Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσγείωση ως τις 650 για τον Γενικό Δείκτη

Ισχυρές πιέσεις από τις πρώτες συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, καθώς το κλίμα επιδεινώνεται διεθνώςν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί σχεδόν 4%.

Χρηματιστήριο: Προσγείωση ως τις 650 για τον Γενικό Δείκτη

«Βουτιάς» συνέχεια στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με συνέπεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η πλειονότητα των εντολών που πέρασε στο σύστημα να είναι από την πλευρά των πωλητών.

Σε λιγότερο ή περισσότερο χαμηλές τιμές, με τον αριθμό τους να πληθαίνει από τη στιγμή που στη Φρανκφούρτη η έκταση της διόρθωσης ξεπέρασε το 1% και για τον δείκτη χάθηκαν οι 11.970 μονάδες.

Με απώλειες το σύνολο των δεικτών και σε Παρίσι μέχρι Μιλάνο, με την εικόνα να επιβαρύνεται ενόσω στη Νέα Υόρκη διευρυνόταν η εκτίμηση για τις απώλειες, με ενδεικτικό το μείον 1,45% των futures του S&P500 από τις3.007 μονάδες. Παράλληλα αναταράξεις σε αγορές καυσίμων, πρώτων υλών, με το αργό-τύπου WTI στα 37,53 δολάρια.

Κάτω από αυτές τις προυποθέσεις, στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το «άνοιγμα» της συνεδρίασης.

Στο "κόκκινο" οι εντολές, βαθύτερο για τον τραπεζικό κλάδο, κάπως ηπιότερο για επί μέρους κλάδους/μετοχές.

Με πτωτικό χάσμα το ξεκίνημα της συνεδρίασης, που πρακτικά σημαίνει ότι οι "τιμές αρχής" είναι οι αντιστάσεις μας, κατ' αρχήν στο ωριαίο της συνεδρίασης. Και βλέπουμε εάν και πως θα επιβεβαιωθούν (ή όχι ) οι στηρίξεις που έχουν αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο μας.

Από τις 661 στις 654 με 2% ο Γενικός Δείκτης, στις 1.573 με 2,24% ο FTSE25 και ο Δείκτης Τραπεζών με σχεδόν 4% στις 372 μονάδες.

Ενδεικτικές τιμές: Εθνική 1,3005 , ΟΤΕ 12,26, Coca Cola 22,41 Motor Oil 13,45 και 7,5 Mytilineos

Στα 1,4 εκατ. η αξία συναλλαγών στα πρώτα λεπτά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v