Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2023

Υπόθεση Κασιδιάρη: Ο τραγέλαφος και οι επικίνδυνες βόμβες Τζανερίκου-Θύμα hacker η Αλουμύλ, τι είδε η Ανδρομέδα στη ΦΛΕΞΟ

Υπόθεση Κασιδιάρη: Ο τραγέλαφος και οι επικίνδυνες βόμβες Τζανερίκου-Θύμα hacker η Αλουμύλ, τι είδε η Ανδρομέδα στη ΦΛΕΞΟ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει η συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου.

Ο δεύτερος κατήγγειλε χθες ότι είχε δύο ανεπίσημες συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης (η μια έχει επιβεβαιωθεί και ήταν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη), κι ότι ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας σε επαφή τους, του «έταξε» θέση σε ανεξάρτητη αρχή, μετά τη συνταξιοδότηση του το καλοκαίρι, προκειμένου να επηρεάσει τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.

Μετά όμως τη διάψευση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανήλθε με νέες εκρηκτικές δηλώσεις : «Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην "επαφή" μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε».

Η μία επικίνδυνη διάσταση αφορά προφανώς το ενδεχόμενο κυβερνητικής επιρροής στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, κι αν πιστέψουμε τον καταγγέλλοντα με… αντιπαροχή. Θέμα που κατά τον συνταγματολόγο Ξενοφώντα Κοντιάδη, (δεδομένου ότι αυτά δεν τα λέει κάποιος… φούφουτος, αλλά αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος μάλιστα παραλίγο θα γινόταν και εισαγγελέας του ανώτατου αυτού δικαστηρίου, από την παρούσα κυβέρνηση!), απαιτεί την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για την πιθανή τέλεση κακουργηματικής πράξης!

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΙΙ: Η δεύτερη διάσταση είναι εξίσου σημαντική. Η «θωράκιση» της Βουλής από το κόμμα Κασιδιάρη, που με υπαιτιότητα της κυβέρνησης γίνεται στο «παρά ένα», εξελίσσεται σε πρωτοφανή τραγέλαφο, ενισχύοντας τα αντισυστημικά υπόγεια ρεύματα στο χώρο της ακροδεξιάς, (όπως προκύπτει και από τις κινήσεις εκπροσώπων της στα social media), ενώ από την άλλη, τα όσα συμβαίνουν φαίνεται να οδηγούν μοιραία σε αμφισβήτηση της λεγόμενης «δίκαιης δίκης» από την πλευρά του κόμματος Κασιδιάρη, στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Η ζημιά είναι σημαντική. Κάποια ακραιφνώς φιλοκυβερνητικά Μέσα επιχείρησαν χθες να «ρίξουν κουρτίνα» στις δηλώσεις Τζανερίκου, ωστόσο η άποψη ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις έχουν αποτέλεσμα, είναι εντελώς λανθασμένη.

Ενδεικτικά απλώς θα αναφέρουμε ότι λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των πρώτων δηλώσεων Τζανερίκου, έκανε επικριτικό tweet για την κατάσταση του κράτους Δικαίου στη χώρα μας , η γνωστή πλέον και στα καθ υμάς ευρωβουλευτής Σόφι Ιντ Βελντ (φωτ.) η οποία μετά την υπόθεση των υποκλοπών, έχει καταφανώς «στη μπούκα» τη κυβέρνηση.

 

Μας αρέσει, δε μας αρέσει όμως, η εν λόγω κυρία δεν είναι καθόλου «παίξε γέλασε». Ανήκει στο δεύτερο σε ισχύ κόμμα της Ολλανδίας και στην ομάδα Renew του Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ εκτός από εισηγήτρια της επιτροπής PEGA (βλέπε υποκλοπές και spyware) είναι επίσης σημαντικό μέλος της Επιτροπής LIBE και προεδρεύουσα στην ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου που παρακολουθεί την εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στις χώρες της ΕΕ.

  

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΙΙΙ: Δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε με τα όσα ανακαλύπτει κατόπιν εορτής η κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη, αλλά και ο δικηγορικός σύλλογος, (που διερωτάται αν εμπλέκεται κάποιος δικηγόρος) σχετικά με τα διαγγέλματα που κάνει συστηματικά από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μας φαίνεται ιλαροτραγικό ότι «ανακαλύπτουν» το κανάλι που διατηρεί ο έγκλειστος στο youtube, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, αριθμεί 134.000 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες! Περίπου 39.000 χρήστες έχει επίσης ο λογαριασμός του στο twitter που μάλλον δεν είναι τόσο πολύ του… γούστου των φανατικών οπαδών του.

Όπως μας φαίνεται παράδοξο ότι δεν έχουν αντιληφθεί εδώ και πολύ καιρό ότι μέσω αυτού του καναλιού, γίνονται διαγγέλματα. Ορισμένα εξ αυτών που κυκλοφόρησαν προ μηνών, εμφανίζονται με μια «ταμπέλα» στην αρχή που λέει π.χ. σε βίντεο προ οκτώ μηνών για τις… πυρκαγιές, με τίτλο «Ανίκανος τουρίστας ο Μητσοτάκης», ότι «το ηχητικό που ακολουθεί προέρχεται από συνομιλία του Ηλία Κασιδιάρη με τον συνήγορο του Πέτρο Δημητριάδη»

Αρκετά από τα νεότερα διαγγέλματα ωστόσο περνούν κατ ευθείαν στο ψητό χωρίς… disclaimers.

 

FLEXOPACK: Εντυπωσιακά ετήσια αποτελέσματα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, με καθαρά κέρδη που εκτινάχθηκαν από τα 10,4 στα 14,1 εκατ. ευρώ.

Η πολυεθνική εισηγμένη τελεί υπό διαπραγμάτευση στο ταμπλό του ΧΑ με μονοψήφιο δείκτη P/E (7,4), λίγο κάτω από τη λογιστική της αξία (P/BV στο 0,98) και με μερισματική απόδοση 1,7% (θα προταθεί φέτος η διανομή 0,15 ευρώ ανά τίτλο), παρά το γεγονός ότι προτίθεται να μοιράσει φέτος μόλις το 12,5% των περυσινών της ενοποιημένων κερδών.

Και αυτό γιατί ο όμιλος επιλέγει να υλοποιεί υψηλές επενδύσεις κάθε χρόνο χωρίς ουσιαστικά να προσφεύγει σε τραπεζικό δανεισμό (καθαρό χρέος στις 31/12/2022 μόλις λίγο κάτω από τα δέκα εκατ. ευρώ, δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA 0,37).

Αντίθετα, προβληματίζει η περιορισμένη μετοχική διασπορά και εμπορευσιμότητα.

ΥΓ: Τη μετοχή έχει εντοπίσει η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ, καθώς στα τέλη Μαρτίου, η τοποθέτησή της στη ΦΛΕΞΟ αντιστοιχούσε στο 3,1% του συνολικού της χαρτοφυλακίου.

 

ΑΛΟΥΜΥΛ: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε η θυγατρική της εισηγμένης, BMP Hellas AE, καθώς hackers κλωνοποίησαν το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του βασικού προμηθευτή της και άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του.

Στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό η BMP Hellas κατέθεσε 347.984 ευρώ. Ο όμιλος Aλουμύλ έχει κινηθεί δικαστικά κατά αγνώστων και αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v