Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχύβια η αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Δεύτερες... σκέψεις από τους long, λόγω και της επιδείνωσης του κλίματος στις διεθνείς αγορές. Βαρίδι για την τάση η πτώση άνω του 3,5% στην Coca Cola. Πιέσεις στις τράπεζες, ξεχωρίζουν ανοδικά ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Βραχύβια η αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά, «κοκκινίζουν» περισσότερο τα futures στη Wall και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η όποια αρχική αντίδραση έχει εξανεμιστεί πλήρως.

Σταδιακή η επιβάρυνση του κλίματος, με διακύμανση σχεδόν παράλληλη των βασικών ευρωπαϊκών με τους δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Συνέπεια αυτής, η διόρθωση του DAX ακόμη και 2% -πριν λίγο- προς τις 12.360 μονάδες, την ώρα που τα συμβόλαια του S&P500 έδειχναν χαμηλότερα και των 3.220 μονάδων.

Συνακόλουθη η... εγκατάλειψη από τους long των αρχικών θέσεών τους, η αντικατάστασή τους από αντίστοιχες πώλησης, ενώ μικρή ενίσχυση καταγράφεται και στα ΣΜΕ του δείκτη, στα Παράγωγα.

Από τις 627,18 μονάδες (τοπικό υψηλό, περίπου στις 11:00), κλίση για τον ΓΔ και «γύρισμα» σε αρνητικό έδαφος (λίγο πριν τις 13:30) και συνέχιση προς τις 618 μονάδες.

Με περίπου 5 εκατ. το ανοδικό της συνεδρίασης, με άλλα 6 το διορθωτικό και με, σχεδόν, 4 εκατ. εδώ και λίγη ώρα, οι συναλλαγές που γίνονται με τους δείκτες σε αρνητικό πρόσημο.

Στο όριο των 300 μονάδων ο ΔΤΡ, στην περιοχή των 1.474 ο FTSE25, με απώλειες πολύ μικρότερες απ' ό,τι σε Φρανκφούρτη και άλλες ευρωαγορές.

Σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, και στα τρία αυτά blue chips οι αγοραστές -έστω σε λίγο χαμηλότερες των αρχικών τιμές- διατηρούν το προβάδισμα.

Στα 4,954 η ΔΕΗ, στα 7,80 ο ΟΠΑΠ και στα 12,98 ο ΟΤΕ.

Ακολουθούν Mytilineos, Εθνική, Alpha Bank, Motor Oil, Jumbo, Eurobank, Coca Cola/hbc, Πειραιώς, Lamda Development, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Profile, Fourlis, Τέρνα Ενεργειακή.

Μεικτές τάσεις, long για Mytilineos, Motor Oil και Profile, short σε όλες τις υπόλοιπες.

Με το μείον 3,7% στα 21,03 ευρώ της «βαριάς» Coca Cola/hbc, απόρροια (και) των πιέσεων που δέχεται η μετοχή της CC/HBC στην αγορά του Λονδίνου.

Ελεγχόμενη, σε ικανοποιητικό βαθμό προσώρας (14:00) η προσφορά, με ανάλογη ζήτηση, για την πλειονότητα των blue chips.

Στις 28/52 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερο ποσοστό για Revoil, MIG, Performance, Audiovisual, ΔΕΗ, Κέκροψ, Ελτον, Frigoglass, ΕΥΑΘ, Profile.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v