Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Put the stock down slowly (!)

Σκηνικό απόλυτης καταστροφής στο Χ.Α. καθώς τα καταστροφολογικά σενάρια δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα, βοηθώντας όσους έχουν πάρει επιθετικά “short” θέσεις να ολοκληρώσουν τις “στρατηγικές” τους.

Σκηνικό απόλυτης καταστροφής στο Χ.Α. που δείχνει να βυθίζεται στο πέλαγος των ανησυχιών.

Η τελική αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε στο 1 προς 15, 39 τίτλοι με απώλειες από 10 έως 22,35%, ενώ ο Τραπεζικός δείκτης (σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ) κατά την σημερινή συνεδρίαση σημείωσε τις τρίτες μεγαλύτερες απώλειες της τελευταίας δεκαετίας (!). Οι αμέσως προηγούμενες στις 17/10/2008 (-10,07%) και 24/10/2008 (-9,76%)

Στο ταμπλό του 20αρη που απέσπασε το 91% του τζίρου και στον οποίο άλλαξαν χέρια περίπου 48,4 εκατ. μετοχές, μόνος διασωθείς τίτλος με θετικό πρόσημο αυτός της MIG (+1,56%).

Από εκεί και πέρα απώλειες για “όλα τα γούστα”. Οι μεγαλύτερες για Αγροτική (-13,74%), Alpha Bank (-11,96%), Μυτιληναίο (-12,05%) και Ταχ. Ταμιευτήριο (-11,56%).

Απώλειες μεγαλύτερες του 9% για Εθνική και Πειραιώς, του 8% για τον Τιτάνα, του 7% για Βιοχάλκο και Κύπρου και του 6% για Ελλάκτωρα, ΟΠΑΠ, Intralot, MPB. Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιποι θεωρούμενοι Δεικτοβαρείς τίτλοι.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με “gap down, βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 1671,27 μονάδες (16.29) και έκλεισε τελικά στις 1696,68 μονάδες με απώλειες 6%.

Η τελική εικόνα με 13 ανοδικές μετοχές έναντι 196 πτωτικών, απαγορεύει κάθε περαιτέρω σχόλιο (!!!)

Το spread στο δεκαετές ομόλογο ξεπέρασε τις 700 μ.β., ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα CDS (πιθανότητα χρεοκοπίας) ενός δύο και τριών ετών και την τρίτη θέση στα CDS πενταετίας (!)

Ο κίνδυνος για την δανειοδότηση της Χώρας, μέρα με την μέρα αυξάνει εντυπωσιακά, καθώς και άλλες Χώρες της Ευρωζώνης (Πορτογαλία, Ιρλανδία) “βλέπουν” τα spread να κινούνται με ανοδικές διαθέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι για τα ομόλογα διετίας και όσον αφορά την Ιρλανδία το spread ξεπέρασε τις 244 μ.β. και της Πορτογαλίας τις 366 μ.β.

Για περιβάλλον ασφυξίας στην πραγματική οικονομία αναφέρονται οι περισσότεροι αναλυτές που εκτιμούν ότι προς το γ΄ τρίμηνο του έτους αρκετές εταιρείες θα αναζητήσουν επειγόντως μέτρα μείωσης των δαπανών, αφού τα έσοδά τους θα κινούνται σαφώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των διοικήσεών τους.

Εν τω μεταξύ το θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας δείχνει να παραμένει στον αέρα με δηλώσεις εκατέρωθεν που απλά εντείνουν τον προβληματισμό.

Τα καταστροφολογικά σενάρια δίνουν και παίρνουν δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα και βοηθώντας όσους έχουν πάρει επιθετικά “short” θέσεις να ολοκληρώσουν τις “στρατηγικές” τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από το ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Αγορά Παραγώγων, σημειώθηκε σημαντικός δανεισμός σε τίτλους Εθνικής και Eurobank, για να ακολουθήσει μικρότερος δανεισμός σε τίτλους της Alpha Bank (περισσότερες λεπτομέρειες το απόγευμα στο συμπληρωματικό σχόλιο της στήλης που αφορά το Χ.Π.Α.)

