Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Το μυστικό του Ευκλείδη και ο «άφαντος» Κόκκαλης - Πράσινο τρίμηνο για ΠΕΙΡ - Tips για Grivalia, ΕΥΡΩΒ, Coca Cola

ΣΥΡΙΖΑ: Το μυστικό του Ευκλείδη και ο «άφαντος» Κόκκαλης - Πράσινο τρίμηνο για ΠΕΙΡ - Tips για Grivalia, ΕΥΡΩΒ, Coca Cola

ΣΥΡΙΖΑ Ι: Τα βασικά τα ξέρετε ήδη. Η Ομπρέλα έφυγε, αλλά και όσοι έμειναν, θυμίζουν αυτό που έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην παλιά ελληνική ταινία, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Τρανό παράδειγμα, πέρα από τα επίσημα και επικριτικά για την ηγεσία κείμενα, από τις ομάδες Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και κάποιων προεδρικών (σ.σ. με τόσες ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν... εσωτερικό πρωτάθλημα), είναι το σούσουρο που έγινε χθες για το παρολίγον τηλεφώνημα του Στέφανου στην Έφη.

Διαβάσαμε για το γιατί εκείνη δεν το σήκωσε, ότι ήταν άγνωστος ο αριθμός, τι ώρα έγινε το τηλεφώνημα κι άλλα μάλλον ασόβαρα, που περισσότερο θυμίζουν αισθηματική νουβέλα.

Μεταξύ μας πάντως, οι πιο κυνικοί αρχίζουν να οσμίζονται ότι στο βάθος του πεδίου των συγκρούσεων αλλά και των παλινωδιών του τύπου «εντός εκτός και επί τα αυτά» ίσως να βρίσκεται και η ρημάδα η κρατική επιχορήγηση.

Διότι την επιχορήγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την έχουν μόνο οι… παραμένοντες στον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιοι φεύγουν, τη χάνουν. Και μαζί τα πλεονεκτήματα από πλευράς μηχανισμού.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΙΙ: Μέσα στον χαμό και τη συναισθηματική φόρτιση πάντως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάς αποκάλυψε και το μυστικό που οι περισσότεροι ήδη υποψιάζονταν. «Έχω υποστηρίξει», είπε, «το κόμμα του 32%, του 17%, και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα υποστηρίξω και το 3% και το 0,3%».

Σε απλή μετάφραση, αυτό που έχει σημασία δεν είναι αν οι ιδέες μας αρέσουν στην κοινωνία ή όχι. Σημασία έχει να μην αλλάξουμε τις παραδοσιακά αριστερές θέσεις μας, ακόμη κι αν είναι αναχρονιστικές. Κάτι που θυμίζει βέβαια περισσότερο… θρησκευτικές πεποιθήσεις παρά πολιτικές, αλλά στην Ελλάδα έχουμε ήδη αντίστοιχο παράδειγμα. Το λένε ΚΚΕ.

Εκείνοι βέβαια, λόγω παράδοσης, κινούνται σε υψηλότερο εύρος διακύμανσης. Σύντομα θα δούμε και πόσο χώρο αφήνουν σε αντίστοιχα σχήματα. Αν κρίνουμε από την ομάδα Λαφαζάνη, όχι μεγάλο.

Υ.Γ. Ο Ευκλείδης δεν είναι μόνος του, υπάρχουν και πολλοί άλλοι, εντός και εκτός «Ομπρέλας», που ήδη από το 2019 ιδιωτικώς δήλωναν ικανοποιημένοι ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 20%. Υποδηλώνοντας ανοικτά ότι δεν τους ενδιαφέρει η «κυβερνώσα αριστερά». Τελικά το κόμμα πήρε 32% αλλά οι νοοτροπίες δεν άλλαξαν. 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΙΙΙ: Εδώ ο Πέτρος (Κόκκαλης), εκεί ο Πέτρος, πού είναι ο Πέτρος; αναρωτήθηκαν κάποιοι στην αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε μεν, αλλά αποχώρησε ξαφνικά, πριν αρχίσουν οι εργασίες του οργάνου. Κάπως σαν να πήγε να χαιρετίσει κάτι γνωστούς.

Όχι τίποτε άλλο, ορισμένοι (μεταξύ αυτών και εμείς) ανέμεναν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα ξεκαθάριζε τις προθέσεις του σε σχέση με την κίνηση «Πράσινης Αριστεράς» που φέρεται να έχει στα σκαριά

Με αυτά που συμβαίνουν όμως, το ευρύτερο τοπίο, το έδαφος θα λέγαμε, μοιάζει με… κινούμενη άμμο, οπότε τον δικαιολογούμε.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: «Πράσινο» αναμένει η Πειραιώς ότι θα είναι το τρέχον τελευταίο τρίμηνο του έτους. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκειά του αναμένεται να «πρασινίσουν» ρυθμισμένα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία συμπληρώνουν την απαραίτητη περίοδο ενήμερης εξυπηρέτησης, ώστε να επαναταξινομηθούν στα ενήμερα.

