Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις πάνω από τις 900

Σε υψηλότερα επίπεδα αλλά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας η κίνηση του Γενικού Δείκτη. Αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές, νέα υψηλά για ΔΕΗ και ΟΤΕ, ξεχωρίζουν ανοδικά Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ.

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις πάνω από τις 900

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, πάνω από τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συντηρείται -με συντηρητικούς ρυθμούς- η ανοδική τάση, με ενδεικτική την επαναφορά για τον DAX
υψηλότερα των 15.900 μονάδων.

Στην Αθήνα, οι αγοραστές έχουν τον έλεγχο της συνεδρίασης, από τις πρώτες κιόλας εντολές, με εμφανή -και σήμερα- την παρουσία «ισχυρών χεριών», με το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με το νέο υψηλό για τη μετοχή της ΔΕΗ, ακόμη ένα υψηλό για τον τίτλο του ΟΤΕ, με τις αγορές σε μετοχές-σηματωρούς του δείκτη.

Εως τις 911,17 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με εκ προοιμίου γνωστό πως στο εύρος των 905-910 οι αγοραστές θα συναντούσαν την αντίδραση των πωλητών. Ειδικότερα, για μετοχές του δείκτη που υπεραποδίδουν (σε διαστήματα εβδομάδος, μηνός) η μερική κατοχύρωση θέσεων θεωρείται συνετή κίνηση.

Σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και Mytilineos οι τρεις κύριες τοποθετήσεις των «ισχυρών χεριών» -από τα blue chips-
έως τα υψηλά ημέρας των 10,07 ευρώ (ΔΕΗ), των 16,49 (ΟΤΕ) και των 15,98 (Mytilineos).

Και σε τραπεζικές (Alpha Bank, Πειραιώς) πραγματοποιούνται -προσώρας- συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές, με τις εντολές αγοράς έως τα 1,1495 και 1,417 ευρώ αντίστοιχα.

Ενθαρρυντική για τους αγοραστές η για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση αντίδραση για τη μετοχή της Viohalco (4,645), η αφύπνιση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,78), οι τοποθετήσεις σε Motor Oil (13,58), ElvalHalcor (1,952), Lamda Development (8,28) κ.α.

Οπως επίσης η μικρή ενίσχυση συναλλαγών/τζίρου, καθώς νωρίτερα η αξία συναλλαγών έφτανε τα 27 εκατ. (*) (έναντι 38 εκατ. στη χθεσινή συνεδρίαση). Με πακέτα σε ΦΒΜΕΖΖ, ΟΤΕ, Eurobank, Entersoft συνολικά 3,17 εκατ.

Ικανοποιητική η εικόνα σε ευρύτερο μέρος της αγοράς, παρότι μετά τις 12:15 είναι εμφανής η μερική κατοχύρωση θέσεων και σε μετοχές του FTMidCap και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Στις 66/42 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 61 μετοχές χωρίς μεταβολή.

(*) στις 14:10

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v