Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα χαμηλά τράπεζες και FT 20

Χαμηλότερες τιμές για τον FT 20 προς τις 775 μονάδες, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν με -4%, ακολουθώντας τη βουτιά σε αγορές και ευρώ. Χαμηλότερα και των 7€ (!) η μετοχή του ΟΤΕ. Πτώση με αυξημένο τζίρο για ΜΟΗ, ΓΕΚΤέρνα.

Σε προδιαγεγραμμένη διόρθωση το ΧΑ και οι βασικοί δείκτες αλλά με μετριότατο τζίρο.
Εως τα χαμηλά των 1.608 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, τις 775 ο FTSE 20 καθώς οι τράπεζες χάνουν άλλο ένα 4,2% με την Εθνική να διορθώνει προς τα 10,22 ευρώ.

Σε χαμηλές ή κοντά σε ελάχιστες τιμές βασικοί δείκτες και μετοχές με τον 20άρη χαμηλότερα του προηγούμενου πυθμένα των 797 μονάδων αλλά με την Εθνική Τράπεζα σχεδόν 0,18 πάνω από την ελάχιστη τιμή έτους.

Σε ανάλογη κλίση το σύνολο των τραπεζικών μετοχών, των τίτλων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με περισσότερες από 75 μετοχές να υποχωρούν έως και 9% χαμηλότερα.

Προσώρας οι πωλητές δεν εμφανίζονται επιθετικοί, ούτως ή άλλως το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει εξαιρετικά υποτονικό, ωστόσο οι ρευστοποιήσεις πιέζουν την Eurobank στα 4,58 ευρώ, την Alpha Bank στα 4,62 ευρώ αν και το ενδιαφέρον της μέχρι τώρα εικόνας της αγοράς είναι οι με αυξημένες συναλλαγές πίεση σε μη τραπεζικούς τίτλους εταιρειών όπως η Motor Oil, η ΓΕΚ Τέρνα, η Coca Cola. Η μετοχή της ΜΟΗ υποχωρεί κατά 2,7% στα 8,27 ευρώ με τζίρο 5,5 εκατ. ευρώ, της ΓΕΚ/Τέρνα κατά -3,8% στα 4,15 ευρώ ενώ για παράδειγμα η μετοχή του Φουρλή διορθώνει κατά 8,8% στα 5,4 ευρώ με συναλλαγές…1.995 τεμαχίων.

Φαίνεται, πως αφορμής δοθείσης ορισμένοι επιχειρηματίες, βασικοί μέτοχοι αφήνουν τις μετοχές των εταιρειών τους να υποχωρήσουν και την αποτίμηση των εισηγμένων να διορθώσει περισσότερο. Συγκεκριμένα η αποτίμηση του Φουρλή περιορίζεται στα 275 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές του 20άρη ξεχωρίζει αρνητικά βέβαια ο ΟΤΕ, που νωρίτερα υποχώρησε χαμηλότερα και των 7 ευρώ (στα 6,97 ευρώ) τη στιγμή που στο εσωτερικό του Οργανισμού μαίνεται η αντιπαράθεση "ομάδων" και "υποομάδων" με φόντο τις προωθούμενες διοικητικές- και άλλες- αλλαγές. Με αυτά και με εκείνα η κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού συρρικνώνεται στα 3,435 δις. ευρώ, ενώ ανησυχητική κλίση έχει λάβει και η μετοχή του ΟΠΑΠ. Στα 12,88 ευρώ η μετοχή του Οργανισμού, που αποτιμάται στα 4,108 δις. ευρώ, ενώ και η ΔΕΗ διορθώνει στα 12,24 ευρώ.

Μετά από σχεδόν μία ώρα συνεδρίασης οι συναλλαγές έφθαναν στα 36 εκατ. ευρώ και οι βασικοί δείκτες παρέμεναν στα χαμηλά τους.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v