Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίρνουν πλεονέκτημα οι πωλητές στο χρηματιστήριο

Με περιορισμένη την αξία των συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης διευρύνει τις αρχικές απώλειες μετά την υπέρβαση της κορυφής των 900 μονάδες την Πέμπτη. Εύλογα βαρύ το κλίμα και στη χρηματιστηριακή αγορά στη σκιά της πύρινης λαίλαπας.

Παίρνουν πλεονέκτημα οι πωλητές στο χρηματιστήριο

Με την ασφυξία, που προκαλεί η λαίλαπα πυρκαγιών, η καταστροφή, η συνεδρίαση περνά σε δεύτερη-τρίτη μοίρα.

Εύλογα βαρύ το κλίμα, και για το Χρηματιστήριο Αθηνών, η μέρα προοιωνίζεται, πως θα περάσει με το βλέμμα περισσότερο στα πολλά, ανά τη χώρα, μέτωπα παρά στον υπολογιστή και τις τιμές των μετοχών. Ούτως ή άλλως, ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, στο χρηματιστηριακό ταμπλό, δεν περιμέναμε, εξ' αρχής. Τελευταία συνεδρίαση μίας πνιγηρής εβδομάδας, με βασικούς δείκτες-μετοχές σε στενά εύρη διακύμανσης και μεμονωμένες, μόνο, περιπτώσεις υπεραπόδοσης συγκεκριμένων τίτλων.

Με μικρό πτωτικό κενό, οι πρώτες εντολές, θέτουν σε δοκιμασία το όριο των 900 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη. Εμφανής, όμως, από την χθεσινή συνεδρίαση η διάθεση των επενδυτών να περιοριστούν μεταξύ 905-895 μονάδων, που σε "κλείσιμο" εβδομάδας διατηρείται το θετικό πρόσημο.

Στο 1,51% (σε εβδομαδιαίο) με τον ΓΔ να διορθώνει 0,21% στις 901,51 μονάδες, 20' μετά την έναρξη. Ρυθμός εντολών, συναλλαγές στα μέτρια επίπεδα της Τετάρτης (μετά την αύξηση της χθεσινής συνεδρίασης), με τραπεζικό δείκτη και μεγάλης κεφαλαιοποίησης λίγο χαμηλότερα.

Τεχνικές συντεταγμένες, μας έδωσε από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης, και εντός αυτών των πλαισίων θα εξελιχθεί η συνεδρίαση, σήμερα. Και από Δευτέρα βλέπουμε.

Σε Εθνική, ΟΠΑΠ, Fourlis, OTE, Alpha Bank και Πειραιώς, Quest, Eurobank, Mytilineos, Space η πρώτη δεκάδα (βάσει της συναλλακτικής δραστηριότητας), με μικρό προβάδισμα των πωλητών, χωρίς ωστόσο να δίνονται μεγάλες και πιεστικές εντολές σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές.

Περισσότερο πρόθεση για ισορροπία στα γενικά και διαφοροποίηση στα επί μέρους, προδιαθέτει η αρχή της συνεδρίασης παρά για κάτι θεαματικά διαφορετικό. Στα 2,493 ευρώ η Εθνική, στα 12,20 ο ΟΠΑΠ, με αγοραστές. Στα 15,64 ο ΟΤΕ, στα 1,1365 η Alpha Bank με πωλητές.

Συναλλαγές μέτριες, με ένα πακέτο για 29.560 μετοχές της Fourlis, στα 4,275 ευρώ. Στα 4,275 νωρίτερα, με αγορές.

Από τα mid caps, συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Space (9,50 ευρώ), για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στον τίτλο της Πετρόπουλος (7,30 ευρώ).

Στις 34/27 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 101 μετοχές χωρίς μεταβολή. Στα 2,05 εκατ. ο τζίρος, με την συμπλήρωση μισής ώρας συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v