Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμάζονται οι 620 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τη σημαντική αντίσταση κινείται ο Γενικός Δείκτης με απώλειες άνω του 2%, ακολουθώντας τις ευρωαγορές. Στο «κόκκινο» το σύνολο των μετοχών του FT 25. Πτώση άνω του 3% για τον τραπεζικό δείκτη.

Δοκιμάζονται οι 620 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά, σε δοκιμασία οι 620 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα νεότερα από ΗΠΑ, η επιβάρυνση της κατάστασης στα υγειονομικά- λόγω πανδημίας- ενεργοποιούν πωλήσεις, από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο.

Δυσοίωνα τα νέα, από την Γαλλία, όσον αφορά στα του κορωνοϊού, αναπόφευκτη η περαιτέρω επιβάρυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, συνακόλουθα του γενικότερου κλίματος.

Στα καθ' ημάς, από νωρίς οι short είχαν σαφές πλεονέκτημα, με το αποτέλεσμα του να αποτυπώνεται από την αρχή στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Εντολές πώλησης, με το καλημέρα, σε τραπεζικές και blue chips αλλά μέχρι του ορίου των 620 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Πρώτο σημαντικό επίπεδο στήριξης/δοκιμασίας με πωλητές-αγοραστές να ισορροπούν πέριξ του, μετά τα πρώτα πιεστικά λεπτά.

Μετρημένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος ενδεικτικά της διάθεσης αμφοτέρων των πλευρών. Της μεν μίας/πωλητών να μην πιέσουν σημαντικά χαμηλότερα (ώστε να βγαίνουν αγορές) της δε άλλης/αγοραστών να έχουν έναν εύλογο αέρα, περιθώριο στο ενδεχόμενο ενός "γυρίσματος", μίας ανοδικής διόρθωσης. Δεν είναι τυχαίο, πως στους πυθμένες της αρχής έγιναν-συγκριτικά πάντα- αρκετές αγορές, πιθανότατα από traders και βραχυπρόθεσμους παίκτες. Θα το δούμε, στη συνέχεια, σήμερα-αύριο.

Για τον τραπεζικό κλάδο, δεν είναι και πολλά να ειπωθούν, κυρίως trading εντολές, καθώς η μεταβλητότητα διευκολύνει τις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές.

Στις 284 μονάδες ο ΔΤΡ, στις 1.470 ο FTSE25 καθώς πωλήσεις εκτείνονται και στην πλειονότητα blue chips και μετοχών-σηματωρών.

Ενδεικτικά, στα 5,215 (-2,71%) η μετοχή της ΔΕΗ, στα 12,45 (-1,17%) του ΟΤΕ, στα 9,68 (-2,22%) της Mytilineos.

Συνέχεια στις πωλήσεις και το πτωτικό σερί, για Jumbo στα 13,57 και ΜΟΗ στα 9,185 ευρώ.

Στα 6,5 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας, συγκριτικά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v