Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυροβολούν ΕΤΕ και... όλο το ταμπλό!

Μαζικές εντολές πώλησης βυθίζουν την Εθνική σε νέο χαμηλό στα 18,26 ευρώ (-12,5%), ακολουθούμενη από Eurobank (9,28 ευρώ). Στο 9,36% οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη. Απώλειες 6,25% για το Γενικό Δείκτη.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Αποχωρούν μαζικά τα hedge funds από τις αναδυόμενες αγορές και «πυροβολούν» αδιακρίτως. Στο στόχαστρό τους και η Σοφοκλέους, με το ταμπλό να… βάφεται κόκκινο.

Τα επιθετικά χαρτοφυλάκια… συνωστίζονται προς την έξοδό τους από τις αγορές, καθώς τον Σεπτέμβριο οι εκροές κεφαλαίων έφτασαν τα 43 δισ. δολάρια.

Οι αναδυόμενες αγορές είναι από τις πρώτες που δέχονται τις συνέπειες αυτής της μαζικής αποχώρησης, ενώ στο Χ.Α. η περικοπή έκθεσης σε ελληνικές μετοχές στην οποία προχωρούν «παθητικά χαρτοφυλάκια» προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά.

Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις αλλά μέχρι στιγμής και σήμερα τραπεζικές μετοχές του μεγέθους μιας Εθνικής, Alpha Bank υποχωρούν συνολικά μέχρι και 23% - 25%.

Ήδη η αποτίμηση της Εθνικής χάνει και τα 10 δισ. ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή αξία των Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank αποψιλώνεται με ταχύτατο ρυθμό.

Κινήσεις υποχρεωτικής αποχώρησης που από τα μέσα και μετά της ημέρας παρασύρουν χαμηλότερα και τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να χάνει πλέον 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v