Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες το «γύρισμα» για τον Γενικό Δείκτη

Τεχνική αντίδραση και κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για το Γενικό Δείκτη, που ξεπερνά την πρωινή αδυναμία του με την αρωγή των τραπεζικών μετοχών. Επιμένουν οι πωλητές σε Coca Cola και ΟΤΕ. Πενιχρός ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες το «γύρισμα» για τον Γενικό Δείκτη

Μικρές απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά, οριακές στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά με τους αγοραστές να υπερτερούν έναντι των πωλητών.

Στις 894 μονάδες, νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης από τις 887,15 στην αρχή της συνεδρίασης αλλά με 60 μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι 47 με αρνητικό.

Συνεδρίαση, που ξεκίνησε με πωλήσεις και διόρθωση για τις δύο βαρύτερες εισηγμένες, ΟΤΕ και Coca Cola με τις σημαντικές απώλειες της δεύτερης να οφείλονται, κυρίως, σε εισαγόμενες από το Λονδίνο. Από την Παρασκευή στη μετοχή της Coca Cola/hbc στην κύρια αγορά διαπραγμάτευσης- στο Λονδίνο- ασκούνται πιέσεις που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες για την εδώ εισηγμένη εάν η ισοτιμία στερλίνας/ευρώ διαμορφωνόταν αντίαστροφα.

Με την Coca Cola να "μετρά" από την αρχή, κιόλας, απώλειες μεγαλύτερες του 3% και με τον ΟΤΕ να διορθώνει- μετά τα τελευταία υψηλά 13ετίας- ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο να βγουν εντολές από τους πωλητές και σε άλλα blue chips. Συνέπεια της αρχικής διόρθωσης, η διαμόρφωση του δείκτη έως τις 2.129,67 μονάδες, σημειώνοντας (στο προηγούμενο σχόλιο μας) πως οι 2.130 θα μπορούσε να λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς. Οντως, η αντίδραση που ακολούθησε περί τις 17 μονάδες υψηλότερα επιβεβαιώνει την στήριξη της συγκεκριμένης περιοχής. Και, υπό προϋποθέσεις, σημείου εκκίνησης για τεχνικής μορφής ανττίδραση. Αντίστοιχα, για τον ΓΔ οι αντιστάσεις είναι στο εύρος των 895-900 μονάδων.

Σε θετικό έδαφος, ο ΓΔ, μετά τις 12.47' κυμαίνεται, έκτοτε, πέριξ των 894 δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς traders να ενεργήσουν σε υψηλότερες τιμές.

Σε Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική οι μεγαλύτεροι τζίροι, και στις 4 από την πλευρά των αγοραστών. Οπως και για τη μετοχή της Mytilineos, που από τα 15,41 αντέδρασε έως τα 15,78 ευρώ.

Ακολουθούν ΟΤΕ και ΔΕΗ με μικρό πλεονέκτημα των πωλητών, στα 15,69 και 9,14 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ακολουθεί ένα mid cap έκπληξη, ο τίτλος της Πετρόπουλος. Με όχημα τα πολύ καλά αποτελέσματα, που ανακοίνωσε οι αγορές συνεχίζονται έως τα 7,68 ευρώ, νέο τοπικό υψηλό.

Η περίπτωση της Πετρόπουλος, όπως και των Τζιρακιάν, Space, Πλαστικών Θράκης, Quest κ.α. έρχεται να δικαιώσει όσους δίνουν προτεραιότητα σε μετοχές (και όχι δείκτες) και εκείνους που επιμένουν να αναζητούν τις ευκαιρίες κάτω από τα ραντάρ των αναλυτών. Στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Δεύτερη συνεδρίαση για την νέα είσοδο, Real Consulting έως τα 2,60 οι εντολές (26,64%), στα 0,14 (12%) η Frigoglass, στα 0,978 (νέο τοπικό υψηλό) με 7,47% η Intertech, στα 1,545 (7,29%) η Ιλυδα.

Με άνοδο μεγαλύτερη του 2% και για Λανακάμ, Unibios, Attica Συμμετοχών, Byte, Αστικά Ακίνητα (στα 10,40 ευρώ, σε νέο τοπικό υψηλό), CairoMezz (στα 0,121 ευρώ) μετά το μέγα πακέτο της Παρασκευής.

Στα 12,5 εκατ. η αξία συναλλαγών, νωρίτερα στις 14.45' .

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v