Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανικών εταιρειών στηρίζουν τους δείκτες. Στη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα στρέφεται η προσοχή. Κλειστή λόγω αργίας η αγορά του Τόκιο.

Σε θετικό έδαφος τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ το α τρίμηνο, αλλά και τα δεδομένα που δείχνουν πως τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανικών εταιρειών αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

Πάντως, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ότι οι σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται στους «τελικούς γύρους» δεν δείχνει να επηρέασε ιδιαίτερα τις αγορές.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή στην συνεδρίαση της Fed αυτήν την εβδομάδα, αλλά και στα στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,5% υψηλότερα, ο δείκτης Shanghai Composite κινείται χαμηλότερα κατά 0,15% στις 3.081 μονάδες ενώ αντιθέτως ο CSI ενισχύεται κατά 0,91% στις 3.924 μονάδες. Κέρδη 0,8% για τον δείκτη Hang Seng στις 29.840 μονάδες, 1,7% για τον Kospi στις 2.216 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX έκλεισε 0,36% χαμηλότερα στις 6.449 μονάδες. Το χρηματιστήριο στο Τόκιο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v