Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση... συμμαζέματος στο Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, μετά την αρχική προσγείωση ως τις 650 μονάδες. Εντονη μεταβλητότητα αλλά και αγορές στα χαμηλά. Βαρίδι η Coca Cola, σε ρόλο ρυθμιστή της τάσης οι τράπεζες. Ράλι για Newsphone.

Επιχείρηση... συμμαζέματος στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες στην αρχή σημαντικές και στη συνέχεια προσπάθεια περιορισμού τους, εξελίσσεται η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε κάποιο βαθμό εικόνα ανάλογη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πωλήσεις από την προσυνεδρίαση, διόρθωση -με συνοπτικές διαδικασίες- με τον Γενικό Δείκτη έως τις 650 μονάδες και προσπάθεια ανασύνταξης από την πλευρά των traders. Ο περιορισμός των απωλειών σε Φρανκφούρτη επηρέασε, σε κάποιο βαθμό, τους βραχυπρόθεσμους και αυτό φάνηκε όταν, μετά τις 10:55, ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς. Κυρίως από τα χαμηλά για τον τραπεζικό κλάδο αλλά και για συγκεκριμένα blue chips που είχαν διορθώσει περισσότερο από την αγορά.

Στα περίπου 2 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στο αρχικό 10λεπτο της εμβάθυνσης της διόρθωσης, άλλα 3,5 εκατ. στην προσπάθεια συμμαζέματος, μέχρι τις 11:05. Οπότε και εξισορροπήθηκε η ροή συναλλαγών, με αποτέλεσμα οι απώλειες για τον ΓΔ να περιορισθούν στο 1,1% (657 μον.), με το μεγαλύτερο μέρος του trading να πραγματοποιείται -που αλλού;- στον τραπεζικό κλάδο. Εως τις 371,49 ο ΔΤΡ, στην αρχή, προς τις 378 νωρίτερα, ενώ ανάλογη διακύμανση έχει και ο FTSE25. Από τις 1.573 περί τις 8 μονάδες πιο πάνω, στο μείον 1,78% το ποσοστό.

Ρυθμιστές της τάσης οι τραπεζικές, μεταβλητότητα για την Coca Cola/HBC λόγω CC/HBC στο Λονδίνο και κόντρα στη διόρθωση κίνηση για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Sarantis και Lamda Development. «Ασπίδα» στις πιέσεις για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Lamda Development η επικείμενη έκδοση των εταιρικών ομολόγων. Από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη για την πρώτη (έως 500 εκατ.) και ακολουθεί η δεύτερη (έως 320 εκατ.).

Από τις μετοχές του δείκτη, συγκριτικά καλύτερη εικόνα για ΟΤΕ (12,22), ΔΕΗ (3,60), TITC (11,02), Mytilineos (7,605), Motor Oil (13,38), ΑΔΜΗΕ (2,29), Τέρνα Ενεργειακή (9,37).

Στις 21/39 οι ανοδικές/πτωτικές, στις 124 (!) χωρίς μεταβολή.

Από τις 21 ξεχωρίζει η Newsphone, μετά την υποχρεωτική δ.π. από την πλευρά των βασικών μετόχων.
Στο 0,47 ευρώ η μετοχή (44,17%), δηλαδή στην τιμή της πρότασης. Entersoft, Intralot, Ικτίνος, Τεχν. Ολυμπιακή, Cenergy με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Στις 11:20 η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 7,2 εκατ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v