Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Δύσκολη η αναμέτρηση με τις 900 μονάδες

Κόντρα στα ρεκόρ στις ΗΠΑ κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης που δείχνει εμφανή δυσκολία να υπερβεί πειστικά το ψυχολογικό όριο. ΟΠΑΠ και Lamda Development, που κόβει κουπόνι για την ΑΜΚ, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΧΑ: Δύσκολη η αναμέτρηση με τις 900 μονάδες

Eπιμένει στα ρεκόρ η Wall Street, συντηρώντας έτσι το θετικό κλίμα, διεθνώς. Προς το τέλος του Νοεμβρίου οι αγορές, με τους traders και τους επενδυτές να προχωρούν στις τελευταίες κινήσεις τους, πριν το
"κλείσιμο βιβλίων" με παράλληλες ενέργειες ωραιοποίησης των χαρτοφυλακίων τους.

Στις 3.140,52 μονάδες... ακάθεκτος ο S&P 500, στην Νέα Υόρκη, με την "αγορά των αγορών" να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός ...ράλι, προς το τέλος του χρόνου. Οντως, μέχρι την συνεδρίαση της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου αλλά και έως την επόμενη, της 20 Δεκεμβρίου- οπότε και το τελευταίο triple witching, για το 2019- δεν αποκλείεται να έχουμε ένα...year's end rally. Για να δούμε, καθώς οι αντικειμενικές προϋποθέσεις συντρέχουν, μένει να φανεί εάν υπάρχει διάθεση, μετά από μία καλή χρονιά, για τις αγορές, διεθνώς.

Στα καθ΄ ημάς, η χθεσινή διόρθωση μπορεί να ήρθε κόντρα στην εκτίμηση αρκετών traders και επενδυτών, ωστόσο ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως για την πειστική υπέρβαση των 900-905 μονάδων θα απαιτούνταν χρόνος και σταθερά αυξημένος τζίρος, μεγαλύτερος των 70 εκατ. με ταυτόχρονη διασπορά του πέραν των τραπεζικών και των συνήθων 2-4 επιλογών blue chips, σε περισσότερες μετοχές εισηγμένων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Από την άλλη, άγραφος χρηματιστηριακός κανόνας, πως οι "αγορές" συχνά κινούνται κόντρα στις προβλέψεις των περισσότερων.

Ετσι, εχθές για τον Γενικό Δείκτη, το κλείσιμο του, στις 891,86 μονάδες έγινε σχεδόν πάνω στο όριο της πρώτης στήριξης των 890, με την επόμενη/χαμηλότερη στο εύρος τιμών από τις 885 έως τις 880 μονάδες. Οπου και το stop για τις long, σε διάστημα μηνός, θέσεις.

Ωστόσο η χθεσινή συνεδρίαση είχε τις... ιδιαιτερότητες της, λόγω MSCI με τον ΟΠΑΠ στο επίκεντρο και λόγω αμκ της Lamda Development.

Τα 35,125 εκατ., που άλλαξαν χέρια στη μετοχή του Οργανισμού, σε σύνολο αξίας συναλλαγών, 144,096 εκατ. επιβεβαιώνει την προεξόφληση της αγοράς για εκροές-εισροές στη μετοχή. Στα 10,17 ευρώ, η μετοχή, με πολλές άμυνες, από τα 9,91 ευρώ.

Για σήμερα, στην αρχή της συνεδρίασης αναμένεται η ενεργοποίηση εντολών πώλησης-αγοράς, σαν...ουρά του χθεσινού κλεισίματος της μετοχής, στα υψηλά ημέρας.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Lamda Development, στα 7,50 ευρώ, με την διοίκηση της εισηγμένης να "τρέχει" την διαδικασία της αμκ.

Μετοχές εταιρειών, που ανακοινώνουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, είναι επίσης στο προσκήνιο, με την Motor Oil, εχθές και ΟΠΑΠ, ΔΕΗ να ακολουθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v