Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχοι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται η διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη, που υποχωρεί προς τις 865 μονάδες. Εχασε τις 2.100 μονάδες ο FT 25. Κίνηση χαμηλότερα για τις τραπεζικές μετοχές, επιδεινώνει την εικόνα η πτώση 3% για Coca Cola.

Κυρίαρχοι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες τα ευρωπαϊκά, συνέχεια της διόρθωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο, παρά τα νέα ιστορικά υψηλά χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Οι πωλητές φαίνεται να έχουν πάρει τη σκυτάλη από τις αγορές της Ασίας, συνεκτιμώντας οικονομικά στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας, την εξέλιξη της μετάλλαξης Δέλτα και των ανησυχιών (και) για τον τουρισμό.

Με το καλημέρα, οι πωλητές πίεσαν χαμηλότερα τις αγορές, με ενδεικτικό το μείον 0,84% στις 15.560 μονάδες για τον DAX.

Πωλητική η διάθεση στο χρηματιστήριό μας, ακόμη και τις ημέρες που στα ευρωπαϊκά κυριαρχούσαν οι αγοραστές, καθώς λίγα ξένα και συγκεκριμένα εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια μειώνουν σταθερά τις θέσεις τους, εδώ και 3-5 εβδομάδες.

Σχεδόν στο σύνολό του «κόκκινο» το ταμπλό για τον FTSE25, με ενδεικτικό το ότι για μόλις 3 από τις 25 μετοχές του δείκτη υπερισχύουν οι αγοραστές.

Με καθοδικό χάσμα το «άνοιγμα» για τον δείκτη, από τις 2.106,75 μονάδες συνέπεια εντολών πώλησης σε ΟΤΕ, Mytilineos και άμεσα σε άλλα blue chips, τραπεζικές. Η απώλεια των σημαντικών 2.100 μονάδων επέτεινε τη διορθωτική διάθεση, αλλαγή που αποτυπώθηκε στον ρυθμό/ροή συναλλαγών με πωλήσεις και σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil, Lamda Development, Coca Cola και στις τραπεζικές.

Στην Alpha Bank, προσπάθεια επαναφοράς προς το όριο του ενός ευρώ, απέδωσε έως το 0,998, για να ενεργοποιηθούν πωλήσεις και διόρθωση προς το 0,9842 ευρώ.

Με συναλλαγές αξίας 2,9 εκατ. ευρώ, στα πρώτα 30' η εικόνα της αγοράς δεν διαφοροποιείται συγκριτικά με τις προηγούμενες, από τη στιγμή που οι εν δυνάμει αγοραστές παραμένουν επιφυλακτικοί, οι δε πωλητές με σχετικά μέτριες ρευστοποιήσεις πετυχαίνουν τη διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών/χρηματιστηριακών αξιών.

Επίσης ενδεικτικό του κλίματος, το γεγονός πως λίγο μετά τις 11:00 οι πωλητές υπερίσχυαν σε 52 μετοχές έναντι 21 που πλεονεκτούσαν οι αγοραστές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v