Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδική κίνηση, κόντρα στις διεθνείς αγορές

Πασχίζει να κάνει τη διαφορά η Αθήνα σε σχέση με τις επιφυλάξεις που επικρατούν στις διεθνείς αγορές. Χάνουν ορμή traders και επενδυτές στην πλευρά των αγοραστών. Σε ποιες μετοχές εστιάζονται οι τοποθετήσεις. Περιορισμένο τζίρο δείχνει το ταμπλό.

Χρηματιστήριο: Ανοδική κίνηση, κόντρα στις διεθνείς αγορές

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, οριακά στο «κόκκινο» τα futures στη Wall Street, με προβάδισμα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι ανησυχίες για κορωνοϊό, συνακόλουθα για οικονομία, αναγκάζουν τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί σήμερα, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ενδεικτικά ο DAX στις 12.563 (-0,34%) στη Φρανκφούρτη, ο ΜΙΒ στις 18.842 (-0,34%) στο Μιλάνο. Και στη Νέα Υόρκη, τα futures του S&P500 από τις 3.237 μονάδες.

Διαφορετικός «αέρας» στην Αθήνα, με traders και επενδυτές από την πλευρά των αγοραστών, από τις πρώτες κιόλας εντολές που δόθηκαν στο σύστημα.

Η επανάκαμψη των long μετά τη διόρθωση των προηγούμενων συνεδριάσεων θεωρείται, λίγο ως πολύ, εντός σχεδιασμού τόσο των «ισχυρών χεριών» όσο και των βραχυπρόθεσμων. Σημειώναμε, χθες, πως η διόρθωση διαμορφώνει χαμηλότερες αποτιμήσεις, ενδεχομένως φθηνότερες τιμές επανεισόδου. Ούτως ή άλλως αυτό εξελίσσεται εδώ και εβδομάδες, καθώς οι βασικοί δείκτες είναι σε διακύμανση σε συγκεκριμένο εύρος, αφήνοντας -συγκριτικά πάντα- χώρο για κινήσεις trading.

Από τις 621,57 ο Γενικός Δείκτης, με μικρό ανοδικό χάσμα και σταθερή κίνηση προς τις 627 μονάδες. Σε συγκεκριμένα blue chips αλλά και τραπεζικές η επικέντρωση (κυρίως) των traders, με αποτέλεσμα ο μεν FTSE25 να επιχειρείται να επανέλθει προς την περιοχή των 1.500, ο δε Δείκτης Τραπεζών προς τις 305 μονάδες.

Δυνατοί αγοραστές σε ΔΕΗ, με αυξημένες συναλλαγές και αντίδραση από τα 4,86 προς τα 5,155 ευρώ, όπως και σε ΟΤΕ, από τα 12,96 στα 13,10 ευρώ.

Ακολουθούν Εθνική στο 1,134 (1,25%), Mytilineos στα 8,89 (1,72%), Motor Oil στα 10,18 (1,60%) και Alpha Bank, Profile, Jumbo, Eurobank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, Lamda Development, Πειραιώς, σε όλες με μικρότερο ή μεγαλύτερο προβάδισμα των αγοραστών.

Στα 4,2 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 11:15 και με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 49/15. Μεγαλύτερο ποσοστό για τίτλους των MIG, ΔΕΗ, Κέκροψ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, Πλαστικά Θράκης κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v