Η παραπάνω εσωτερική «τράμπα» θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ως προς το σύνολο των χορηγήσεων (NPE ratio), σε επίπεδα χαμηλότερα του 5% από 5,5% στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

COCA COLA HBC: Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι αρρώστησαν την περασμένη εβδομάδα αφού κατανάλωσαν προϊόντα που παράγει η Coca Cola HBC στην Κροατία, με τον υπουργό Υγείας της χώρας να συμβουλεύει τους πολίτες να «πίνουν νερό», όπως μετέδωσε το Politico

Η στήλη επικοινώνησε με την εταιρεία, η οποία σε δήλωσή της αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει δημοσιότητα στην Κροατία σε σχέση με προϊόντα μας και επιβεβαιώνουμε ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι τοπικές αρχές της Κροατίας έχουν την πλήρη υποστήριξη των συναδέλφων μας στη διερεύνηση της υπόθεσης». 

Παράλληλα σημειώνει πως «το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει τα προϊόντα που πωλούνται στην Ελλάδα και την Κύπρο».

 

EUROBANK-MREL: Την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, ο δείκτης MREL της τράπεζας σε ενοποιημένη βάση ανερχόταν σε 23,69% του σταθμισμένου ενεργητικού, υψηλότερα από τους ενδιάμεσους μη δεσμευτικούς στόχους MREL του 20,55% και του 23,19%, οι οποίοι είναι σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024, αντίστοιχα.

 

24SHOPEN: Η αλυσίδα μίνι μάρκετ Twenty four Shopen (24shopen) που εισήγαγε, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, την 24ωρη εξυπηρέτηση των καταναλωτών 7 ημέρες την εβδομάδα -και τις αργίες- μπαίνει και στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση στις 7 Νοεμβρίου, η οποία αποφάσισε επίσης την επέκταση των δραστηριοτήτων στην εμπορία καφέ (χονδρική και λιανική), τσαγιού, κακάο και μπαχαρικών. 

Σήμερα το φυσικό δίκτυο της αλυσίδας έχει φτάσει τα 25 σημεία, από 10 το 2015. 

 

MARS: Τσίχλες, σοκολάτες και τροφές για κατοικίδια δεν φαίνεται να πτοούνται από τον πληθωρισμό. Προς επίρρωση αυτών, η αύξηση 15% των πωλήσεων της Mars Ελλάς στα 50,181 εκατ. ευρώ, με κέρδη 4,22 εκατ. ευρώ από 4,61 εκατ. ευρώ το 2021. 

Η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις τιμών ήταν χαμηλότερες, καθώς η εταιρεία απορρόφησε σημαντικό ποσοστό του κόστους. Ως αποτέλεσμα, η μείωση του μικτού κέρδους στο 39,31% από 44,94%. 

Παρά τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις που -όπως εκτιμά η εταιρεία- θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τόσο τα κόστη προμήθειας και μεταφοράς των προϊόντων όσο και τον όγκο πωλήσεων, περιμένει σταθερή εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών.

 

AHOLD DELHAIZE: Η αμερικανική θυγατρική της «μαμάς» της ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να πουλήσει την online υπηρεσία FreshDirect στην τουρκική εταιρεία ταχείας παράδοσης Getir

Η απόφαση της Ahold Delhaize να εκχωρήσει το FreshDirect έρχεται λιγότερο από τρία χρόνια αφότου η ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ συμφώνησε να αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Ο λόγος που επικαλείται ο λιανεμπορικός όμιλος είναι ότι η FreshDirect στέκεται εμπόδιο στην ενίσχυση της θέσης του ως omnichannel λιανέμπορου.

 

GRIVALIA HOSPITALITY: Αγροτεμάχια άνω των 240 στρεμμάτων συγκέντρωσε η εταιρεία στους Πεταλιούς για την ανάπτυξη ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου. Αυτό προκύπτει από την απόφαση της GH Hotel, θυγατρικής της Grivalia, να απορροφήσει τα οχήματα ειδικού σκοπού (SPVs), μέσω των οποίων πραγματοποίησε τις αγορές αγροτεμαχίων και τις πληροφορίες που ενέχουν οι εκθέσεις αποτίμησης.

Ειδικότερα, η GH Hotel απορροφά την Petalioi Ξενοδοχειακή και Τουριστική, τη Βασιλικά Estate, την Princeislands και την Tiara di terra. Ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού η 30ή Ιουνίου.

Το ύψος της επένδυσης στους Πεταλιούς υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 280 εκατ. ευρώ και θα αναπτυχθεί σε έκταση 550 στρεμμάτων.

 

GRIVALIA HOSPITALITY II: Σε αύξηση κεφαλαίου, ύψους 60 εκατ. ευρώ, προχωρά η εταιρεία. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της 6ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση κεφαλαίου, εντός της χρονιάς. Προηγήθηκε αύξηση κεφαλαίου 95 εκατ. ευρώ.

Μετά τη νέα ΑΜΚ, το μετοχικό κεφάλαιο αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ (398,6 εκατ. ευρώ) και το ειδικό αποθεματικό (σ.σ. υπέρ το άρτιο) τα 81,77 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v