Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιατί ανεβαίνουν οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις

Γιατί ανεβαίνουν οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις

Οι Environmental, Social and Governance επενδύσεις την τελευταία δεκαετία παρουσίασαν ραγδαία αύξηση, με βάσιμες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επενδυτικά ποσά της τάξεως των 30 τρισ. δολαρίων! Γράφει ο Νίκος Αυλώνας.

Ερχονται οι νέου τύπου οικονομικές καταστάσεις

Ερχονται οι νέου τύπου οικονομικές καταστάσεις

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενιαία Ηλεκτρονική Μορφή με την οποία θα παρουσιάζονται τα εταιρικά οικονομικά στοιχεία. Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Γράφει η Κέλλυ Λεωνίδα.

Γιατί οι επενδυτικές πλατφόρμες κάνουν τη διαφορά

Γιατί οι επενδυτικές πλατφόρμες κάνουν τη διαφορά

Δεκατρείς χρήσιμες επισημάνσεις για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών και τα επενδυτικά προϊόντα που προσφέρουν. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μπορεί να εξασφαλίσει ο επενδυτής. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Πώς θα βγει από το τέλμα το χρηματιστήριο

Πώς θα βγει από το τέλμα το χρηματιστήριο

Το παράδειγμα της Κύπρου και η συνταγή για να αναπτυχθεί η χρηματαγορά και οι εταιρείες που παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες. Η ατάκα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και γιατί πρέπει να τεθούν ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Οι προοπτικές του bitcoin μέσα από έξι διαγράμματα

Οι προοπτικές του bitcoin μέσα από έξι διαγράμματα

Οι κύκλοι της ισοτιμίας του κρυπτονομίσματος με το δολάριο και η εξέλιξη των συναλλαγών. Ποια είναι η βραχυπρόθεσμη τάση και τα τεχνικά σημεία που έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Η απαγόρευση του short selling έχει παρενέργειες!

Γιατί το να μην επιτρέπονται καθιερωμένα επενδυτικά εργαλεία προκαλεί περισσότερη ζημιά παρά οφέλη, ακόμη και σε περιόδους κρίσεων. Ποιες είναι οι μεγάλες παγίδες. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Οι «αμαρτίες» με τις αγορές ιδίων μετοχών και τα αιτήματα διάσωσης

Πόσο ηθικό είναι οι αεροπορικές να ζητούν διάσωση όταν την εποχή των «παχιών αγελάδων» αντί για επενδύσεις αγόραζαν αφειδώς ίδιες μετοχές; Γιατί πρέπει να τεθεί επί τάπητος ακόμη και καθολική απαγόρευση αγοράς ιδίων μετοχών.

Η πανδημία και η εκτίναξη του «δείκτη φόβου»

Ποια σινιάλα στέλνει το άλμα του δείκτη VIX σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, εν μέσω παγκόσμιας εξάπλωσης του Covid-19. Πώς είχε κινηθεί το 2008. Γιατί δημιουργείται σημαντικό κενό πληροφόρησης. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Τα κρίσιμα στοιχήματα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Οι προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς και ποιες πρέπει να είναι οι απαντήσεις. Ο ανταγωνισμός στην αγορά και οι επιλογές που πρέπει να κάνουν οι πολίτες. Γράφει ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Ο ρόλος και τα νέα εργαλεία του χρηματοοικονομικού αναλυτή

Η σημασία της ανάλυσης και της σύνθεσης και γιατί σε αυτό το πεδίο η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την ανθρώπινη. Ποια είναι τα κρίσιμα προσόντα για τους επαγγελματίες της αγοράς. Του Κων/νου Ζοπουνίδη.

Ρουμπινί: Οι αγορές υποτίμησαν τον κορωνοϊό

Χρυσές λίρες: Οι παγίδες που πρέπει να προσέξετε

Bitcoin: Επενδυτική ευκαιρία ή φούσκα;

Λογιστική για... αρχάριους

Η παγκόσμια πρωτιά του ΧΑ και οι προσδοκίες

Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Πώς μπορούμε να προβλέψουμε την κίνηση του bitcoin

Μετοχική «χρυσή βίζα»: Το χρονικό μιας… μεγάλης γκάφας!

Ηρθε η ώρα για ένα μεγάλο ράλι στον χρυσό

Τι ξεχνάμε κυνηγώντας την αύξηση του ΑΕΠ

v