Ακόμα και ηα ανακοίνωση του Χ.Α. σύμφωνα με την οποία λόγω έντονης μεταβλητότητας στις Αγορές μετοχών και παραγώγων, οι υποχρεώσεις των Ειδικών Διαπραγματευτών ήρθησαν προσωρινά, έδωσε περισσότερο “καύσιμο” στην περιρρέουσα ανησυχία.

Ευνόητο είναι ότι μία τέτοια Αγορά που βάλλεται πανταχόθεν, δεν μπορεί να “ακούσει” σε τεχνική ανάλυση, όμως η διάσπαση της θεωρούμενης ισχυρής ζώνης στήριξης 1800 – 1790, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις να μπει σε δοκιμασία η στήριξη στις 1690 μονάδες. Τρία κλεισίματα χαμηλότερα των 1690 μονάδων παραπέμπουν στα χαμηλά Μαρτίου 2003 (1467 μονάδες), ενώ δεν αποκλείεται να έλθουν στην επιφάνεια τα απόλυτα τρομολαγνικά σενάρια για υποχώρηση του Δείκτη προς τις 1380 μονάδες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τρέχουσες συνθήκες δεν ευνοούν την παραμονή στο Χ.Α. συντηρητικών χαρτοφυλακίων που προτιμούν να προχωρήσουν σε περικοπή ζημιών και επιδεικτική αποχώρηση.

Αντίδραση έστω και τεχνικού χαρακτήρα περιμένουν αρκετοί αναλυτές, όμως από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι οι πωλητές δείχνουν να είναι σε “δαιμονιώδη φόρμα” και δύσκολα θα απωλέσουν τα “ηνία” της Αγοράς.

Άλλωστε η ευκολία με την οποία διασπάστηκαν καθοδικά σημαντικές στηρίξεις δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Ενδεικτική περίπτωση ο τίτλος της Εθνικής που έχασε εντυπωσιακά εύκολα την ζώνη στήριξης 11,00 – 10,50 και αν δεν δώσει άμεσα σημαντική και πειστική αντίδραση, η επόμενη στήριξη οριοθετείται στα 8,20 ευρώ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον Γενικό Δείκτη. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι στα 10,50 ευρώ είχε τοποθετηθεί εντολή αγοράς – στήριξης 305000 τεμ. που “άντεξε” λιγότερο από ένα λεπτό στην επιθετικότητα των πωλητών (!)

Επίσης ας σημειωθεί ότι ο τίτλος του ΟΤΕ κινείται κοντά σε ιστορικά χαμηλά και θεωρητικά δεν σημειώνονται περαιτέρω στηρίξεις καθώς κινείται σε “αχαρτογράφητες” περιοχές (!)

Ασφαλώς η εικόνα στις Αγορές μετοχών και ομολόγων εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους συνεχίζουν να προβαίνουν σε δηλώσεις εναντίον των Αγορών και των κερδοσκόπων.

Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει από όλους τους “υπεύθυνους” αντιληπτό ότι στις Αγορές δεν μπορούν ποτέ να “συμβαδίσουν” μαζί η “υψωμένη γροθιά” με το “απλωμένο χέρι” (!)

Ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 13,52% επιβεβαιώνοντας τα χαμηλά 12μηνου, ενώ ο Τραπεζικός δείκτης με τέσσερις πτωτικές και μία οριακά θετική συνεδρίαση στις τελευταίες πέντε, καταγράφει αθροιστικές απώλειες 18,78%.

Απόλυτη η εικόνα της καταστροφής χαμηλότερα του 20αρη, με τον FTSES να σημειώνει νέο ιστορικό χαμηλό, από τις 1/6/2001 που ξεκίνησε συναλλαγές (!). Αν συνεχιστεί η εικόνα απόλυτης καταστροφής στην μικρή κεφαλαιοποίηση, θα υπάρξει “πρόβλημα χωρητικότητας” στην κατηγορία “ειδικών χαρακτηριστικών” (!)

Ενδεικτικά και τα παρακάτω στοιχεία που παραθέτει η στήλη, με την αμέριστη βοήθεια της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Έτσι πρέπει να σημειωθεί ότι το χαμηλότερα κλείσιμο του Γενικού Δείκτη κατά την τελευταία δωδεκαετία σημειώθηκε στις 31/3/2003 (1467,3 μονάδες).

