συναλλαγών, ενώ θετικά διαφοροποιείται η ΕΧΑΕ. Μέτριες οι συναλλαγές.

ΧΑ: Πλεονέκτημα οι πωλητές με το βλέμμα στους MSCI

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση η εικόνα των αγορών, του ΧΑ, σε σχέση με το προηγούμενο σχόλιο μας. Ελαφρώς υπερισχύουν οι πωλητές, η ροή των εντολών σε φυσιολογικό ρυθμό και η διόρθωση εντός τεχνικών πλαισίων.

Στις 13.220 μονάδες, χαμηλότερα 0,16% ο DAX, στις 896, με απώλειες 0,5%, ο Γενικός Δείκτης, την ώρα που στα futures στην Wall Street αποτυπώνεται μία αναμενόμενη διόρθωση και των τριών βασικών δεικτών, μετά το χθεσινοβραδυνό τριπλό ρεκόρ.

Σε ΟΠΑΠ και Lamda Development ένα μεγάλο μέρος της αξίας συναλλαγών, με ΟΤΕ και Εθνική στις πρώτες δύο θέσεις και την Alpha Bank να συμπληρώνει την πρώτη 5άδα.

Στο εύρος των 9,91- 10,07 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, πάνω από το όριο των 10 ευρώ, σταθερά από τις 11.40' μέχρι νωρίτερα. Δημιουργία άμυνας προκειμένου να απορροφηθεί η όποια προσφορά ενεργοποιηθεί προς το τέλος της συνεδρίασης λόγω των αλλαγών στους δείκτες MSCI, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν θα βγουν αγορές, σε τιμές που θα θεωρηθούν ελκυστικές.

Μεταξύ 7,48-7,68 ευρώ η μετοχή της Lamda, με την υψηλή τιμή στην αρχή της συνεδρίασης, την χαμηλή 2 φορές και συντήρηση στα 7,50 από τις 12.30' και μετά. Αμφότερες οι μετοχές θα είναι στο επίκεντρο και αύριο, ενώ για την Lamda το ενδιαφέρον θα παραμείνει ενεργό, καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας άσκησης του δικαιώματος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το 30% της αξίας συναλλαγών στις τραπεζικές μετοχές και ένα άλλο 30% σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ (από 16% και 14% αντίστοιχα) με τον τραπεζικό κλάδο σταθερά πάνω από τις 900 και τον FTSE25 υψηλότερα των 2.250 μονάδων.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, το σταθερά αρνητικό πρόσημο από τις πρώτες κιόλας εντολές, μέχρι πριν λίγο δημιουργώντας εντύπωση ανάλογη με αυτήν προς το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, πως θα πρέπει να "ωριμάσει" λίγο ακόμη η αγορά πριν επιχειρηθεί η προσπάθεια υπέρβασης των 900 μονάδων.

Στον τραπεζικό κλάδο, μεγαλύτερος τζίρος στη μετοχή της Εθνικής, στα 3,103ευρώ, και μόνη την Πειραιώς, με θετικό πρόσημο, στα 3,14 ευρώ. 

Από τα blue chips, συναλλακτικότητα για μετοχές εισηγμένων που ανακοινώνουν αποτελέσματα, υλοποιούν ουσιαστικές επχειρηματικές/επενδυτικές ενέργειες. Ενδεικτική, για την πρώτη περίπτωση η Motor Oil, με αγοραστές στα 21,74 και για τη δεύτερη η Mytilineos, στα 9,845, επίσης με αγοραστές.

Χαμηλότερα, στα 13,81 η μετοχή του ΟΤΕ, υψηλότερα, στα 29,69 ευρώ της Coca Cola.

Στις 39/60 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με την...πλάστιγγα να έχει γείρει αισθητά υπέρ των πωλητών. Μεγαλύτερη απόδοση για Μαθιός, MIG, Κέκροψ, Νηρέα, Attica Group κ.ά

Στις 15.05' ο τζίρος, στα 36,5 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v