Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές προσφέρονται για stock picking

Αν οδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Η αύξηση του ρίσκου δυσχεραίνει την προσπάθεια υπέρβασης των 650-660 μονάδων, με πρώτο στόχο την «άμυνα» και τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες μετοχές. Καλύτερη η εικόνα στον FT 25. Τα σινιάλα.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές προσφέρονται για stock picking

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για αναζωπύρωση της πανδημίας η Ευρώπη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ζητούμενο παραμένει η επιβεβαίωση των αμυνών των long στο εύρος των 630-625 μονάδων.

Παύση στις έρευνες στη Μεσόγειο, εν αναμονή διαλόγου, κηρύσσει η Τουρκία, μη γίνουμε Βελιγράδι προειδοποιεί για το θέμα του κορωνοϊού ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Εν μέσω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων αλλά και υψηλού αριθμού θανάτων στις ΗΠΑ η Νέα Υόρκη, με τον S&P 500 να διορθώνει 0,65%, στις 3.218,44 μονάδες.

Περιβάλλον που δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε σκέψη για υπέρβαση των 650-660 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, σε μία αγορά με ημερήσιο τζίρο στα 41,5 εκατ. και έλλειψη ουσιαστικών λόγων για ανάληψη συνολικότερου επενδυτικού κινδύνου.

Με τον τραπεζικό κλάδο σταθερά σε δυσχερή θέση, την ώρα που η ΕΚΤ λαμβάνει το ένα μέτρο μετά το άλλο στην προσπάθεια (υπο)στήριξής του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συνακόλουθα ελληνικό. Στις 327,93 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών και αυτό που προέχει δεν είναι η επαναπροσέγγιση του υψηλού της χθεσινής συνεδρίασης (340,02) όσο η διασφάλιση του χαμηλού (326,28), που, ειδικά σήμερα, μάλλον δεν θα επιτευχθεί.

Συγκριτικά καλύτερη η εικόνα για τον FTSE25 (1.528 μον.) και αυτό λόγω της δυναμικής συγκεκριμένων βαριών μετοχών (Coca Cola με 2,34% στα 22,75 ευρώ, Motor Oil με 2,25% στα 12,27, Mytilineos με 2,06% στα 7,94, Τέρνα Ενεργειακή με 2,09 στα 10,76 ευρώ κ.α.).

Τάση των επιμέρους σηματωρών που διευκόλυνε και όσους ενεργούν ευρύτερα στην αγορά, με αποτέλεσμα για 63 μετοχές να σημειωθεί θετικό πρόσημο έναντι 35 με αρνητικό.

Διευκολύνοντας έτσι το stock picking για όσους εστιάζουν σε εισηγμένες/μετοχές και όχι δείκτη. Με αρκετές επιτυχείς, ομολογουμένως, κινήσεις. Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση (λ.χ. Sarantis, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΙΤΑΝ), τη μεσαία (Intrakat, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Πλαστικά Θράκης) αλλά και τη χαμηλότερη. Όπου και ξεχωρίζουν το νέο υψηλό για την Παπουτσάνης (1,98 ευρώ), η κίνηση για νέα υψηλά των Entersoft (1,53), Performance (4,64), το θεαματικό 13,95% της Κέκροψ (2,165) και ακόμη ορισμένων περιπτώσεων, που, αν μη τι άλλο, συντήρησαν ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον στη χθεσινή συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v