Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Διστακτικά προς λίγο υψηλότερα επίπεδα

Υποτονικά εξελίσσεται η συνεδρίαση, στο πλαίσιο και της ευρύτερης εικόνας στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Στα 7,22 ευρώ η Lamda Development μετά την αποκοπή του δικαιώματος στην ΑΜΚ. Οριακές μεταβολές για τις τραπεζικές μετοχές.

ΧΑ: Διστακτικά προς λίγο υψηλότερα επίπεδα

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μεικτές τάσεις σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο, από λίγο υψηλότερες τιμές η εικόνα των futures στην Wall Street.

Στο ΧΑ, η συνεδρίαση ξεκίνησε με προσεκτικές συναλλαγές από πωλητές-αγοραστές, με τους δεύτερους όμως να έχουν αρχίσει με μικρό προβάδισμα.

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές, εξακολουθεί να ευνοεί τις κινήσεις των long, καθώς το συμβόλαιο του S&P 500 παραπέμπει σε άνοιγμα, από ακόμη υψηλότερη τιμή, συγκεκριμένα, από τις 3.146 μονάδες. Σημαντικά χαμηλότερα και των 12, στις 11,54 μονάδες ο δείκτης VIX/CBOE ενισχύοντας την εκτίμηση των traders, πως το ενδεχόμενο ενός...ράλι στο τέλος του χρόνου είναι ανοιχτό.

Στην Ευρώπη, η προσοχή έχει στραφεί- και πάλι- στο μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας, μετά την δήλωση Τραμπ, πως οι ΗΠΑ είναι στην τελική ευθεία για την επίτευξη της "πρώτης φάσης" της εμπορικής συμφωνίας, με την Κίνα.

Νωρίτερα, ο DAX με οριακές απώλειες, στις 13.233 μονάδες, στις 7.421 με ισχνή αντίδραση ο FTSE25.

Στο ΧΑ, στην αρχή της συνεδρίασης το μεγαλύτερο μέρος των εντολών, επικεντρώνεται στις μετοχές των ΟΠΑΠ και Lamda Development, σε μία λίγο ως πολύ αναμενόμενη διαμόρφωση της τάσης. Στις 896,73 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 908 ο Τραπεζικός και στην περιοχή των 2.257 ο FTSE25. Και οι 3 βασικοί δείκτες κοντά στις πρώτες-ημερήσιες- αντιστάσεις με εμφανή την προσπάθεια ανίχνευσης- εκ νέου- του εύρους 895-900 μονάδων. Ολες τις προηγούμενες φορές η αντίδραση προς τις 900 είχε ως συνέπεια την ενεργοποίηση πωλήσεων, με αποτέλεσμα την διόρθωση χαμηλότερα. Ωστόσο, συνεχόμενα "κλεισίματα" του ΓΔ πάνω από τις 890 μονάδες, τις ισχυροποιούν ως στήριξη, ενισχύοντας την εκτίμηση πως ωριμάζουν οι συνθήκες για την τελική προσπάθεια υπέρβασης των 900 μονάδων.

Κατακόρυφη η μείωση των συναλλαγών, μετά την χθεσινή...εκτίναξη τους, ελέω ΟΠΑΠ, με μόλις 3,9 εκατ στο πρώτο ημίωρο. Ενδειξη, πως το κύριο μέρος των εκροών-εισροών στη μετοχή του ΟΠΑΠ έχει ολοκληρωθεί ή έχει μείνει μικρή... ουρά πωλήσεων, που πιθανότατα έγιναν από την αρχή της συνεδρίασης, μέχρι τις 11.00. Στα 10,24 ευρώ η μετοχή, δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με θετικό πρόσημο, που σημαίνει πως από τα χθεσινά χαμηλά των 9,91 ευρώ υπήρξε ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στα 7,25 η μετοχή της Lamda Development, ενώ από τις 10.50' και μετά ενισχύθηκαν οι συναλλαγές σε μετοχές των Eurobank, Mytilineos, OTE και Coca Cola. Ολες με θετικό πρόσημο, κάτι που παραπέμπει στην προσπάθεια "ισχυρών χεριών" να διαμορφώσουν βέλτιστες τιμές, εν όψει τέλους Νοεμβρίου, "κλεισίματος βιβλίων" για το 2019.

Στα 13,79 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 30,17 της Coca Cola, στα 21,68 της Motor Oil και στα 3,14 της ΔΕΗ.

Στις 37 έναντι 20 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 126 χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v