BLOCKCHAIN & CRYPTO

Ποιος ωφελείται από το «τύπωμα» του χρήματος

Ποιος ωφελείται από το «τύπωμα» του χρήματος

Υπάρχουν πλέον δύο παράλληλοι νομισματικοί κόσμοι: στον έναν, το χρήμα τυπώνεται αυθαίρετα. Στον άλλον, του bitcoin, η προσφορά είναι σταθερή και βαίνει με μειούμενο ρυθμό. Πού θα ποντάρατε;

Οι αγοραστές που εκτίναξαν την τιμή του χρυσού

Οι αγοραστές που εκτίναξαν την τιμή του χρυσού

Πώς επηρεάζει το πολύτιμο μέταλλο η ισχύς της δολαριακής «βόμβας». Ο ρόλος των Κεντρικών Τραπεζών στη διαμόρφωση των τιμών. Η υπερπροσφορά και οι τεχνολογικές δυνατότητες. Το κόστος εξόρυξης. Το bitcoin, η σπανιότητα και το χρήμα.

Γιατί τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν ενώ οι επιχειρήσεις κλείνουν

Γιατί τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν ενώ οι επιχειρήσεις κλείνουν

Το ράλι αντίδρασης στη Wall Street εν μέσω κατάρρευσης της οικονομίας και έκρηξης ανεργίας. Η βουτιά των εταιρικών κερδών και το πλεονέκτημα των ισχυρών ομίλων. Τι αποτιμούν και τι όχι οι επενδυτές. Η εικόνα στην αγορά των crypto.

Πόσο κοστίζει η παραγωγή ενός bitcoin

Πόσο κοστίζει η παραγωγή ενός bitcoin

Οι «φάρμες» που ανταγωνίζονται και τα «φρεσκοτυπωμένα» κρυπτονομίσματα. Οι δυο μεταβλητές της δαπάνης, η γεωγραφική κατανομή και το κόστος. Που εκτιμάται ότι εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα η διαδικασία.

Στο Βιλαμπάχο (Ευρωπαϊκή Ενωση) ακόμα... τρίβουν!

Στο Βιλαμπάχο (Ευρωπαϊκή Ενωση) ακόμα... τρίβουν!

ΗΠΑ και Βρετανία δείχνουν να έχουν διδαχτεί από τα λάθη που υπήρξαν στην αντιμετώπιση της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων του 2008, όχι όμως και η Ευρώπη. Πόσο «λογική» είναι η τοποθέτηση σε bitcoin σε αυτή τη συγκυρία;

Η επόμενη μέρα από την πανδημία

Το τσουνάμι απολύσεων και τα μειωμένα εισοδήματα διαμορφώνουν μια νέα παγκόσμια πραγματικότητα. Η στάση των επιχειρήσεων και οι κινήσεις των ισχυρών. Οι προσπάθειες ΗΠΑ και FED να ελέγξουν τις καταστάσεις μέσω του δολαρίου.

Να επενδύσω σε χρυσό ή σε... bitcoin;

Πώς έχουν τα δεδομένα για την αγορά φυσικού χρυσού σε σχέση με την κατοχή bitcoin. Από πού αγοράζουμε το «κίτρινο μέταλλο» για να αποφύγουμε το «καπέλο». Πώς κινείται η αγορά crypto.

Η νέα διάσταση του «whatever it takes»

Γιατί η πανδημία αναγκάζει χώρες και κεντρικές τράπεζες να σπάσουν όλα τα ταμπού. Οι φυτείες όπου καλλιεργούνται… καταπράσινα δολάρια και η εκτόξευση των ισολογισμών. Η τεχνική εικόνα του bitcoin και ποια σήματα στέλνει.

Οι κερδισμένοι από την εξάπλωση της Covid-19

Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τη χρηματιστηριακή κρίση οι επενδυτές. Ποιες μετοχές στις ΗΠΑ δείχνουν να μπορούν να επιδείξουν… αντισώματα. Τι καλείται να αποδείξει το Bitcoin εν μέσω πανδημίας.

Υπάρχει λόγος για τόσο μεγάλη απαισιοδοξία;

Είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση τελικά; Τα πράγματα δείχνουν δυσοίωνα, ωστόσο μην υποτιμάτε ποτέ την ανθρώπινη επινόηση και τη θέληση για ευημερία. Τα σινιάλα για επικείμενο «τσουνάμι» και η ανθεκτικότητα του Bitcoin.

Ο εφιάλτης της ανεξέλεγκτης ανεργίας

Πόσο βοηθά το «τύπωμα» χρήματος την οικονομία

Ποιος θα φορτωθεί τη ζημιά της Covid-19

Τα εφιαλτικά σενάρια της πανδημίας και το bitcoin

Γιατί η ανεργία στις ΗΠΑ ξύπνησε τους… ταύρους

Η κρίση αναδεικνύει χρηματιστηριακές ευκαιρίες

Ίσως έφτασε η ώρα των ασφαλών καταφυγίων

Η πτώση στις μετοχές είναι μεγαλύτερη και από το 1929!

Τι παραπάνω γνωρίζουν τα τσακάλια της Wall Street

Γιατί κατέρρευσε η τιμή του Bitcoin πριν μια εβδομάδα

v