Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Βλέποντας και... κατοχυρώνοντας;

Οι υψηλότατες βραχυπρόθεσμες υπεραξίες μπορεί να αποτελέσουν… βούτυρο στο ψωμί μιας μικρής και τεχνικά δικαιολογημένης διολίσθησης επιμέρους δεικτών και μετοχών. Χαμηλότερα ξεκινά ο DAX. Κλειδί οι Εθνική - Eurobank - ΟΤΕ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Χειρότερα των αναμενομένων ήταν τα αποτελέσματα εταιριών τεχνολογίας. Πτωτικά μέχρι και 0,6% χαμηλότερα ξεκινά ο DAX στη Φρανκφούρτη, σε μια φάση όπου, σε σχετικό δημοσίευμα των "Financial Times", γίνεται αναφορά σε ευρωπαϊκή ανοδική αντίδραση μέσα σε πτωτική περίοδο των αγορών.

Η στήλη επιμένει να αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προσέγγιση του κ. Carl Futia, ο οποίος περιμένει "αντίδραση μέχρι τις 1.500 μονάδες για τον S&P τους επόμενους μήνες, αλλά στη φάση αυτή εκτιμά πως ο συγκεκριμένος δείκτης θα πρέπει να διορθώσει μέχρι και 40 - 50 μονάδες χαμηλότερα".

Σημείο καμπής για τον αιρετικό αναλυτή είναι η υπέρβαση των 1.290 μονάδων για τον S&P 500.

Στο Χ.Α. προέχει η διασφάλιση του μεγαλύτερου μέρους των κεκτημένων της τελευταίας ανοδικής αντίδρασης και προφανώς των υπεραξιών που έχουν εγγραφεί από Εθνική, Eurobank και δευτερευόντως Πειραιώς, Alpha Bank αλλά και Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Κύπρου.

Αντιθέτως, ο ΟΤΕ συνεχίζει να ταλαιπωρείται με την τρέχουσα τιμή της μετοχής ελάχιστα υψηλότερα της ελάχιστης των τελευταίων ετών.

Επιπρόσθετα για τον Οργανισμό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η διαφαινόμενη αγωγή εκ μέρους του ταμείου των εργαζομένων της Εθνικής για διαφυγόντα έσοδα από τη μη υποβολή δημόσιας προσφοράς στα 29 ευρώ (όπως συμφώνησε η Deutsche Telekom με το Δημόσιο) έναντι των 14,5 ευρώ ανά μετοχή του ΟΤΕ (χθεσινό κλείσιμο).

Όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε επακριβώς την αντίδραση κυρίως Ελλήνων διαχειριστών - παικτών στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, όπως άλλωστε συνέβη και χθες. Και για τη συνέχεια βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v