Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακτά τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο

Διαθέσεις υπεραπόδοσης έναντι των ευρωπαϊκών αγορών δείχνει το ΧΑ, με τις υποτονικές συναλλαγές ωστόσο να δημιουργούν προβληματισμό. Βελτιωμένη η εικόνα της συνεδρίασης και στη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Ανακτά τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τη χθεσινοβραδινή ανοδική αντίδραση της Wall Street και περιμένοντας τις αυριανές ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Τον θετικό βηματισμό δείχνει να ακολουθεί και το Ελληνικό Χρηματιστήριο και παραδόξως, με διαθέσεις υπεραπόδοσης.

Στα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, οι αναμενόμενα χαμηλές συναλλαγές, αλλά και το διευρυμένο ενδιαφέρον των λίγων αγοραστών για σημαντικό κομμάτι του ταμπλό. Αυτό το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα οι ανοδικές μετοχές να είναι υπεροκταπλάσιες των πτωτικών, αναλογία που αν παραμείνει μέχρι τέλους, ίσως είναι η θετικότερη ένδειξη των τελευταίων πολλών ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών του FTSE25, μόνο ο ΟΛΠ (-0,41%) παραμένει με αρνητική μεταβολή, αλλά οι συναλλαγές είναι ελάχιστες (μόλις 32 κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια) και η εικόνα μπορεί εύκολα να αντιστραφεί.

Από τις υπόλοιπες, θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές, που όλες ανεξαιρέτως κινούνται με θετικό πρόσημο, ξεχωρίζουν θετικά οι Πειραιώς (+2,35%), Viohalco (+2,77%), Ελ. Πετρέλαια (+2,88%), ΕΛΧΑ (+2,73%), Motor Oil (+2,69%) και Jumbo (+2,29%).

Η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών βρήκε τον τζίρο λίγο πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 0,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένη συναλλαγή (ΜΠΕΛΑ).

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς σημαντικός αριθμός τίτλων δίνουν κίνηση, ενώ ξεχωρίζουν Πλ. Θράκης (+4,56%) και Epsilon Net (+17,91% και νέα ιστορικά υψηλά).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας ως μέχρι στιγμής υψηλό τις 851,22 μονάδες (+1,51%).

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο υψηλότερα των 850 μονάδων, με επόμενο στόχο τις 864 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 100 ημερών).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v