Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος με «πάρτι» στη μετοχή της Πειραιώς

Στις 1.430 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, νέο υψηλό στις τράπεζες, με τους επενδυτές να ανεβάζουν τη μετοχή έως τα 4,2 ευρώ (+5,2%). Κινητικότητα στα mid caps, ράλι για Entersoft.

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος με «πάρτι» στη μετοχή της Πειραιώς

Με οριακές απώλειες στα ευρωπαϊκά, με τα futures του S&P500 από 0,12% χαμηλότερα στις 5.140 μονάδες.

Σε διαφορετική κατεύθυνση οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον ρυθμό των ραγδαίων εξελίξεων με επίκεντρο την Πειραιώς και δευτερευόντως επιμέρους επιχειρηματικές, επενδυτικές διεργασίες.

Σταθερά σε θετικό έδαφος οι κινήσεις των επενδυτών, από την πρώτη κιόλας εντολή μέχρι νωρίτερα, σε εύρος 1.426-1.437 μονάδων, καταγράφοντας νέο υψηλό για τον Γενικό Δείκτη σε «βάθος» Μαρτίου 2014.

Με συνεχή ροή εντολών, εύλογα με την Πειραιώς στην εστίαση (κυρίως) ξένων αλλά και εγχώριων επενδυτών, με τα νεότερα από τη διαδικασία διάθεσης του 27% του μ.κ. από το ΤΧΣ να συντηρούν την αγοραστική διάθεση από τα 4,08 έως τα 4,14 ευρώ. Ενδιαφέρον το ότι οι εντολές δίνονται σε τιμές υψηλότερες του άνω ορίου του εύρους 3,7-4 ευρώ, καταδεικνύοντας τη θεαματική ζήτηση που έχει εκδηλωθεί από τις 10:30 π.μ. και αμείωτη διατηρείται μέχρι τώρα.

Μάλιστα όπως σημείωνε πιο πριν η Αναστασία Παπαϊωάννου, η ένταση της ζήτησης είχε ως αποτέλεσμα το «κλείδωμα» του 27% on block -πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη από τις τρεις ημέρες της διαδικασίας. Στα 2,4 εκατ. οι συναλλαγές σε τεμάχια (14:50) καθώς πολλοί προεξοφλούν ότι η τιμή διάθεσης θα οριστεί στα 4 ευρώ και πως στη συνέχεια θα διαμορφωθεί εύλογο premium. Προσέγγιση παραγόντων της αγοράς που μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) στη συνέχεια.

Με τη μετοχή της Πειραιώς έως τα 4,14 ευρώ, εισροές ρευστότητας καταγράφονται και στις άλλες 3 μετοχές, Alpha Bank (1,751), ETE (7,232), Eurobank (1,9135). Αποτέλεσμα η άνοδος για τον Δείκτη Τραπεζών έως τις 1.260,58 μονάδες, επίσης νέο υψηλό σε «βάθος» Νοεμβρίου 2016.

Πέραν των τραπεζικών, το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτείνεται σε μετοχές-σηματωρούς του FTSE25 αλλά και σε στοχευμένα mid caps του FTSEMidCap.

Στα 27,26 η μετοχή της Motor Oil -μετά και την ανάλυση της Optima Bank που δίνει τιμή-στόχο στα 30 ευρώ- στα 36,72 της Mytilineos, στα 2,24 της ElvalHalcor, στα 5,75 της Quest κ.α., σε μία θετική συνεδρίαση για τους long.

Από τα mid caps στο επίκεντρο η μετοχή της Entersoft -με τις εντολές να πιάνουν τα 8 ευρώ-, τιμή δημόσιας πρότασης, με τον τίτλο της Real Cons να υπεραποδίδει με αφορμή και φήμες για ενδεχόμενη επόμενη συμφωνία.

Στα 65,4 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τα 3,26 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v