Χρηματιστήριο: Μαζεύεται κάτω από τις 1.200 ο ΓΔ

Μετά το ράλι οι πωλητές επιταχύνουν τις πωλήσεις τους οδηγώντας τον ΓΔ κάτω από τις 1.200 μονάδες. Κοκκίνισαν Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank.

Χρηματιστήριο: Μαζεύεται κάτω από τις 1.200 ο ΓΔ

Με το premium για τα futures του S&P500 να διευρύνεται στο 0,40% και τις 4.428 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,43% στις 15.571, ο FTSE100 κατά 0,82% στις 7.682 μονάδες, την ίδια ώρα που στο ΧΑ είναι η σειρά των long να υπεραποδώσουν μετά το σερί των short.

Στην εγχώρια αγορά αφού ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε πάνω από τις 1.200 μονάδες σταδιακά επιταχύνουν οι πωλήσεις με τα κέρδη να περιορίζονται και τον ΓΔ να είναι στις 1.183 μονάδες. 

Με συνοπτικές διαδικασίες η κάλυψη της «βουτιάς» της Δευτέρας σε μόλις μία συνεδρίαση, της Τρίτης, και υψηλότερη στόχευση των αγοραστών εχθές-σήμερα. Με θετικό το πρόσημο σε εβδομαδιαίο -ήδη στο 4,54% για τον ΓΔ-, η εβδομάδα θα κλείσει αύριο στο συν.

Σημειολογικά έχει τη σπουδαιότητά του το «κλείσιμο» αυτής της εβδομάδας, καθώς μπαίνει τέρμα στο σερί των 6 πτωτικών, με ζητούμενη την επιβεβαίωση της εκτίμησης αναλυτών για μεταστροφή της τάσης. Πρώιμη ακόμη οποιαδήποτε ανάλυση για μεσοπρόθεσμη μεταβολή της φοράς -θυμίζοντας το μέχρι τώρα... σκορ των 11 από τις 12 εβδομάδες με αρνητικό πρόσημο. Ωστόσο, ενδέχεται -θα φανεί- να διαμορφώνονται συνθήκες πιο πειστικής αλλαγής κατεύθυνσης, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι, με μεγάλο μέρος των τοποθετήσεων να ξεκινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου (2022) μέχρι μέσα Οκτωβρίου.

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας η HSBC, σύμφωνα με τον Γιώργο Α. Σαββάκη, παραπέμπουμε και στη Σύνοδο του ΔΝΤ στο Μαρακές, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία έχει συναντήσεις και με επιτελείς της Standard & Poor's (σχετικά στον ΕΚΗ).

Χρηματιστές δεν απέκλειαν μέρος του «ξένου χρήματος» που εισρέει από τα χαμηλά της Δευτέρας (με αυξητική τάση έκτοτε) να συνυπολογίζει το ενδεχόμενο μιας θετικής αξιολόγησης από τη Standard & Poor's την προσεχή Παρασκευή. Αναμφίβολα το μεγαλύτερο μέρος των εισροών αποδίδεται στην αλλαγή τάσης στις διεθνείς αγορές, στη διακριτή προεξόφληση που είναι σε εξέλιξη στη Wall Street, πλην όμως ένα τμήμα τους πιθανότατα να «βλέπει» προς την 20ή Οκτωβρίου.

Στα 89 εκατ. η αξία συναλλαγών, συγκριτικά μεγαλύτερη από τη χθεσινή -κατά πάσα βεβαιότητα θα υπερβεί τα 100 εκατ.-, με 2,91 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών σε τίτλους των Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v