Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ζητούμενο η απόσταση από τις 750 μονάδες

Οριακές απώλειες για τον ΓΔ στο ξεκίνημα. Με τις τράπεζες στη θέση του οδηγού, θα επιχειρηθεί η απομάκρυνση από τις κρίσιμες 750 μονάδες. Το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, με τη Mytilineos να κάνει την αρχή και την Coca Cola να έπεται.

Χρηματιστήριο: Ζητούμενο η απόσταση από τις 750 μονάδες

Επιμένουν οι αγοραστές στη Wall Street, με θετικό πρόσημο υποδέχτηκαν οι ευρωαγορές του Νότου
την ανάληψη της κυβέρνησης της Ιταλίας από τον Μάριο Ντράγκι, με βήμα σημειωτόν η προσπάθεια απομάκρυνσης από τις 750 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 3.830,17 μονάδες ο S&P500, από τις 13.933,63 ο DAX, από τις 22.527,90 ο ΜΙΒ, αλλά με απώλειες νωρίτερα -τα ξημερώματα- οι αγορές της Ασίας.

Στα καθ' ημάς, αδιαμφισβήτητα το γεγονός της ημέρας είναι το άνοιγμα της αυλαίας για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων -παράμετρος που επηρεάζει σε ικανό βαθμό τη στάση (κυρίως) των επενδυτών.

Την αρχή έκανε, νωρίτερα, η Mytilineos, δίνοντας το στίγμα (και σημειολογικά) των προοπτικών όχι μόνο της συγκεκριμένης εισηγμένης αλλά ευρύτερα της εμπροσθοφυλακής της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Αυτής που βγήκε δυνατότερη μέσα από τη 10ετή ελληνική κρίση, αυτής που επιβεβαιώνει τις αντοχές της εν μέσω πανδημίας και διαδοχικών «κλεισιμάτων» της οικονομίας, αυτής που οδηγεί στην «επόμενη ημέρα».

Και πρακτικά για τα της αγοράς, αυτών των εισηγμένων που στις τρέχουσες αποτιμήσεις επουδενί αντιστοιχούν στην... κατάντια των 750 μονάδων, όπως στρεβλά δείχνει ο Γενικός Δείκτης (*).

Τα μεγέθη της Mytilineos προοιωνίζονται αποτιμήσεις πέραν του 1,78 δισ. που «γράφει» το ταμπλό, κάτι ανάλογο ισχύει -και ευτυχώς- για αρκετές εταιρείες όχι μόνο από τον FTSE25 αλλά και πέραν αυτού, σε FTMidCap και small caps υγιείς εισηγμένες.

Θα τα δούμε όλα αυτά στη συνέχεια, με γνώμονα και τα αποτελέσματα 2020, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται προς την προσεχή Πέμπτη (ανακοινώνει η Coca Cola/hbc).

Στα 12,44 ευρώ η μετοχή της Mytilineos, με θετική απόδοση 4,54% από την αρχή του έτους και 56,38% στο 6μηνο. Με απορρόφηση της προσφοράς που έβγαινε, χθες, έως τα 12,27 ευρώ.

Από τις 455,75 μονάδες ο ΔΤΡ, από τη διακύμανση του οποίου θα εξαρτηθεί -σε σημαντικό βαθμό- το πρόσημο σήμερα. Στις 439,61 μονάδες το χθεσινό ενδοσυνεδριακό χαμηλό και οι 440-435 μονάδες η περιοχή στήριξης, που δεν θα πρέπει να χαθεί σε «κλείσιμο» σήμερα. Για να έχει πιθανότητες η συνέχιση παραμονής του 25άρη πάνω από τις 1.800 μονάδες.

(*) ή με τους δείκτες ή με τις εταιρείες, το πάγιο μότο μας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v