Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετεροχρονισμένη βουτιά στο Χρηματιστήριο

Το χθεσινό sell off στις αγορές της Ευρώπης εκμεταλλεύονται οι πωλητές στην Αθήνα, με συνέπεια τη βίαιη διόρθωση από τις πρώτες κιόλας εντολές. Στο κόκκινο το σύνολο των μετοχών του FT 25. Πτώση άνω του 6% για τράπεζες.

Ετεροχρονισμένη βουτιά στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτική προσπάθεια ανασύνταξης των long στα ευρωπαϊκά, ετεροχρονισμένη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το χθεσινό sell off στις αγορές της Ευρώπης εκμεταλλεύονται οι πωλητές στην Αθήνα, με συνέπεια τη βίαιη διόρθωση από τις πρώτες κιόλας εντολές που πέρασαν στο σύστημα.

Και μπορεί στη Φρανκφούρτη να επιχειρείται ανάκτηση μέρους των σημαντικών απωλειών του 2ημέρου, ωστόσο στο χρηματιστήριό μας οι short δεν αφήνουν να πάει χαμένη η ευκαιρία για περαιτέρω υποτίμηση των εισηγμένων. Επί δικαίων και αδίκων, καθώς από την προσυνεδρίαση «στήθηκαν» εντολές σημαντικά χαμηλότερα.

Συνέπεια, το «άνοιγμα» της συνεδρίασης από τις 591,48 και η -σχεδόν- άμεση «βύθιση» του Γενικού Δείκτη έως 20 μονάδες χαμηλότερα.

Με περισσότερα από 5,9 εκατ. ευρώ να αλλάζουν χέρια στα πρώτα 20', ενδεικτικά της προσφοράς, των εντολών που είχαν δοθεί -ήδη- πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά και διαμορφωθούν τα futures του S&P500 από 0,87% υψηλότερα και τις 3.292 μονάδες.

Νέα ισχυρή διόρθωση για τον τραπεζικό κλάδο σχεδόν 6,50% στις 235 μονάδες, σημαντικές -αλλά μικρότερες- οι απώλειες για τα blue chips, με τον FTSE25 κατά 4,10% στις 1.340 μονάδες.

Σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ETE, Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil, Jumbo, Πειραιώς, Coca Cola/HBC, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α. 

Εσπευσμένες, στοχευμένες πωλήσεις κυρίως σε μετοχές εισηγμένων από τις οποίες επενδυτές και traders «έγραφαν» θετική απόδοση, μέχρι και τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Ενδεικτικά, το μείον 6,44% στα 4,676 της ΔΕΗ, το μείον 5,67% στα 5,82 ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v