Με σημείο αναφοράς αυτή την ημερομηνία και την σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει μεταβολή +15,63%, ο Τραπεζικός δείκτης μεταβολή +29,14%, ο FTSE +16,92%, ο FTSEM +21,95% και ο FTSES -18,51%.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Πήγασος και όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους που συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στο ταμπλό του Χ.Α., 203 κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών από αυτά της 31ης Μαρτίου 2003 (οι μεγαλύτερες απώλειες για τον κοινό τίτλο της Κλωνατέξ με 95,6%) και 81 σε επίπεδα τιμών υψηλότερα της 31ης Μαρτίου 2003 (τα μεγαλύτερα κέρδη για την Fourlis με 600,9%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι τίτλοι εισήλθαν στην Αγορά του Χ.Α. μετά τις 31/3/2003, σαν σημείο αναφοράς έχει ληφθεί η προσαρμοσμένη τιμή εισαγωγής του τίτλου.

Επίσης, πάντα με σημείο αναφοράς το χαμηλότερο κλείσιμο 12ετίας για τον Γενικό Δείκτη, ας σημειωθεί ότι 112 μετοχές κινούνται χαμηλότερα με απώλειες από 50% έως και 95,6% (!!!)

Ασταμάτητη η κατακρύμνηση της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. που από τα σχετικά πρόσφατα υψηλά του Οκτωβρίου 2009 (14/10), σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος, σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν τα 42 δισ ευρώ (!!!)

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η εκτόξευση των spreads δεν εξηγείται με οικονομική λογική, παρά το συνεχιζόμενο έλλειμμα αξιοπιστίας που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη ανακοίνωση της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος του 2009, αναφέρει ο Δημήτρης Τζάνας.

Ο επενδυτικός σύμβουλος της Proton Bank σημειώνει πως πυκνώνουν συνεχώς τα δημοσιεύματα που προεξοφλούν την αναπότρεπτη αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους και αναφέρονται κυρίως στο ύψος των ποσών που θα απαιτηθεί να αναχρηματοδοτηθεί μέχρι το 2012, χωρίς καν να δηλώνονται οι παραδοχές των σεναρίων τους, όπως η ύπαρξη ή όχι πρωτογενούς πλεονάσματος στο προϋπολογισμό, το μεσοσταθμικό ύψος του επιτοκίου δανεισμού και ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης.

Η εξήγηση του πληθωρισμού τέτοιων δημοσιευμάτων είναι απλή κατά τον κ. Τζάνα: Η Αγορά των Πιστωτικών Παραγώγων στην οποία συμμετέχουν ενδεχομένως και κάποιοι που δεν κατέχουν Ελληνικούς τίτλους, “επιθυμεί” την αθέτηση των υποχρεώσεων του Ελληνικού κράτους σε σχέση με την εξόφληση των τίτλων που αποτελούν αντικείμενο ασφάλισης.

Αποδέχεται την πληρωμή ολοένα και ψηλότερων ασφαλίστρων (spreads επί των ασφαλιζομένων τίτλων) προσβλέποντας στην είσπραξη των κεφαλαίου από τους αντισυμβαλλόμενους, στο βαθμό που το Ελληνικό Κράτος αδυνατεί να τους αναχρηματοδοτήσει. Και αυτό θα συμβεί αν υλοποιηθεί μια μη συμφωνημένων χαρακτηριστικών αναδιάρθρωση μέρους του Ελληνικού χρέους αναφορικά με τα στοιχεία κάθε έκδοσης (απόδοση, διάρκεια, ονομαστική αξία).

Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους δεν θα αφήσουν αλώβητες τόσο τις Ελληνικές Τράπεζες όσο και τις Ευρωπαϊκές (Γαλλογερμανικές κυρίως) που θα καταγράψουν ζημιές (υποαξίες) και αρνητικές επιδράσεις στα ίδια κεφάλαιά τους.

Αυτή η ανεξέλεγκτη λειτουργία της Αγοράς των Πιστωτικών Παραγώγων από κοινού με τις ανοικτές πωλήσεις Ελληνικών ομολόγων, ωθεί ανοδικά τα spreads διαμορφώνοντας συνθήκες “αυτοεκπληρούμενης προφητείας” σε σχέση με το σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους και οδηγεί στην πραγματοποίηση παχυλών κερδών για τους συμμετέχοντες.

