Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη, σε ευθυγράμμιση και με το αρνητικό γύρισμα σε Φρανκφούρτη και Wall. Στις τραπεζικές μετοχές οι μεγαλύτερες απώλειες, διορθώνει η Coca Cola. Επιμένει υψηλότερα η ΔΕΗ.

Κλειδώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, ακολουθεί χαμηλότερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το «γύρισμα» στην Φρανκφούρτη, λόγω -κυρίως- ανάλογης κλίσης στα futures στη Wall Street ξαναδίνει πλεονέκτημα στους πωλητές.

Στις 12.979 μονάδες, από τις αρχικά 13.126 και νωρίτερα έως τις 12.910 μονάδες η διακύμανση για τον DAX, διαγράφοντας μία αρκετά ευρεία μεταβλητότητα. Συνέπεια της κλίσης των προθεσμιακών συμβολαίων στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενδεικτικά της μεταβολής για τα futures του S&P500 στις 3.451 από τις 3.484 και νωρίτερα έως τις 3.426 μονάδες.

Volatility αυξημένο, εύλογα μετά τη χθεσινή... εξαέρωση, με τους traders να εκτιμούν πως θα χρειαστεί να περάσουν μία-δύο συνεδριάσεις για να εξισορροπηθεί η τάση. Προσώρας, πωλητές-αγοραστές κινούνται εντός τεχνικών πλαισίων, τάση που αποτυπώνεται στον δείκτη «διάθεσης ανάληψης ρίσκου». Στις 33,90, πριν λίγο, ο VIX/CBOE με ελαφρώς ανοδική φορά, αλλά σε απόσταση από τις 40, που θεωρούνται ως το πρώτο σημείο αναφοράς για τους long και τα stops τους.

Για το ΧΑ, αυτά μικρή σημασία έχουν, καθώς δεν ακολουθεί στην άνοδο αλλά και δεν διορθώνει στην πτώση πέραν συγκεκριμένων ορίων. Εν προκειμένω, στο εύρος των 660-610 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Συναλλαγές στα μέτρια μεγέθη της εβδομάδας, κατά τι ενισχυμένες περί τα 6 με 8 εκατ., σε σχέση με της προηγούμενης, με τη ΔΕΗ να έχει ανέβει στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Στις 638 μονάδες ο ΓΔ, με απώλειες 1,13% (λίγο πριν τις 15:00), με θεσμικούς παίκτες να είναι πωλητές από τις 13:30 και μετά, με πιεστικότερες εντολές. Και σε τραπεζικές και σε blue chips, με συνέπεια ο μεν ΔΤΡ να διορθώνει προς τις 329 (-1,77%), ο δε FTSE25 χαμηλότερα των 1.530 μονάδων.

Τεχνικά οι 648 και 1.550 μονάδες αποδεικνύονται ισχυρές αντιστάσεις για ΓΔ και FTSE25 αντίστοιχα, επίπεδα που με την προσέγγισή τους ενεργοποιήθηκαν εντολές πώλησης. Συνέτεινε το αρνητικό «γύρισμα» διεθνώς, ωστόσο αρκετοί θεσμικοί το συνηθίζουν προς κάθε τέλος εβδομάδας να «κλειδώνουν» την όποια θετική απόδοσή τους. Στα τρέχοντα επίπεδα είναι θετική, οριακά, 0,68% για τον ΓΔ όπως επίσης, με 0,21%, για τον ΔΤΡ.

Στο 4,78% η απόδοση για τη μετοχή της Alpha Bank στο 0,5836 ευρώ, κατά 0,86% χαμηλότερα. Η Alpha Bank είναι η μετοχή με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή σε διάστημα εβδομάδας.

Σε ΟΤΕ και ΔΕΗ με αυξημένες συναλλαγές, πωλητές και αγοραστές, στα 13,59 και 4,274 ευρώ αντίστοιχα. Και με τη ΔΕΗ από τις εξαιρέσεις του 25άρη με θετικό πρόσημο.

Επίσης εξαίρεση αποτελούν η ΓΕΚ Τέρνα με αγοραστές στα 6,17 ευρώ και χωρίς μεταβολή η Jumbo, στα 14,90 ευρώ.

Μόλις 22 μετοχές με θετικό πρόσημο, έναντι 66 με αρνητικό. Δομική Κρήτης, CPI, Frigoglass, Pasal, Mevaco, Δρομέας, από τις 22 που κινούνται κόντρα στη διόρθωση.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v