Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η συμφωνία του OPEC+ για μείωση της παραγωγής δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας. Κλειστά και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα λίγα ασιατικά χρηματιστήρια που πραγματοποιούν συναλλαγές σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, με τα κινεζικά να δέχονται πιέσεις μετά την ανακοίνωση πως ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων πλησιάζει υψηλό έξι εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, η συμφωνία-ορόσημο του OPEC και των συμμάχων του για τη μείωση της παραγωγής κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου, δεν κατάφερε να δώσει στους επενδυτές λόγο για διαρκή αισιοδοξία ως προς την προοπτική της οικονομίας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται επίσης αυτήν την εβδομάδα στην ανακοίνωση εταιρειών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ, ενώ η Κίνα ανακοινώνει αύριο τα στοιχεία για το εμπόριο και την Παρασκευή για το ΑΕΠ της.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,33% στις 19.043 μονάδες, απώλειες 0,48% κατέγραφε ο Shanghai Composite στις 2.783 μονάδες, 0,44% ο CSI στις 3.752 μονάδες και 1,79% ο Kospi στις 1.827 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως οι αγορές της Ευρώπης –περιλαμβανομένης της Ελλάδας- θα παραμείνουν σήμερα κλειστές, όμως η Wall Street θα λειτουργήσει κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v