Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 630-635 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις συναλλαγές να κατεβάζουν ταχύτητες. Μονόδρομος η στρατηγική του stock picking από τους επενδυτές. Μικρά κέρδη για τους τραπεζικούς τίτλους, ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Συγκρατημένες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσεκτική προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μεικτές τάσεις στις διεθνείς αγορές, εν μέσω αναζωπύρωσης των κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού και ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων στη Wall Street.

Στα καθ' ημάς, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στα ελληνο-τουρκικά, επιχειρούνται, αφενός, η επιβεβαίωση των αμυνών για βασικούς δείκτες, αφετέρου, η συντήρηση της χθεσινής επιφυλακτικής αντίδρασης-απομάκρυνσης του Γενικού Δείκτη από την ευρύτερη ζώνη των 630 μονάδων.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος (και λόγω εποχής), με τον ΓΔ στην περιοχή των 635 μονάδων.
Επιφυλακτική η κίνηση για τον ΔΤΡ πέριξ των 330 μονάδων, στην περιοχή των 1.535 ο FTSE25.

Και οι 3 βασικοί δείκτες σε απόσταση τού να θεωρηθεί πως μπορεί να διαμορφωθεί πειστικότερη τάση. Ούτε καν για προσέγγιση-υπέρβαση των 660 μονάδων. Από τις κινήσεις traders και επενδυτών τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις φαίνεται πως προτεραιότητα δίνεται στην προσπάθεια ενός οριακού -έστω- θετικού «κλεισίματος» για τον Ιούλιο. Για τον ΓΔ πάνω από τις 638 μονάδες, έως μεθαύριο Παρασκευή.

Δεδομένης της εικόνας της αγοράς, οι όποιες ενέργειες από την πλευρά των επενδυτών εξαντλούνται σε συναλλαγές σε επιμέρους εισηγμένες. Τόσο από τη μεγάλη όσο από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, συντηρώντας έτσι τον... μονόδρομο του stock picking. Εστιάζεται κυρίως σε μετοχές με διαμορφωμένη long τάση και αυτό παρατηρείται στο εύρος της αγοράς και σε τίτλους που μπορεί να δώσουν ανάλογη ένδειξη.

Από τις μετοχές του δείκτη, η Mytilineos συνεχίζει και περνάει τα 8 ευρώ, η Viohalco αντιδρά στα 2,425, τα ΕΛΠΕ στα 5,51, η ΔΕΗ στα 3,94, ο ΟΠΑΠ πάνω από τα 8 ευρώ, ο ΟΤΕ στα 12,65 ευρώ με αγοραστές.
Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της Coca Cola, στα 22,60 ευρώ, μετά τη χθεσινή υπεραπόδοση -στήριξη του δείκτη-, με πωλητές προς τα 12,12 ευρώ η Motor Oil.

Στο 2/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με συγκριτικά ικανοποιητική εικόνα στις χαμηλότερες κατηγορίες.
Απ' όπου ξεχωρίζουν: MIG, Intrakat, Βyte, Παπουτσάνης, Ικτίνος, Quest, Intracom κ.α.

Στα 3,4 εκατ. ο τζίρος στις 11:20.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v