Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση συμμαζέματος στο Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι μεγάλες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, που κινείται κοντά στο χθεσινό κλείσιμο. Επιμένουν οι πωλητές στις τραπεζικές μετοχές. Σε θετικό έδαφος η Coca Cola, κέρδη για Viohalco, Mytilineos, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ.

Επιχείρηση συμμαζέματος στο Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες στη Φρανκφούρτη, με προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε αναμονή της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, τα ευρωπαϊκά με τον DAX στις 15,607 μονάδες.

Σε διαφορετική κατεύθυνση, εδώ και μέρες, η Αθήνα, με εμφανή -σήμερα- τη διάθεση μερίδας επενδυτών να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα, να ανασχεθεί η υποτιμητική τάση που ως συνέπεια έχει την απώλεια σημαντικής χρηματιστηριακής αξίας σε σχέση με τον τζίρο που πραγματοποιείται.

Με τη συμπλήρωση του 45' και την καταγραφή χαμηλής τιμής για τον FTSE25 στην περιοχή των 2.100 μονάδων ξεκίνησε η ενεργοποίηση εντολών από την πλευρά των αγοραστών. Πρώτα σε συγκεκριμένα blue chips, που είχαν δώσει ενδείξεις αναστροφής, για να ακολουθήσουν και κάποιες αγορές σε τραπεζικές.

Συγκεκριμένα, από τις 2.101,63 μονάδες ο δείκτης επανέκαμψε σταδιακά, ανακτώντας το σύνολο των αρχικών απωλειών, για να διαμορφωθεί (με σχηματισμό U) προς τις 2.120 μονάδες.

Με γνώμονα την τεχνική ανάλυση, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαρακη, η διόρθωση αυτή θα μπορούσε να εκταθεί έως τις 2.160/5 μονάδες χωρίς να αλλάξει η τάση, που σε διάστημα εβδομάδος είναι πτωτική.

Δεδομένης της αδυναμίας των τραπεζικών, η προσπάθεια αντίδρασης θα ερχόταν από κάποιον παραδοσιακό δεικτοβαρή εισηγμένο, με τη Viohalco να ηγείται της προσπάθειας.

Συνολικά ανοδική η κίνηση των μετοχών του ομίλου, δηλαδή των Viohalco (4,58 ευρώ), ElvalHalcor (2,01), Cenergy (2,43). Σχεδόν παράλληλα ενήργησαν οι αγοραστές σε τίτλους των ΤΙΤΑΝ (16,10), Motor Oil (14,16), Jumbo (14,15), Mytilineos (14,96) και των ΟΤΕ (14,44), Τέρνα Ενεργειακή (12,10), Coca Cola (30,81).
Αυτά, με συναλλαγές 21,8 εκατ. (λίγο μετά τις 13:45), αλλά με πακέτα (σε μετοχές των ΕΧΑΕ, Jumbo, Eurobank, Πειραιώς) αξίας 6,3 εκατ. Μεγαλύτερη συναλλαγή για την ΕXΑΕ για 3,4 εκατ. ευρώ στα 4 ευρώ.

Στις 36/72 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 60 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v