ΧΑ: "Πανηγυρισμοί" σε Αθήνα και Ευρώπη

Από Μαδρίτη μέχρι Αθήνα τα ευρωχρηματιστήρια αντιδρούν ανοδικά. Ανάσες και για το ευρώ. Περνά τις 500 μονάδες το ΧΑ με υπεραπόδοση τραπεζών.  Mοναδική χαμένη από τον FT 20 η ΔΕΗ. Άνοδος 9% για Alpha, πάνω από το 1€ η ΕΤE.

Ανοδικά αντιδρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τη Μαδρίτη μέχρι την Αθήνα. Ανάσες και για το ευρώ, ενώ αμβλύνονται κατά τι οι πιέσεις στα ισπανικά και στα ιταλικά ομόλογα.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης περνά τις 500 μονάδες (2,37%) κι ο Ftse 20 αντιδρά κατά 3,83% προς τις 185 με υπεραπόδοση της πλειονότητας των μετοχών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα όχι μόνο σε στοχευμένους τίτλους αλλά και σε μετοχές εταιρειών που είχαν υπερπιεστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στη Μαδρίτη ο IBEX συνεχίζει υψηλότερα κατά 4,27% προσεγγίζοντας και πάλι τις 6.800 μονάδες.

Στο Χ.Α. και πάλι οι τράπεζες οδηγούν την αντίδραση, με την Εθνική Τράπεζα στο 1,07 ευρώ, ενώ από τον κλάδο τη μεγαλύτερη απόδοση καταγράφουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Alpha Bank, η Κύπρου και η Eurobank.

Από τη μη τραπεζική τριάδα ο ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 3,02% στα 3,75 ευρώ και ο ΟΤΕ κατά 3,08%, ενώ η ΔΕΗ είναι η μοναδική του 20άρη που υποχωρεί.

Αφορμής δοθείσης, ακολουθούν Μυτιληναίος, Motor Oil, Βιοχάλκο αλλά και Τιτάν, , Ελληνικά Πετρέλαια, MIG κ.ά.

Λίγο πριν από τις 11.30 η αξία των συναλλαγών προσέγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v