Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρής έκτασης απώλειες... εξαέρωσης στο χρηματιστήριο

Ηπια διόρθωση με μέτριες συναλλαγές στην αγορά. Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα η ροή εντολών σχετικά με τις πωλήσεις σε τράπεζες και blue chips. Ζητούμενο για τη δυναμική της επόμενης εβδομάδας, το κλείσιμο για τον ΓΔ υψηλότερα των 643 μονάδων.

Μικρής έκτασης απώλειες... εξαέρωσης στο χρηματιστήριο

Με διακυμάνσεις η αρχή της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά, με μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε διόρθωση εξαέρωσης αποδίδουν traders και επενδυτές το χθεσινό μίνι sell off στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα σε Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.α. να διαμορφωθούν εξισορροπητικές τάσεις. Προς αυτό συμβάλλει και η εικόνα των futures στη Wall Street, με ό,τι αυτό σημαίνει βραχυπρόθεσμα, ειδικότερα για σήμερα, το «κλείσιμο» ημέρας και εβδομάδας.

Νωρίτερα ο DAX γύριζε σε θετικό έδαφος, προς τις 13.100 μονάδες, την ώρα που τα συμβόλαια του S&P500 παρέπεμπαν σε επαναφορά προς τις 3.650 μονάδες.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο ελληνικό χρηματιστήριο, από τις πρώτες κιόλας εντολές φάνηκε πως θα επιχειρείτο ήπια διαχείριση των όποιων πωλήσεων ενεργοποιούνταν από την πλευρά των short.

Στις 640-645 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στην περιοχή των 1.540 ο FTSE25, με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει μικρής έκτασης απώλειες.

Μέτριες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος, με τη ροή εντολών χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα όσον αφορά στις πωλήσεις που «βγαίνουν» σε τραπεζικές και blue chips.

Από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών οι αγοραστές, σε όσους τίτλους υπερισχύουν οι short, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συνέχεια της συνεδρίασης.

Ζητούμενο ένα «κλείσιμο» για τον ΓΔ υψηλότερα των 643 μονάδων, προκειμένου να μένει ενεργό το πλαγιοανοδικό ενδεχόμενο.

Σε Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, Εθνική, MIG η πρώτη 5άδα, με τις Πειραιώς, Fourlis, ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Ικτίνος να ακολουθούν. Επίσης σε Mytilineos, Motor Oil, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ κ.α.

Στο επίκεντρο του trading η μετοχή της ΔΕΗ, κυρίως λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες. Έως τα 4,36 ευρώ η μετοχή, μία... ανάσα από το υψηλό των 4,388 ευρώ, με την αποτίμηση του ομίλου να περνά το όριο του ενός δισ. ευρώ.

Στο 0,589 ευρώ η μετοχή της Αlpha Βank, στο 0,4038 της Eurobank, στα 4,28 της ΔΕΗ, στο 1,175 της Εθνικής και στο 0,0504 της MIG.

Από τις μετοχές με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα η MIG, με τη γενική συνέλευση να κεντρίζει το ενδιαφέρον της αγοράς. Και εύλογα.

Κινητικότητα και στη μετοχή της Intralot, σε αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 6μήνου. Τη Δευτέρα έχει ορισθεί η ενημέρωση επενδυτών, αναλυτών.

Στα 6,6 εκατ. ο τζίρος, στα 5,8 εκατ. τμχ. οι συναλλαγές, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας. Και με τους long με προσεκτικά βήματα να πλησιάζουν προς τις 645 μονάδες. Τεχνικά σημεία και «μέτρηση» από τον Γιώργο Α. Σαββάκη, στο πρωινό σχόλιό του.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v