Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Γενικευμένη άνοδος, με ερώτημα τον τζίρο

Βαμμένο πράσινο το ταμπλό του FTSE25. Ικανοποιητική θεωρείται η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου αυξημένης προσοχής αξίζουν οι τίτλοι που συνδυάζουν σημαντικά κέρδη. Σε χαμηλά επίπεδα η αξία συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Γενικευμένη άνοδος, με ερώτημα τον τζίρο

Καθαρά ανοδική η εν εξελίξει συνεδρίαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς οι βασικοί του δείκτες, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχουν κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, διατηρώντας επαφή με τα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η σημερινή «μεγάλη εικόνα» της εγχώριας αγοράς θυμίζει εμφατική επιστροφή των αγοραστών, καθώς το ενδιαφέρον εξαπλώνεται σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ταμπλό, με τις ανοδικές μετοχές περίπου πενταπλάσιες των πτωτικών, όμως ο τζίρος παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, δίνοντας ερείσματα στους περισσότερο συντηρητικούς να υποστηρίζουν για συνεδρίαση περισσότερο «ανακωχής» πωλήσεων και λιγότερο ουσιαστικής επαναδραστηριοποίησης των “buyers”.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι με τη συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης, ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 17,2 εκατ., από τα οποία τα 2,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΦΡΛΚ, ΕΥΡΩΒ, ΛΑΜΔΑ).

«Γκαζόν» θυμίζει το ταμπλό του FTSE25, με μόνη «κόκκινη παραφωνία» τη μετοχή της Σαράντης (-0,23%), ενώ από τους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν οι Alpha Bank (+2,19), Viohalco (+3,37%), Πειραιώς (+2,12%), Ελ. Πετρέλαια (+2,70%), ΕΛΧΑ (+3,17%), Motor Oil (+2,38%), Jumbo (+2,67%), TITC (+2,98%) και ΟΠΑΠ (+2,22%).

Αυξημένο ενδιαφέρον και υψηλή μεταβλητότητα και για το δικαίωμα του Ελλάκτορα (ΕΛΛΑΚΤΩΡΔ), το οποίο σήμερα, πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης και μέχρι στιγμής, έχει διακινήσει περίπου 1.900.000 τεμ., έχοντας κινηθεί μεταξύ 0,001 (-99,5%) και 0,24 ευρώ (+19,64%).

Μετά από πολλές συνεδριάσεις, ικανοποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου αυξημένης προσοχής αξίζουν οι τίτλοι που συνδυάζουν αξιοσημείωτα κέρδη, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές και επιδεικνύουν συνέχεια και συνέπεια.

Παραμένει πρώτος, τεχνικά, στόχος του Γενικού Δείκτη το κλείσιμο υψηλότερα των 850 μονάδων, με επόμενο στόχο τις 864 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 100 ημερών).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v