Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στο Χρηματιστήριο με ώθηση από Πειραιώς

Κίνηση προς τις 1.430 μονάδες με αυξημένο τζίρο για τον Γενικό Δείκτη, με τους traders να τοποθετούνται σε Πειραιώς αλλά και σε Entersoft και ΔΑΑ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ανοδος στο Χρηματιστήριο με ώθηση από Πειραιώς

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, οριακά αρνητική για τα futures του S&P500, ενδιαφέρουσα η εκκίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε τρία μέτωπα η εστίαση traders, επενδυτών, με κύριο το τραπεζικό και την Πειραιώς στο επίκεντρο. Κάλυψη του placement κατά 4 φορές σε χρόνο d.t, όπως σημείωνε νωρίτερα η Αναστασία Παπαϊωάννου, εξέλιξη που δημιουργεί ανάλογη αίσθηση στην κοινότητα καθώς προδικάζεται η τύχη και του συμπληρωματικού 5% του μ.κ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αναστασίας «... στα 3 δισ. ευρώ καταγράφηκε η έμπρακτη ζήτηση για το placement της Tράπεζας Πειραιώς, πριν καν ανοίξει το βιβλίο προσφορών, γεγονός που καταδεικνύει την επιτυχία του εγχειρήματος. Εξ αυτού του λόγου, σε λίγα μόλις λεπτά καλύφθηκε τέσσερις φορές η προσφορά και εκτιμάται ότι η τριήμερη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με κάλυψη κατά 10 φορές...».

Αμεσο το αποτέλεσμα στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με τις εντολές να περνούν στο εύρος των 4,08-4,14 ευρώ, εξέλιξη που για μερίδα χρηματιστών προϊδεάζει για την τιμή διάθεσης στο άνω όριο του εύρους.

Πρακτικά, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η αποτίμηση του ποσοστού ξεπερνά το 1,4 δισ., μέγεθος που σύμφωνα με πηγή η οποία συμμετείχε στο road show της JPMC πληροί τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από διαχειριστές πανίσχυρων funds/και δη αμερικανικών. Από αυτή την άποψη, δημιουργούνται νέα δεδομένα και για το ότι απομένουν 18,39% της Εθνικής στο ΤΧΣ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον τραπεζικό κλάδο-μοχλό, ευρύτερα για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Από τις 1.246,82 στις 1.252,23 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, σε οριακή απόσταση από τα υψηλά -σχεδόν- 9ετίας.

Παράλληλα, κινητικότητα σε κλάδους αιχμής, με την πληροφορική λόγω Entersoft στο επίκεντρο.
Από τα 7,68 έως τα 7,98 ευρώ η μετοχή, σε απόσταση... αναπνοής από την τιμή της δημόσιας προσφοράς, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να έχει από νωρίς όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες. Εξέλιξη που σύμφωνα με αναλυτές λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την αποτίμηση άλλων εταιρειών από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής, χωρίς να αποκλείονται και άλλες συμπράξεις σε δεύτερο χρόνο.

Στα 8,756 (1,55%) η μετοχή του ΔΑΑ, μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 2023 -και την επιβεβαίωση για τη διανομή υπολοίπου μερίσματος (μικτό 0,33/μτχ.).

Με ικανοποιητική ροή εντολών σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (14,50), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (16,70), στα υπόψη η αναφορά του ΧΑΜαιλέοντα για «... προσέγγιση από αρκετά infrastructure funds έχει δεχθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το νέο σχήμα παραχώρησης εκμετάλλευσης του οδικού άξονα Αττικής Οδού.

Η Latsco της Μαριάννας Λάτση είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους...».

Αγορές επίσης σε Viohalco (6,17), ElvalHalcor (2,245), αλλά και σε Mytilineos (36,48), TITAN (26,55) κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v