Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναθάρρησαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Συνέχεια της προσπάθειας των long να κινηθούν λίγο υψηλότερα και να δημιουργήσουν αποστάσεις από τα τελευταία χαμηλά. Σηματωρός η Εθνική για τον τραπεζικό κλάδο. Επιλεκτικές αγορές σε συγκεκριμένα blue chips με υπεραπόδοση χθες.

Αναθάρρησαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εξέλιξη των μεταλλάξεων παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής (και) των επενδυτών, όπως
και τα διάφορα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται, ενώ μερίδα επενδυτών εστιάζει και προς τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη.

Στην περίπτωση που η Λαγκάρντ προχωρούσε αύριο σε συγκεκριμενοποίηση ενεργειών από την πλευρά της Κεντρικής Τράπεζας, θα μπορούσε να επηρεαστεί η στάση (και) των επενδυτών στις αγορές μετοχών/ομολόγων. Θα δείξει, υπομονή μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Στα καθ' ημάς, συνέχεια της προσπάθειας των αγοραστών να κινηθούν λίγο υψηλότερα, να δημιουργήσουν αποστάσεις από τα τελευταία χαμηλά, με το μέχρι τώρα αποτέλεσμα να αξιολογείται ως ενθαρρυντικό.

Από τις πρώτες κιόλας εντολές φάνηκε πως για τον τραπεζικό η Εθνική θα ήταν ο σηματωρός για σήμερα, για τα blue chips συγκεκριμένοι τίτλοι με υπεραπόδοση στη χθεσινή συνεδρίαση.

Στις 883,66, ξεκινώντας από λίγο χαμηλότερα, τις 879,24 μονάδες, για τον Γενικό Δείκτη, με αγορές σε τραπεζικές και blue chips. Αποτέλεσμα η συνέχιση της αντίδρασης προς τις 545 για τον ΔΤΡ και τις 2.135 για τον FTSE25.

Αυτές είναι και οι τιμές που τεχνικά θέλουν οι long ως ελάχιστα «κλεισίματα» για να μπορέσουν να δουν υψηλότερα. Για τον 25άρη, οι 2.160 είναι η καταληκτική περιοχή μίας ανοδικής διόρθωσης από τις 2.100 μον. (make or break, όπως σημειώναμε νωρίτερα στον Εκηβόλο.)

Στα 2,385 (1,49%) η μετοχή της Εθνικής, στα 12,40 (0,40%) του ΟΠΑΠ, στο 1,016 (0,74%) της Alpha Bank, στα 14,73 (0,05%) του ΟΤΕ. Με αυξημένες συναλλαγές η μετοχή της AEGEAN στα 5,52 (2,03%) καθώς όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, θα είναι από τις πρώτες που θα αντιδράσουν στη διόρθωση των τιμών πετρελαίου.

Συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές για Motor Oil (14,25), Mytilineos (15,10), Eurobank (0,8448), Πειραιώς (1,419), αλλά και για Coca Cola (30,88), Viohalco (4,665), Cenergy (2,51), Τέρνα Ενεργειακή (12,18) κ.α.

Στις 64/18 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με εντελώς διαφορετική την εικόνα -την πρώτη ώρα συνεδρίασης- σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Και με μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου για τίτλους των Medicon, Λανακάμ, Centric, Fieratex, Ξυλεμπορία κ.α. από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Στα 4,8 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 11:30.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v