Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκαζώνει το Χρηματιστήριο

Το pause της Αγκυρας στις έρευνες ενισχύει τις κινήσεις των αγοραστών. Προς τις 640 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης. Θετικά πρόσημα για το σύνολο των μετοχών του FT 25, στις τράπεζες τα μεγαλύτερα κέρδη.

Γκαζώνει το Χρηματιστήριο

Σε ήπιο ρυθμό συνεχίζεται η συνεδρίαση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τις τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις στα «ελληνο-τουρκικά» παρακολουθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Για την Ευρώπη, η τάση διαμορφώνεται ανάλογα και με τις προσδοκίες για τις νέες ενέργειες της Fed, για τους traders στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Ερντογάν.  

Tα νεότερα κυκλοφορούν εδώ και λίγη ώρα και στα χρηματιστηριακά γραφεία, με (κυρίως) τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να επιταχύνουν τον ρυθμό τους, σταδιακά από τις 12:15 και μετά. Αποτέλεσμα η ενίσχυση των long κινήσεων με αγορές σε τραπεζικές μετοχές και blue chips, με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά προς τις 640 μονάδες.

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως σήμερα εξελίσσεται η συνεδρίαση σε ρυθμό αντιστρόφως ανάλογο με τη χθεσινή, όταν με αφορμή πληροφορίες για κινητικότητα του Oruc Reis, η αγορά «γύριζε» διορθώνοντας χαμηλότερα. Αντιστροφή εικόνας, με την είδηση πως παγώνουν οι έρευνες να δίνει προβάδισμα στους αγοραστές και χώρο να κινηθούν υψηλότερα.

Στον τραπεζικό κλάδο επικεντρώνονται οι πρώτες κινήσεις, με τον ΔΤΡ να υπεραποδίδει έναντι των άλλων επιμέρους κλαδικών. Στο 1,2455 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στο 0,582 της Alpha Bank, στο 1,26 της Πειραιώς και στο 0,3954 ευρώ για τον τίτλο της Eurobank. Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές με ανάλογο τζίρο και για τις 4 συστημικές, ειδικότερα μετά τις 12:15-12:30.

Στην περιοχή των 1.540 μονάδων ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης καθώς η ανταπόκριση των traders είναι συνολικότερη για τραπεζικούς τίτλους και blue chips. Ενδεικτικά, νωρίτερα, στη μετοχή της ΔΕΗ αγορές γίνονται προς τα 4 ευρώ, στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 6,07 ευρώ, στη Mytilineos στα 7,895, στη ΜΟΗ στα 12,23 ευρώ κ.α.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης θα επανέλθουμε με επικαιροποίηση τόσο των τεχνικών όσο των επιμέρους δεδομένων.

Στα 10,8 εκατ. πριν λίγο -στις 12:50- η αξία των συναλλαγών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v