Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση άνευ... εντάσεων στο Χρηματιστήριο

Σε λιγότερο από τέσσερις μονάδες, η κίνηση του Γενικού Δείκτη, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και στα μηνύματα που θα στείλει η Κρ. Λαγκάρντ. Αδύναμες εμφανίζονται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Συνεδρίαση άνευ... εντάσεων στο Χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται τα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, καθώς οι ενεργοί επενδυτές δείχνουν να αγνοούν τα σημαντικά κέρδη σε Wall Street και Ασία και περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Συνεδρίαση οριακών κερδών για τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς λείπουν οι σημαντικές βοήθειες από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ δεν διαφαίνεται και η πολυπόθητη συναλλακτική αναβάθμιση, που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στους βασικούς δείκτες του Χ.Α. Έτσι, το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κινήσεις επιμέρους μετοχών, με την ελπίδα ότι και αυτές δεν θα ατονήσουν, αν συνεχιστεί η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Συνεχίζεται η αδύναμη εικόνα στο βαρύδεικτο τραπεζικό ταμπλό, με τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να μη δείχνουν ότι διαθέτουν τη δυναμική να ηγηθούν της ανοδικής αντίδρασης (Alpha Bank -0,10%, Εθνική -0,27%, Eurobank +0,37%, Πειραιώς -0,22%).

Δεν είναι εντυπωσιακά καλύτερη η, μέχρι στιγμής, εικόνα στο ταμπλό του μη τραπεζικού FTSE25, όπου μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν μόνο οι Viohalco (-1,15%), Motor Oil (+1,52%), ΟΠΑΠ (+1,21%) και Ελλάκτωρ (-2,27%).

Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι των μη τραπεζικών blue chips «περιστρέφονται ασκόπως» γύρω από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο, με την επιφυλακτικότητα να είναι περισσότερο από έκδηλη, ενώ κάποιο ενδιαφέρον καταγράφεται σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται, μέχρι στιγμής, μόνιμα με θετικό πρόσημο, με εύρος κίνησης μικρότερο των τεσσάρων μονάδων και με ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 858,08 μονάδες (+0,45%).

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ (+1,21%) ανακοίνωσε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, που θα εκδοθούν λόγω επανεπένδυσης του μερίσματος εταιρικής χρήσης 2020, με αντίστοιχη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, ανέρχεται σε 11,14 ευρώ.

Όσοι περίμεναν μία συναλλακτική ανάταση, προκειμένου η Εγχώρια Αγορά να επιταχύνει την ανοδική της αντίδραση, μάλλον αυτό δεν θα το δουν στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο στα 5 εκατ., από τα οποία το 1,2 εκατ. αφορούσε προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΔΕΗ).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v