Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Εγκλωβισμένος ο Γενικός Δείκτης

Σε στενό εύρος η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, μετά βίας περνά τις τρεις μονάδες παρά την ευρεία άνοδο στις ευρωαγορές. Μικρές απώλειες για τις τράπεζες, κίνηση υψηλότερα για ΟΤΕ και ΔΕΗ. Πιέσεις για Ελλάκτωρ.

Χρηματιστήριο: Εγκλωβισμένος ο Γενικός Δείκτης

Παρά το γεγονός ότι οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, εκμεταλλευόμενες την αργία στη Wall Street και με τους ενεργούς traders να ευελπιστούν ότι η ΕΚΤ, την Πέμπτη, θα σκιαγραφήσει τις επόμενες κινήσεις της για ενίσχυση της οικονομίας στην Ευρωζώνη, το ελληνικό Χρηματιστήριο παραμένει εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια που το διακρίνει εδώ και πολλές συνεδριάσεις.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος, που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις τρεις μονάδες, με μέχρι στιγμής υψηλό τις 642,53 (+0,51%) και χαμηλό τις 639,43 μονάδες (+0,02%), ενώ ο τζίρος φθάνει στα 11,4 εκατ., από τα οποία τα 4,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΛΑΜΔΑ), που σημαίνει ότι η καθαρή αξία συναλλαγών δεν ξεπερνά τα 7 εκατ.

Εννοείται ότι με αυτή τη ρευστότητα δεν μπορεί να κινηθεί περίπτερο, πολλώ δε μάλλον ολόκληρη αγορά με δεκάδες εισηγμένες εταιρείες.

Με τον Δεικτοβαρή Τραπεζικό κλάδο να κινείται με μικρές αλλά όχι μη αναστρέψιμες απώλειες, εξού και το -0,62% του Τραπεζικού δείκτη, μοιραία το όποιο ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί στον μη Τραπεζικό FTSE25.

Στο εν λόγω ταμπλό, με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι Viohalco (+1,54%), ΔΕΗ (+1,02%), Ελλάκτωρ (-2,28%), Motor Oil (+1,23%), Fourlis (+1%) και ΟΤΕ (+1,28%).

Δεν υπάρχουν διαθέσεις για κάτι σημαντικά καλύτερο σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σχετική υπεροπλία των τίτλων με αρνητικό πρόσημο (43), έναντι αυτών με θετικό (36).

Εννοείται ότι με αυτή τη συναλλακτική δραστηριότητα, οι ελπίδες για ανοδική διαφυγή του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 652-662 μονάδων παραμένουν απόλυτα θεωρητικές (!). 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v