Οφείλει λοιπόν να γίνει η μέγιστη προσπάθεια για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη με άμεσες αποφάσεις, αλλά και η λήψη κάποιων μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα που υπό τις παρούσες συνθήκες δείχνει ανέφικτο, καταλήγει ο κ. Τζάνας.

Η Αγορά δείχνει να υποκύπτει στο τσουνάμι ανησυχιών, επισημαίνει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Με βάση την τρέχουσα εικόνα του Χ.Α. και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust , σημαντική πτώση μπορεί να φέρει τεχνική ανοδική διόρθωση, όμως αν δεν υπάρξουν αξιοπρόσεκτοι ανοδικοί καταλύτες, δύσκολα η Αγορά θα “γλυτώσει” την καταγραφή και νέων χαμηλών (!)

Κατά τον κ. Σωτηρόπουλο, το “κερασάκι στην τούρτα” του Ελληνικού “δράματος” μπήκε την περασμένη Πέμπτη από την Eurostat, όταν ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας ανήλθε στο 13,6% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 115,1%. Ακολούθως η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Χώρας στο Α3 από Α2 θέτοντας την νέα αξιολόγηση “υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση”.

Και ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή ανακοίνωσε επισήμως την ιστορική απόφαση για αίτηση ενεργοποίησης του μηχανισμού βοηθείας της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Δυστυχώς όμως οι Αγορές πλέον δεν πείθονται από πολιτικές ανακοινώσεις και αποφάσεις. Οι αναλυτές των μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων προβλέπουν ότι το δανειακό πρόβλημα της Ελλάδας δεν λύνεται με αυτά τα μέτρα και ότι η Χώρα θα αναγκαστεί να προβεί σε αναδιάρθρωση του βραχυχρόνιου χρέους σε μακροχρόνιο, με την συναίνεση των ομολογιούχων, γι’ αυτό και η αναστροφή της καμπύλης αποδόσεων.

Αντίστοιχα οι διαχειριστές των μεγάλων παγκοσμίων κεφαλαίων (π.χ. Pimco), δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τον κίνδυνο μιας πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους διότι οι ζημίες που πιθανόν να καταγράψουν θα είναι μεγαλύτερες από τις αποδόσεις, και δεν αγοράζουν Ελληνικά ομόλογα, ενώ όσοι ήδη κατέχουν μειώνουν τις θέσεις τους. Αποτέλεσμα οι συνεχείς άνοδος των spreads.

Οι Ελληνικές Τράπεζες που κατέχουν μεγάλα, συγκριτικά, ποσά σε ομόλογα Ελληνικού δημοσίου, αναμένεται να καταγράψουν, βραχυχρόνια, μεγάλες κεφαλαιακές απώλειες, γι’ αυτό και η μεγάλη πτώση στις τιμές των μετοχών τους.

Αλλαγή τάσης και διάθεσης των μεγάλων ξένων διαχειριστών, διότι πλέον το δημόσιο χρέος των 300 δισ. ευρώ είναι μεγάλο και η διαχείριση του μπορεί να γίνει μόνο από αυτούς, θα έλθει μόνον αν αλλάξουν οι αριθμοί και όχι από πολιτικές δηλώσεις. Πρέπει αυτοί πρώτοι να πεισθούν ότι κάτι πραγματικά αλλάζει στην Ελληνική πραγματικότητα.

Με τους Τραπεζικούς τίτλους να δείχνουν ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ένταση της προσφοράς ο Γενικός Δείκτης έχει πλέον αυξημένες πιθανότητες να καταγράψει και νεότερα χαμηλά εκτιμά ο Μάνος Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ η αρνητική ψυχολογία των εμπλεκομένων και ο αυξημένος βαθμός αβεβαιότητας που απορρέει από την εικόνα υπερβολής της διακύμανσης των Ελληνικών ομολόγων δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η Αγορά αν και συνεχίζει ένα πτωτικό σερί τεσσάρων εβδομάδων δεν έχει ακόμα εισέλθει σε σφοδρά υποτιμημένες περιοχές και επομένως τεχνικά δεν έχουμε ακόμα δει τις ζώνες τιμών που συνιστούν έστω και βραχυπρόθεσμα κάποια επίπεδα υπερβολής.

Ενδεχόμενη διάσπαση των 1791 μονάδων δίνει σαν επόμενο στόχο την ζώνη των 1630 μονάδων. Παραμένουμε επιφυλακτικοί με πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον για τοποθετήσεις και μικρό ορίζοντα διακράτησης αναμένοντας ένα τελικό “sell off” (μέρος του οποίου μπορεί να είδαμε σήμερα) το οποίο θα δώσει μια πιο δυνατή ανοδική αντίδραση διαρκείας. Η πίεση που εμφανίζεται τόσο στις Ελληνικές μετοχές όσο και στα Ελληνικά ομόλογα εκτιμούμε ότι έχει και θεμελιώδες υπόβαθρο καθώς συνοδεύεται από συνεχείς και συστηματικές εκροές που έχουν αυτονομήσει αρνητικά την Ελληνική Αγορά από τις αποδόσεις των υπόλοιπων ανεπτυγμένων Χρηματιστηρίων, τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση ισχυρών πιέσεων που συνδυάστηκε με αύξηση των συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του FTSE με καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη έκλεισαν κοντά στην θεωρητική τους τιμή.

Αγορές στα χαμηλά ημέρας, αλλά και διατήρηση “short” θέσεων από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 20274, τιμή εκκαθάρισης 810,55) κινήθηκαν μεταξύ 789,5 και 864 μονάδων.

Αυξήθηκε σημαντικά ο δανεισμός τίτλων (20000 Coca-Cola, 1084600 Eurobank, 2301000 Εθνική, 319400 Πειραιώς, 26400 Αγροτική, 256900 Alpha Bank, 43600 Κύπρου), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (7520), Alpha Bank (3125), Πειραιώς (1666), Eurobank (2181), ΟΤΕ (2596), Κύπρου (677), MIG (6095), Μυτιληναίος (563), Ταχ. Ταμιευτήριο (618), MPB (1559), Ελλάκτωρ (535), ΓΕΚ (673), Ιντρακόμ (422), Αγροτική (714), ΕΧΑΕ (128), ΟΠΑΠ (152), Intralot (158), Motor Oil (205), Coca-Cola (103), Μέτκα (127), Σιδενόρ (267), ΔΕΗ (180).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 27/4 οι κυριότερες ανοιχτές πωλήσεις σημειώθηκαν σε Ελ. Πετρέλαια 43155 τεμ., Τιτάνα 35797 τεμ., Eurobank 187852 τεμ., Εθνική 1763849 τεμ., Πειραιώς 73571 τεμ., Alpha Bank 59301 τεμ., Coca-Cola 27940 τεμ., MPB 81997 τεμ., Alapis 478000 τεμ., MIG 78525 τεμ., ΕΧΑΕ 5635 τεμ., Κύπρου 7405 τεμ., ΟΠΑΠ 78632 τεμ., ΟΤΕ 5392 τεμ., Ταχ. Ταμιευτήριο 36842 τεμ.

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σημειώθηκε σε: Εθνική 214000 τεμ., Alapis 278000 τεμ., Alpha Bank 211588 τεμ., Eurobank 28087 τεμ., Αγροτική 40000 τεμ., ΔΕΗ 21111 τεμ., Ελ. Πετρέλαια 21800 τεμ., Πειραιώς 68800 τεμ.

Σύμφωνα με το Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι εξής: Εθνική (10075867 τεμ.), Eurobank (10644926 τεμ.), Alpha Bank (6333481 τεμ.), Πειραιώς (7737685 τεμ.), Κύπρου (5059227 τεμ.), MIG (7024723 τεμ.).

Σύμφωνα με το Αρθρο 4 περ. (β) της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 1/509/15.05.09, η Jupiter Asset Management, γνωστοποιεί, ότι την 23η Απριλίου 2010, κατείχε καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό ισοδύναμο του - 0,13% του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 850.000 μετοχές της εκδότριας (σε σύνολο έκδοσης 607.042.000 μετοχών). Επίσης, γνωστοποιεί, ότι την 26η Απριλίου 2010, κατείχε καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό ισοδύναμο του -0,19% του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 1.175.000 μετοχές της εκδότριας (σε σύνολο έκδοσης 607.042.000 μετοχών).


Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v